Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Ednostaven

Ednostaven Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    216
    Има грчеви да, само умерено, не може да кажам дека е неподнодливо. Био гаја и јас давам од 5 ден, Bebxtol Д+к1 и Еспумисан. Исто пијам многу концентриран чај од ким, па преку млекото и тој да има бенефит. Сега два дена немам пиено и забележав дека ги потенцира грчевите.

На kelly.r му/ѝ се допаѓа ова.
  2. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Кога ги легнувате бебињата што се 2-3 месеци?
    Уште се мачам со тоа кога да ја легнам, темпирам 8ипол-9 ипол. Еве денес ми спие од 6 до 8 и ќе треба од спиење на спиење…
    Подобро е порано или покасно да легнуваат? :?:
    И дали така кога ќе завлече пднпопладневна дремка пример од 6 добро е да ја разбудам за да задржиме рутина?

3. Doroti28

Doroti28 Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2020
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    51
    Води се по прозорите на будност според возраста на бебето, мене така ми спиеше од 7 до кај 9-10, па заспиваше во 12. Успеав да направам некаков ред со бањање пред спиење, па сега ми заспива во 9. Не мора бањање, ама направи некаква рутина пред спиење, дали песнички исти, цицање...

На starfish му/ѝ се допаѓа ова.
  4. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Тоа ми беше баш прашањето, зошто јас гледам со бањање, цицање да е заспана накај 9-9ипол, ама еве денес како да ми врза од попладневна дремка од 6 до 8. Да не ја разбудев во 8 ќе тераше уште со спиење. Се двоумев дали да ја оставам да видам дали сама ќе покаже кога сака да заспива…
    Значи сепак е подобро да ја темпирам па макар и да ја подразбудам од тие последните попладневни дремки. Инаку сме 2+ месецо.

5. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Мамички како ви спијат бебињата од месец дена нагоре - на грб или на стомаче?

6. Doroti28

Doroti28 Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2020
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    51
    Тогаш од прилика и јас и сменив на 2 месеци до тогаш ја оставав да си спие колку сака. Ама најдолго спиење и беше тоа и сакав да искористам и јас да си легнувам некако со неа за да одморам, па почнав да ја будам накај 8, па накај 7 за да стигнеме некако до 9 да си легнува. Мислам 2 саати е последниот прозор на будност на таа возраст, или саат и пол

7. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Мене на грб, на стомаче само некоја мин ја оставам денски

На kostovaivana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.599
    На грб цело време.
    Мислам дека и за мали бебиња не се препорачува спиење на стомак. Немаат толку сила да ја вртат главата, може да дојди до задушување.

9. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.599
    Една недела ни се разлика бебињата нас.
    Јас ако спие до покасно го оставам не го будам, ретко е, ама го оставам.
    Гледам секој ден да го бањам во 20:30-21часот, па до 21:30 да е заспан. Сега лето некогаш уште 8 ипол сме надвор, па го бањам и покасно.
    Без разлика кога легнал, ноќта ја спие, со 3пати доење а се буди во 6часот сабајле.
    Дење следам да не е буден повеќе од 1час- 1 ипол час, па немам проблем до сега со спиење.

10. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Na grb

11. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Јас од страв да не ја расипам рутината, ретко излегувам навечер. Се плашам дека ќе ми заспие во количка па ќе треба да ја будам, да ја расонам, па додека цица (20мин најмалку) и ќе дојде 10 часот…
    Инау во 9 -9ипол кога ја заспивам станува само еднаш за цицање околу 2-3 сабајле и следно будење е околу 6-7.

Читав дека меѓу 2 и 3 месец веќе се стварала некоја рутина кај бебињата, затоа не сакам да зезнам работа сега:wasntme:

На gjoker4e, Snowflake92 и Oneo им се допаѓа ова.
  12. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Се согласувам за рутината. Тој период почнав со рутина пред спиење и од 3ти месец па се до сеа 8ми месец време за спиење е 7ипол, 8 саат. И јас не шетав/м со неа навечер од истата причина.

На gjoker4e, Krofna* и starfish им се допаѓа ова.
  13. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.599
    А јас дома со него сами повеќе од пола ден и уште да не излезам навечер, ќе пукнам. о
    Моето па не заспива во количка. Мора да го ставам заспан и на пола пат се буди, таман до дома расонат спремен за бањање,па со цицањето заспива.
    Да и јас сакам да направиме рутина сега, ама за 10мин +/- не си кратам од шетањето :D

14. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.594
    Јас и направив рутина помало кога беше во 7 ја бањав а сега 7 ипол или 8 додека заспие 9.
    За мене побрзо е подобро зашто бебе се буди многу рано во 6, ако ја легнам покасно ќе спие многу помалку часа :)

На Krofna*, kanella и starfish им се допаѓа ова.
  15. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Само ви улетувам во мислењата, стварно ќе извините :D
    Да дополнам дека и јас пробав да ја успијам покасно неколку пати со цел да спие покасно сабајлето, но како навиена се буди во 7, па така си ја оставив да си се успива во 8, 8ипол.

На Krofna* и girl__20 им се допаѓа ова.
  16. rainbow_bb

rainbow_bb Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.256
    стварно ко да имаат будилниче во тоа мозочето, еден период ми се будеше во 5:50, прерано за мене, па ја оставав да си лежи во креветчето бар до 6:15, ко да сум удрила два-три снуза ми се фаќаше. среќа во последно време “алармот” ѝ е навиен во 7:20 (fingers)

На Krofna*, ivance.. и kanella им се допаѓа ова.
  17. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Исто и мојава (facepalm)

На rainbow_bb му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Истооо сеа малце се помести на 6:20 :D
    Знсчи има надеж може ќе му се помести уште малце а порано стануваше во 7:20^_^ и мислев рано е, се молам да се врати тој период :rofl:

На CareTee и rainbow_bb им се допаѓа ова.
  19. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    813
    Допаѓања:
    3.093
    Моево е 3 ипол месеци. Доста е темпераментно и на 7 недели прв пат се преврте од стомак на грбче, имаше тогаш еден период после тоа каде што нон стоп, на секое оставање се превртуваше и престана. Го препишавме тоа на случајност, бидејќи беше премал за да го прави тоа со намера. Е сега веќе се врти од грбче на стомак од пред две недели, држи главче убаво, кога ќе се сврти одма се крева на рачиња, се врти лево десно. Утрово ми кенкаше и станав да го земам, додека се свртев он беше свртен на стомак и заспан и продолжи да спие така. Многу ми беше страшна самата слика, бидејќи е премал. Од тогаш кога се вртеше од стомаче на грб, нема пробано и не ми изгледа дека ќе проба, нема воопшто интерес да лежи на грбче и јас не знам дали е он способен ако спие така на стомаче, да се врати назад на грбче. Можам ли нешто да направам за да ги спречам тоа вртење уште сега во текот на ноќта?

На Krofna* му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Штом почнал тоа е нема стопирање ако ја мести убаво главата нема место за паника нека си спие како му е убаво

На Brpbrp, dromka и Marge им се допаѓа ова.