Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Мене само навечер ми успева со оставање во креветче давам млеко го пие и некад заспива некад почнува со циркузи и го оставам седам на спална чекам да се умори и кога ќе почне да кенка само по газето ќе го потапшам, другата рака на главчеро му ја ставам и зАспива...
    Денските се све во раце :$

2. rainbow_bb

rainbow_bb Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.256
    цице или шише? моево а почне да цица, затвора очи и се комира, и тоа активно голта и спие, па морам да ја чекам дур не се тргне самата кога ѝ е доста, некогаш окапувам и над 1 саат. :whew: сум пробала да ја тргнам јас, но се буди на 45тата минута и ме вика да се доцица. дежурен успивач сум. му велам на мм ако се одбие околу 1год, цела наредна година тој ќе успива. :D

Последна измена: 28 јули 2021
    На IRBBB, Pacient srna, kostovaivana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Mnogu ne e rano toa? Mojata do 9 najdocna se banja 9.30-10 e zaspana i si tera do sabajle dokaj 7-7 i nesto. Posle kratko e stanata kolku da ni se nasmee i da se poguskame i za necel saat pak e zaspana

На Nane26 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Ние сме на шише, офф со цицање е поише проблем :whew:

5. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Викаат после 12 недела да се заспиваат од 19-20ч
    Не дека секад ми успева ама претежно до 8ипол е заспан и сабајле после 6ипол се буди
    Ако вам ви одговаа тој распоред терајте ама дека иде зимо и потешко ќе ти станува дека надвор стемнето ќе ти се чинк денот крај нема :D

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Togas ke ja pomestam:D

На Krofna* му/ѝ се допаѓа ова.
  7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.300
    Допаѓања:
    33.608
    После 12та недела се советува да се успиваат од 19-20ч за наутро да стануваат околу 7ч. За тој што тера такво темпо, да, ама луѓе како мене што легнуваат прекасно, тешко дека би издржале така.

Мојов навечер заспиваше околу 23:30-00:30, сам постепено си помести и сега заспива од кај 22-23ч. Ама за сметка на тоа денските дремки се катастрофа, се жалев пред некој ден.
    Засега ми одговара овој термин на легнување, понатаму ќе преместуваме.
    А и реално, после 19ч стивнува жешкото, кога да го извадам да го шетам бебе ако тогаш го легнам да спие? :?:

@LivingGlam мама некни почнав да ти враќам, остана запишано, недопишано и веќе се избриша. Јасно ми е, сите деца се различни, исто како и ние што не сме исти. Нека ни се живи и здрави, ќе се адаптираме ние на нив, тие на нас. Период е, ќе помине. На крај кога ќе пораснат ќе го бараме назад овој период кога не спиеле и сакале да ги гушкаме, држиме в раце, на цице.
    За cry it out не ми паѓа на памет. Уште незакенкан трчаме да го земеме в раце, душа ме боли ако плачи, а не да го оставам така.

На CareTee, Oneo, KittyCat:) и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.599
    Јас околу 19:30ч. го бањам, во 20:00ч. е веќе заспан. Сабајле во 06:00 ч. е буден. Малце ми е мачно мене,уште ми се спие, ама станувам. Го шетам надвор или на тераса, зависи од расположение. За 40мин до 1 сат му се спие, па си легнуваме пак.
    Пробував на почеток да го успивам барем уште 1 сат ама плачеше.
    Мм ми вели што сакаме ние, ја спие цела ноќ, со 2-3 пати доење, па уште да спие до касно хаха..
    Пробав покасно да го успивам навечер, исто се буди. Па веќе се навикнавме вака.
    Ретко правам отстапување, ако шетаме до покасно, но тоа е 30-40мин.
    Дење си спие супер. Има 4-5 дремки од по 2-3 часа.
    Заспива на града и засега не планирам да го учам поинаку.

На Емина1, Ava.84, LivingGlam и 6 други им се допаѓа ова.
  9. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    И јас се откажав во успивање 9-9:30, едноставно бебето само покажа дека сака порано да легнува, па сега во 7 почнуваме полека со спремање, бањање, масажа, цицање и музика, и до 8 е кома. Преку ноќ еднаш или два пати ја зимам да цица, зошто не е плачка да стане и да бара. Се будиме во 7, или околу 7, еден саат е будна и пак заспива до 10.
    Преку ден уште дремките се малце хаотични кога заспала кога прескокнала, а последната е задолжително накај 17 часот до 18-18:30.
    Ја слушав и др.Гуднајт на тв, совет до сите родители и беше децата да се успиваат во 20:00 часот.

На Krofna*, LivingGlam, IRBBB и 3 други им се допаѓа ова.
  10. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.172
    Допаѓања:
    73.711
    ќе и направиш рутина и ќе јја следиш еден период, за да се навикне после самото дете ќе си тера така. До 3 месец малата ми беше никаква со спиење, сега е 7 месеци и во 8 часот како на копче е сама се исклучува.

На Krofna* и LivingGlam им се допаѓа ова.
  11. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Имате преубав распоред и сте ТОП

На Oneo му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.094
    Допаѓања:
    10.202
    Бебе мое има месец и пол, искрено неможе ни некој незнам каков добар ред да има, но добро е засега.
    Околу 20:30 се бањаме. Кон 21:00 веќе си одиме јас и таа в спална :D цица некои 10тина минути и заспива. Ја оставам в креветче, малку ќе се подразбуди но цуци ни е тука, си ја зема и продолжува.
    Прво будење и е околу 01:30, 02:00ч, малку си кемка ја земам цица задпана и пак назад:D
    После околу 05:30, 06:00ч повторно станува и повторно истото. Докај 08:00ч. Искрено тие два сати повеќе се разбудувс, си кемка, но си лежи в креветче некое време. Не е страшно. :D
    Па стануваме, се пресоблекуваме, цицаме. Ќе си полежи малку, ќе се погалиме еден сат, и 09:30ч веќе пак е заспана. До 12:00ч :rock:
    Е после тоа нема ред. Може да цица, па пак да заспие. Може да си поплачи малку. Како ќе и текни така. Може воопшто да не заспие до 21:00ч, само две, три дремки по 15мин.
    Но досега си велам добро тераме. Барем ноќе сме наспани со либе :inlove:

На warrior, IRBBB, abgj и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Taa si ima red da ne ja podrecam,najdocna do 9 vo kada da e. Probav sega na odmor koga bevme da i dadam da cica nesto pred 8 demek bar dokaj 9.30 da sedime ama 5-10min pred 9 takva sirena uklucuvase sto se smiruva samo peskirite koa ke vidi deka gi mestam,a 3.5 meseci e.

Vcera pedijatarot mi rece da ne ja budam za cicanje noke(ja cicav zaspana ednas kaj 2-3) i sinoka kako zaspa kaj 9.30 so cicka normalno, pocna da se budi da bara okolu 5 negde ama se nacica i si produzi dokaj 7.30

На kostovaivana и macka91 им се допаѓа ова.
  14. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Super ti e beba i mojata na taa vozrast taka neso bese. Koa ke prekine da kaka navecer ke ti spie cela vecer. Stom spie noke preku den se se izdrzuva

На Naatashka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.094
    Допаѓања:
    10.202
    Да да, чим спие ноќе и јас велам лесно е.

16. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.096
    Моево бебуле ги открива ноџињата на спиење. Обично навечер е отворен прозор зошто не се дише поинаку, ептен ми е страв да не го настинам
    Инаку има ли некоја од вас видеофон од кој е задоволна?

17. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Баш прашував пред некое време бебево само по боди на кратки ми спие, пробувам тетра да го покријам одма се вуди... а правиме комбинација од прозор и клима налет исто ми е страв да не го настинам
    Инаку за видеофон користам апп на моб бабикам се вика побарај ја додека да се снајдеш со камера ако сакаш да купип

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    1.669
    Ние спиеме само на боди на ракавчиња, ја покривам само доколку осетам дека и мене ми е ладно(само нозете, иако веднаш. го трга :)), ориентирај се по самата како се осеќаш,кај нас прозорецот е целосно отворен преку ноќ, климата ја работиме преку цел ден се додека не легнеме за ноќно спиење. На бебињата им одговара поладно немој да се секираш нема да настине.

На IRBBB и Emotional123 им се допаѓа ова.
  19. попкек

попкек Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2021
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    239
    8 месеци е моето, спие само по боди на кратки или прерамки, нормално не е покриен зошто во иста секунда шутира ако го покријам. Спиеме со пуштена клима.

На IRBBB и Krofna* им се допаѓа ова.
  20. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    А ви се будат навечер откако ќе ги успиете?
    Не мислам за јадење, туку додека зацврстат. Мене и првата ќерка така,сега и бебе, без разлика дали заспала во 8,9,10,11 па и 12, се буди точно три пати додека зацврсти.
    И денски е вака, мора до неа да сум за да цица па да презаспие.
    Што дека во 9 навечер ќе заспие кога презаспивањата во тие три будења траат по два саата, таман заспала пак се буди, и пак 11 саат ја наоѓа..