Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Незнам што е веќе навистина, страв ми е кога се наближува 3 часот искрено:D

2. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.617
    А зошто ја спушташ на кревет?
    Очигледно сака да спие во раце, факаш положба пушташ филм јадење пиење околу тебе.
    Шо ке се нервираш и ти и бебе искористи и уживај.

На @rollercoaster@ и Pacient srna им се допаѓа ова.
  3. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Не дека не сакам да ја држам во раце, туку жешко е жива вода е, не сме на клима и тоа е уште една потешка околност:D заради топлото ми е, а не дека не сакам во раце, ама си ја држам, друго чаре немам:D. Кога станува како од сауна да сме и двете излезени:D:D

4. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Moze i nea i e zesko

5. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.599
    Како што пишала Срна, а гледам си пишала дека немате клима, сигурно му е жешко на бебето. Па во 15ч. е најжешко.

На Bulibu му/ѝ се допаѓа ова.
  6. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    834
    Исто е и со мојот бебуш, он е 3+, и тоа за сите денски дремки, ако ти е утеха. Он и така тешко спиеше ама периодов без претходно врескање не заспива,а за цицање секако да шетам и по можност од време на време и лево десно да нишкам... :wasntme: а инаку ние пуштаме клима во дневна и одиме во спална така што не е толку топло, и тоа не му прави нешто разлика. За секој случај пробувај тушира ја со помлака вода пред да почнеш со успивање, тоа му помага на малово мое кога е ептен нервозен.

7. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.617
    Тогаш од жешкото е така сака да спие во раце а прежешко е без клима и нормално е да е плачливо и нервозно бебето.
    Ако немате клима некое вентилаторче да врти воздухот барем а ако намерно не пушташ немој греота е.

8. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Вентилаторот дува, значи не е претопло во соба, да седеш/лежеш е таман ама кога е во раце и станува жешкои се поти. Инаку кога си спие на креветчето нема мака не е испотена.

9. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    5часа е будна денес!
    Што е со овој 5ти скок у пм,ме поремети и бебе и мене аман!
    Како може 5 часа да издржи без сон не знам, неќе ни да цица,ни да лежи,ни да ја возам,нишкам ништо :(
    А вришти,очиња црвени..
    Оф!

На Sinolicka. и Bicka77 им се допаѓа ова.
  10. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Имаше многу што ми вративте на коментарот, сакав да пишам па еве еден апдејт од денот.
    Давав за грчеви од сирупчето на нурс, прекинав си велев ајде 3м има сигурно не и се толку јаки грчевите, дека си вади гасови и викам ај може не и е толку тешко веќе(го давав пола час пред грчевите т.е околу 1ипол 2, и не ги ни осеќавме), и земав еспумисан за сваки случај да имам дома. Откако ги испроцесирав деновите од кога почна да ми плаче, толку денови веќе бев престаната со давање на сирупчето.
    Трк мм до аптека го зеде и дадов и штама стана за 10мин и си заспа.
    Инаку не сум до толку луда детето да го држам во пекол соба, ама колку повеќе се држеме толку повеќе се поти, климата во дневна работи ама додека да стигне до спална има да патува 40 дена:D, а во дневна не ја држам мала е собата плус нема место за нас (во процес сме на правење на куќата и со старите живееме).

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.694
    Допаѓања:
    5.657
    5ти и ја малку го осетив имаше 2 дена беше поизразено така кенкав и место не го фаќаше , баш на громчето :envy: А 4ти добар беше . Кога ти беше тебе термин нели ви заврши 5ти , кај нас заврши мислам тој а почнува 27ма недела.

12. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Громчето е на 7ми август баш :|
    Термин 06.02 мислам ми беше, и забораив више (facepalm)
    Многу многу смени, не спиеше цел ден, заспа во 19:40 до 20:10, ја возевме по град со кола и секогаш така заспива, денес зајдуваше од плачеше и од кола и од цицка :(
    Нај тежок скок досега, другите не ги ни осетив. Ама и запчиња наѕираат, и тоа и кецови и двојки се набарени..

На Sinolicka. му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.694
    Допаѓања:
    5.657
    Ох ви сте баш на громчето , ајде брзо ќе мине , од кога се смири со тоа мн смени кај мене , почна наназад да се влече , и многу добри обиди да се исправе за лазење на нанапред , почна и некои др звуци да испушта . Мозочето им процесирира мн работи овој скок и влегуваат во др фази и затоа иде поизразено така . Многу работи усоврши а помина громчето. Многу не ги загледнував овие раб ама овој скок се поклопиа некако и повеќе се заентересирав . Исто набабрено и доле кај него е кецовите , којзнае кога ќе пробиат . Давајте бројчиња од кав или неготино кој праве убави колачиња забчиња :D

14. Sinolicka.

Sinolicka. Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2020
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    403
    Колку месеци е бебчето??
    И моето е исто, не знам кај ми е главата исто до 4 -5 часа не спие а очиња црвени му се спие, зева, а никако да заспие плаче вришти гласчето и се фати..

15. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    6+ е..
    Страшна беше вчера, денес вакцина прими па очекував иста прича ама не, редовно дремки има.

@Poppins Не знам, јас за првата ќерка сама си ги правев @Alishan30 Ако знае нека сподели некоја за колачи :)

Последна измена: 4 август 2021
    На Sinolicka. му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Bebevo od pamet me izvadi odednas pocna da vristi da place vo son, arno se strcav odma ke zajdeze ja dignav ja duvav ja zaslapav malce. Spie i place....ja podrazbudivme se smiri si produzi da spie....sto e ovaa rabota zivotot mi se skrati...kako da spijam jas sea(facepalm)

17. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.694
    Допаѓања:
    5.657

Не ме бива мене за тоа :tmi: т.е ете ќе ги испечам се тоа , ама освен со бела боја само да ги нашлапам др ништо не умеам , а и таа може да а утнам :D тоа декорации цртања слабо , две леви раце имам :D:D

18. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    813
    Допаѓања:
    3.092
    Минатата недела (17та недела) цела беше ваква. Најлошата од 4ти скок. Се будеше секоја ноќ со вриштење и никако не можевме да го смириме, само со фен успевавме. Кај нас од 18та недела само по себе исчезна. Во 4ти скок да не сте?

19. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Da sme, od ponedelnik e nedelata so gromceto ama valjda porano pocnalo ne znam. A bas si mislev bajce mi e bebevo dali i skoka nesto u glava ili tabula raza e....ne skokna sinoka ubavo so tatko i ne znaevme kade sme...

На Marge му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    813
    Допаѓања:
    3.092
    Тогаш до тоа е најверојатно, ќе помине. И кај нас почнуваат скоковите порано.