Исто сме женче значи, и бебињата ни се тука негде исто 4 месеци. Пред некоја вечер кога рикна во сон, така гласно - језиво дури, до сега тоа не се случило, исто бајче дете е и она, скрос од памет ме извади. Скокови ич не пратев оти немав потреба се беше во ред до пред некој ден и кога отворив видов дека громче не фанало, и читав други што пишале значи нормално е… Со лесно да минеме само, неколку дена не спиеше како што треба, многу често се будеше преку вечер што не го правела тоа бидејќи сврзува по 6 часа сон. 2 вечери веќе добри сме, нема нешто друго, се надевам вака лесно ќе минеме…
Da da toa znam deka sme tuka negde uste od trudnicki denovi Eve ja sega se podrazbuduva malce ama ja dzirkam skrisno dali ke prezapie sama....sea za sea ok si e se prezaspiva sama....cudna rabota denes veke novini kaj nea primetuvam stvarno im skoka neso u toa glavcinjata
Тој 5ти скок и тоа неспиење ми беа хорор! Во 8 часа се случуваше само 30 минути да дремнува или само 2 пати по 15 минути. Страшно се мрднав тогаш. И тоа не беше ден-два, цел скок мислам траеше. Ноќе ќе се разбудеше и по 2 часа не заспиваше. Заспивањата ни траеја по 2 часа. Ужас беше
Прв скок што ме здрма,до сега не сум ги осеќала! Некако се враќа во нормала, си спие и цица.. Ама стварно тежок период, ауф неподнослива беше деновиве, Цело време и викав што си бе бебе вакво досадно станато, само мееее ееее
Од скок ли е регресија ли е заби ли не знам веќе или се наеднаш. Ама спиењето е катастрофа. Ноќе се буди по стоп пати после заспивање обавезно уште два пати н апо 45 мин се буди, денски дремките му се лоши спие 45 мин почнува д амрда плче го земам продолжува да спие. Ќе полудам. Не беше никогаш сјаен спјач ма аова е тортура не се издржува. За една недел 1г. Полни
Devojki nie 6 meseci sme dali preku den vasite bebinja se strekaat vo son. Poslednive nekolku denovi go zabelezuvam toa duri nekoas epten skoknuva.
Регресијата во спиење што е околу 4 месеци, кај предвреме родено, ја имавте околу 4ти месец по корегирана возраст или возраст од раѓање?
Леле, исто сме и ние. 17 недела душа ми извади од 14 и уште трае. Вика во сон, се превртува и сака да спие на стомак. Пусто се плашам да му биде нешто. Абе хорор.
Ние сме 3 месеци и некој ден, денес е неподнослива, толку да не се спиело, 3 пати по да кажам пола саат. Инаку си спие нема гајле, скок ли што ли е, ич не ги пратам, плаче вришти цел ден, па земав ја избањав, спие ко бајаги. Приметив долната вилица малку набабрена. Интересно во секој случај. Убава вечер мајки
Скоро 1г за два дена. Значи хаос пиштење вриштење плачки будење сто пати, send help. Неможам од такт ме вади кога пишти а не знае зошто и тоа премижува заспива и наеднаш ќее почне да вреска, косата моментално ми се крева во вис. Толку ми е стресно и нервозно не знам. После кратко најнормално заспива. Знам има скок регресија во спиење па и заби ама не се поднесува. Се изнажалив имајте убава вечер
Највеќе нервира кога ќе задремеш и се опушташ и тогаш нозете и сон и се ти пресекува кога ќе врисне и си продолжува да спие, а тебе кој те врти после цела вечер заебан сонот
Незнаеш, цела се растреперувам и цела вечер не можам да заспијам после. На секое шушкање веќе рипам. На комшииите кога плаче го слушам до толку сум
Bebeto e samo 12 dena spie po 3h i stanuva da cica i pak spie i toa jas go budam , neznae samo da se budi Ako go ostavam spie i po 4h Kazete kako e pravilno da go budam pocesto ili da si spie do 3h ?
Нека си спие мало е уште они до месец дена само цицаат и спијат тска да остави ди го нека си спие оно само ќе си се разбуди кога ќе биде гладно
Malata mi zaspiva vo 20h stanva vo 3 i posle sabajle vo 7 i 30.. Se mislam mnogu sati da ne se.. Mi velat da ne ja stanvam za mleko.. Na 28mi praj 2 meseci.. Od vcera pocna da pie 120ml..
и моето бебе тој период кога имаше 2 месеци врзуваше 7-8 часа сон навечер. Добро напредуваше и не ја будев