Овој пат скратувањето една дремка помина многу полесно. Веќе 3 недели има 2 дремки, сеуште со различно времетраење, првата отприлика 10, 10ипол, втората 3, 3 и пол некогаш и 4 ја фаќа. Наутро се буди 6ипол, 7 а навечер легнува 8,8 и пол. 8++ е.
И кај нас некако сам си ја скрати едната дремка дури ме чуди што не е кенкав, ние заспиваме 20ч. Се буди измеѓу 6-7ч, една дремка ни е околу 9-9:30, зависи кога е станат следната, накај 13/13:30ч Проблем е само ноќеска многу често ми се буди и постојано го презаспивам, или е до скокот, регресијата или уште не е навикнат дека има две дремки па затоа ми се буди Како е кај вас?
Да не му е многу голем прозорецот на будност од втората дремка до ноќното? Моето 3ипол до 4 саата макс пред ноќното е будна. Ако е преморена многу потешко заспива и се буди почесто ноќеска.
Истово ќе ти речев како Катерина, не ви е многу голем прозорот на будност на последната дремка, а краток меѓу будењето и првата дремка? Пробај помести ги некако, одложи ја првата, па втората сам ќе си ја помести. Инаку навечер се буди може 3-4 пати за цицање ја успивам и ја оставам на спална да поспие малку. Кога легнувам ја, ја преместувам во креветче и спие 2-3 саати. Па се буди за цицање, ја земам кај мене на спална но јас се успивам пред да доцица и не стигнувам да ја вратам во креветче. понатаму не памтам, буквално self-service сум цела вечер
Па станува во 3ипол а млеко давам во 19:30 значи некаде 4ч е прозорот на будност мислите многу е? @kanella
Хммм не, толку и се и на мојава... првиот и е нешто помал, но ако нешто не штима секогаш одложувам дремка за некоја минута. Тогаш можи да е регресијата што се случува во 8миот месец.
И јас мислев дека е до регресијата Инаку прозорот на будност измеѓу двете дремки е 3ч, намерно го оставам поише буден иако знае да бунтува порано за спиење Морам да се пожалам вчера првпат не го осетив кога се разбудил ноќеска и си застанал во креветчето исправен случајно мм да го види и ме разбуди Се надевам дека е период и ќе помине брзо
Бебево мое за некој ден прави 3 месеци. Во текот на денот има отприлика 4-5 дремки од по 2 часа. Пред 1недела почна на последнава дремка да спие 4 часа, па стои 2ч. буден и почнува ноќното спиење. Навечер почна да не се буди воопшто ни за јадење, ретко еднаш да побара да цица. Се мислам да не е многу 4 часа спиење за дремка? Да го оставам вака?
Мене докторката ми викаше ако соие дете подолго од саатипол два да се буди, наводно му се изместувало цел ред Овде гледам мајките не ги будат ги оставаат, ако му годи на бебе и без проблем заспива навечер и ноќе си спие значи му е топ
Бебињата менуваат стално. Сме имале и вакви периоди, па регресија, па стабилизирање. Мој совет: уживај додека спие, секако ќе дојде период кога или помалку или нема да спие преку ден, не мора да значи ама во скок или сл. се дешава макар и ден, два да не сакаат да спијат преку ден или дремнуваат на кратко. Ако не дај боже му е нешто, нема да спие.
Немој не го буди.Се буди првите 2 недели, после нема потреба.Нека цица почесто денски и уживај мајка додека спие.
Ostavi go super ti napreduva duri i te karaa za kilazata Mojata si ima generalno super red i mene mi rekoa da ne ja budam noke za cicanje i sega retko znae ednas da stane ama se vrti se.smee vo krevetce od regresijata ne e gladna, a mene mi e polesno na cicka da ja prezaspijam. Mesecno kacuva otprilika 900-1000gr, 4mes e. Ama zatoa vcera ne znam sto i stana cel den kenka vika se kara, a ne e placlivo bebe ostavija ke si jade stapalcata i racete i ke si sedi taka sama bez problem. Vcera sekoja dremka i cicanje so borba bese...muabetot mi e ko i na drugite uzivaj dur trae nema da e dolgo sekako
Тешко задпива постојано се буди вреска плаче по саат два седи буден нокеска му се спие плаче задремува пак рикнува
Sto se pravi so regresijava? Sinoka ja gledam stanata guga se smee kaj 4 aj ja zemav cicase zaspa....5.10 slusam pak diga noze vo vis i gi mava i se vrtka levo desno ama mizi. Ja pogledav taka minuta dve gledam se maci da si fati pozicija da zaspie pak i ja ostaviv ne ja cepkav, posle nekoe vreme si zaspa...skroz izvrtena vo krevetceto ama nebitno. Denski mnooogu tesko poveke od 40min da spie bez cicka da i dadam pak....cucla ne fati