Беба ми е 7+++ имам огромен проблем со спиење една дремна у цел ден одвај после плачки прошетки јадење и никако да заспие освен со цицање и тоа по незнам кој обид инаку со плачки од ко станува до кога легнува, башка цел ноќ сака да виси на цице.. кажувајте лек се стопив веќе само кога цица ќе задрема и одеднаш вреснува и станува бадијала што и се спие, не сака во количка не сака со нишање плаче ко да го штипкам.. аман ќе неможам ни на работа да одам, помагајтее, мислам дека ќе полудам од ова темпо
Мојата др недела прави 7,иста е.Не спие денски едвај 2 дремки има , а до пред 2 недели имаше 4 по 30 мин Не сака никаде да спие, спиењето не е за неа.Навечер мора да е на цицката инаку плака и не спие.Мачно ми е и мене.Немам совет и се мислам веќе со тренинг да почнам, ама и за тоа немам сила.Не дека те утешив ама ај .
Се пријавувам и јас со 7месечен неспијач. Нокеска буквално на 40 мин се будеше На одмор сме едвај чекам да си одиме дома, а не оти дома поарно ќе биде. Се мислам за тренинг и јас
И јас да се пријавам со 7 месечно бебе кое по цела вечер се врти на страна да спие, па назад на грб и се така во круг, се буди бара цицка па ја пушта па пак бара и незнам до кога вака, кога беше помала се тешев период е ќе подппрасне ќе биде подруго ама ова искрено се потешко станува, за дневни дремки да не зборам, спие и наеднаш отвара очи и толку е, најмногу пола час и тоа јас до неа да сум.
Ова со будењето навечер многу често, се ми е некако поврзано со доењето и љубовта за цице. Првите месеци исто викав мала е ќе се среди, после некој период не беше толку страшно се издржуваше, па сега пак е журка. Како беше првите 10 години е тешко? Мајки утешете ме дека и тие на вештачко млеко исто се будат често. За второ дете ќе почнам да размислувам да биде комбинирано, а не само на доење.
Zavisi od bebeto,moeto e samo na doenje pa ne se budi za cicanje. Se budi ako se upletka vo krevetceto ili se prevrti na stomak i ne moze sama na grb ili i se desavalo nekolku pati da vika,place vo son. Groto od nokite spie po 10-12 saati bez da cica
Блазе тебе мајка. НИКОГАШ не сум имала таква ноќ, кога ќе се случи славам. Она сега од 9 до кај 2/3 е најмногу што сврзува, е после е журка. Е и обавезно два дена неделно, цела ноќ е врзана за цице.
6++ Си чекам јас да порасне и да се среди спиењето. Додека чекам ќе остарам, или ќе дојде и второ бебе па групна журка ќе правиме.
Мојата навечер спиеше гајле немаше. На цицање сме само. Без проблем си врзуваше 12ка ама сега смени Се надевам твоето ќе си остане спијач
Има ноќи кога спие помирно има ноки кога се буди на 1ч незнам што да ти кажам, до бебето е. Такви ни се погодиле.
Дали има некое бебенце што на две недели пред 1ви роденден намалило на 1 денска дремка? Дали е ок или да ја форсирам на втора? Несака, од 7ми месец навака заспива сама со две денски дремки, но сега на втората само си лежи и се превртува 1 час и почнува да плачи. Да напоменам првата дремка ни е долга околу 2,5 часа, навечер лошо спие од раѓање. Полека но сигурно влегуваме и во 8ми скок плус заби стандард вади во секој скок
Здраво Бебињата ни се иста возраст Секој ден е приказна за себе, обично врзува сабајлечки две спиења од саат - два, и тоа е се народе до вечерта. Попладне многу ретко 15-30 мин на цице ќе дремне колку да издржи до вечерта. Навечер почна да врзува сон, само за јадење се буди и продолжува одма затоа мислам дека му се намалија дневните дремки. Инаку забележувам дека колку повеќе спие денски, толку полесно заспива навечер, бидејќи не е преморен.