Истата приказна последниве два дена.... А премногу е мала да е нешто од наведениве.. Мислам дека и вториот скок го поминавме, не е тој во прашање. Инаку ќерка ми е 2++... Збунета сум.
Нас неколку дена вака ни се случуваше на средина на 4ти скок ама ајде викам ради скокот е, башка и на одмор бевме и викам и промената може му влијае. Претходно никогаш не се случило, цело лето навечер го шетавме успан со количка пошто до 12 вечер не стануваше секако...Не можам да разберам што е работата, и он ненаспан и нервозен и јас гроги
Да, и таа си сврзуваше 4-5 часа ќе се разбудеше само два пати и толку... Исто како јас да сум пишувала, таман сакав да прашам и јас да не имал некој слично искуство... Освен промена на време не знам што би можело да е :/
Сега ја симнав апликацијата, сонце и виножита хахаха... За 9 дена влагаме во 3ти скок... Во безбедна зона сме, но вечерите ни се пореметија... Се надевам и јас!!
Како ги успивате бебушките? Моето заспива исклучиво на града. Дали ќе е тоа цицајќи или па ќе си побара, ќе шмукне два пати и ќе заспие, не е битно, битно да е на града... Ако го тргнам за помалку од 15 минути се буди, па го ставам на стомак врз мене, само тоа го смирува за пак да заспие.
Преку ден стандард во раце, со шшкање и нишкање и спие само на мене, дневните дремки ни се хаос. Навечер и давам цуцлата и си се успива сама.
Дневните дремки и кај нас се за никаде Или во раце ќе спие или во креветче едвај 45 мин.. Колку месеци има малото? Цуцла демек цуцаше едно време сега и таа ја батали...
Сега се најинтересни. Ние сме во 3 скок моментално и се обидувам да ја успијам а она се кара со мене ем вика ем плаче. Не знам дали да ја жалам или да се смеам.
Незнам дали е скок, ама знам дека е нормално да сака со вас и да спие помирно. Малечко е, сака топлина, близина. Јас штом се буди цело време во креветче, си го земам со мене и си спиеме двајцата цела ноќ. Зошто да бидам упорна да спие во креветче и двајцата не спиени?
Бебе ја сака мама е ова пишаното хаха.. Исто заспива со цицање и некогаш легнати гушнати и не пробувам поинаку, убаво ни е вака
I nie si ja ziame beba....ako ja prebacam i stane dodeka uste ne sum zaspala ne se macam si ja ziam i si terame site zaedno. Ako se razbudam pak moze da probam ako ne toa e toa.
Исто и јас. Ако спие мирно го оставам во креветче. Ако се буди, спие немирно го земам одма. Јас и сакам да спиеме заедно хаха
Дење ноќе исклучиво на цицка . Цицка for life . За ноќното спиење прво цица од едната па од другата и после така си ја мљацка, коа ќе ја плукне знам дека е успана. Некогаш се нервира дека и тече, па јас фаќа цуцлата (единствено тогаш иначе не ја сака) ама пак мора да е со лиценцето потпрена на цицето. И преку ден иста ситуација Мојата у креветче си спие до кај 6 сабајле, т.е. до последно будење за цицање, после си ја зимам со мене, си се гушкаме и продолжуваме уште саат два. И најубаво ми е тогаш а некогаш знае и у сред ноќ да нејќе во креветче и си ја зимам директно со мене.
Хахахаха... и мојот и да не цица сака да лежи на цицка. Мм вели не е цицката само храна тоа е дормео перница
Кај нас на креветчето игли има, па го пренаменивме во склад за ќебенца и облека спремана за секој случај. На него може денски да дремне пола саат додека завршам некоја работа. Инаку многу се буди, немирно спие, се кара во сон, па повеќе ми одговара да е до мене да го посматрам отколку да рипам на секои 5 мин да го проверувам. А и тој самиот се осеќа посигурен, па кога сум до него помирно спие. И денски ако лежам до него е мирен, ако станам не дај боже да јадам, одма осеќа и цела куќа ја крева во вис.