Спиењето на вашето бебе

Discussion in 'Бебе' started by captivating, Oct 2, 2013.

1. marta993

marta993 Форумски идол

Истата приказна последниве два дена.... А премногу е мала да е нешто од наведениве.. Мислам дека и вториот скок го поминавме, не е тој во прашање. Инаку ќерка ми е 2++... Збунета сум.

2. i13dk

i13dk Истакнат член

Нас неколку дена вака ни се случуваше на средина на 4ти скок ама ајде викам ради скокот е, башка и на одмор бевме и викам и промената може му влијае. Претходно никогаш не се случило, цело лето навечер го шетавме успан со количка пошто до 12 вечер не стануваше секако...Не можам да разберам што е работата, и он ненаспан и нервозен и јас гроги :yawn:

marta993 likes this.
  3. marta993

marta993 Форумски идол

Да, и таа си сврзуваше 4-5 часа ќе се разбудеше само два пати и толку... Исто како јас да сум пишувала, таман сакав да прашам и јас да не имал некој слично искуство... Освен промена на време не знам што би можело да е :/

i13dk likes this.
  4. i13dk

i13dk Истакнат член

Да видиш исто да не сте во скок. Се надевам ќе се среди кај сите спиењево за брзо :sweat:

marta993 likes this.
  5. marta993

marta993 Форумски идол

Сега ја симнав апликацијата, сонце и виножита хахаха... За 9 дена влагаме во 3ти скок... Во безбедна зона сме, но вечерите ни се пореметија...
    Се надевам и јас!!

i13dk likes this.
  6. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Како ги успивате бебушките? Моето заспива исклучиво на града. Дали ќе е тоа цицајќи или па ќе си побара, ќе шмукне два пати и ќе заспие, не е битно, битно да е на града... Ако го тргнам за помалку од 15 минути се буди, па го ставам на стомак врз мене, само тоа го смирува за пак да заспие.

7. marta993

marta993 Форумски идол

На града или нишкање додека не ми паднат рацеве или додека не изгубам глас од шшкање хахаха :))

8. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Ние веќе сме влегле во 4ти скок, изгледа на тоа се должи ова неспиење или регресијата:rofl:(facepalm)(facepalm)(facepalm)

marta993 likes this.
  9. BabyGirl10

BabyGirl10 Истакнат член

Преку ден стандард во раце, со шшкање и нишкање и спие само на мене, дневните дремки ни се хаос. Навечер и давам цуцлата и си се успива сама.

Kaja991, nevermet18 and marta993 like this.
  10. marta993

marta993 Форумски идол

Дневните дремки и кај нас се за никаде :) Или во раце ќе спие или во креветче едвај 45 мин.. Колку месеци има малото? Цуцла демек цуцаше едно време сега и таа ја батали...

nevermet18 likes this.
  11. BabyGirl10

BabyGirl10 Истакнат член

2ипол месеци.

marta993 likes this.
  12. marta993

marta993 Форумски идол

И мојата е толку .. Душички, уште не знаат што се случува.. Ќе биде подобро :)

mjay.yyy likes this.
  13. BabyGirl10

BabyGirl10 Истакнат член

Сега се најинтересни. Ние сме во 3 скок моментално и се обидувам да ја успијам а она се кара со мене ем вика ем плаче. Не знам дали да ја жалам или да се смеам.

marta993 and nevermet18 like this.
  14. Oneo

Oneo Популарен член

Незнам дали е скок, ама знам дека е нормално да сака со вас и да спие помирно. Малечко е, сака топлина, близина.
    Јас штом се буди цело време во креветче, си го земам со мене и си спиеме двајцата цела ноќ.
    Зошто да бидам упорна да спие во креветче и двајцата не спиени?

Dee*Tee and nevermet18 like this.
  15. Oneo

Oneo Популарен член

Бебе ја сака мама е ова пишаното хаха..

Исто заспива со цицање и некогаш легнати гушнати и не пробувам поинаку, убаво ни е вака :inlove:

16. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

I nie si ja ziame beba....ako ja prebacam i stane dodeka uste ne sum zaspala ne se macam si ja ziam i si terame site zaedno. Ako se razbudam pak moze da probam ako ne toa e toa.

Dee*Tee and Oneo like this.
  17. Oneo

Oneo Популарен член

Исто и јас. Ако спие мирно го оставам во креветче. Ако се буди, спие немирно го земам одма. Јас и сакам да спиеме заедно хаха :inlove:

18. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Дење ноќе исклучиво на цицка :rofl:. Цицка for life :rock:. За ноќното спиење прво цица од едната па од другата и после така си ја мљацка, коа ќе ја плукне знам дека е успана. Некогаш се нервира дека и тече, па јас фаќа цуцлата (единствено тогаш иначе не ја сака) ама пак мора да е со лиценцето потпрена на цицето. И преку ден иста ситуација :sun:

Мојата у креветче си спие до кај 6 сабајле, т.е. до последно будење за цицање, после си ја зимам со мене, си се гушкаме и продолжуваме уште саат два. И најубаво ми е тогаш :sun: а некогаш знае и у сред ноќ да нејќе во креветче и си ја зимам директно со мене.

19. Oneo

Oneo Популарен член

Хахахаха... и мојот и да не цица сака да лежи на цицка.
    Мм вели не е цицката само храна тоа е дормео перница :rofl:

20. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Кај нас на креветчето игли има, па го пренаменивме во склад за ќебенца и облека спремана за секој случај. На него може денски да дремне пола саат додека завршам некоја работа. Инаку многу се буди, немирно спие, се кара во сон, па повеќе ми одговара да е до мене да го посматрам отколку да рипам на секои 5 мин да го проверувам. А и тој самиот се осеќа посигурен, па кога сум до него помирно спие. И денски ако лежам до него е мирен, ако станам не дај боже да јадам, одма осеќа и цела куќа ја крева во вис.