Женски едно прашање. Бебе е 7 недели и со спиењево чудни работи се случуваат. Значи 6 дена во неделата си спие супер. Станување во 8, па 2 големи дремки од 2 саати, една од еден саат, навечер заспивање до 9 и будење само за цицање. Ама затоа еден ден во неделата, ко друго дете да е. Тешко заспива преку ден, се буди на секои пола саат, навечер до полноќ не заспива. Ви се случувало вака?
Мами ако може совет, како да го одвикнам бебе од нишкање и возење во количка за заспивање? И што да птавам што бебе кога спие во креветче се врти на стомак и спие со глава свртена во душече се врти од време на вфеме и на страна со главата, но пак ја враќа надолу? Кога спие во количка исто на страна се врти и устето го лепи до страницата од количката да го допира. Help
Моето заспивсше во количка од 8 месеци некадде до 13 месеци и никако на друг начин. Сеа сам смени си заспивс на спалната до мене се вртка си лежи и заспива. А за спиењето на стомак ако се врти ссмо грб стомак и обратно не се плаши.
Мојата спие во креветче во спална и после некое време одкако заспие одам да ја проверам чисто онака(за дневните дремки),ама влегувам поооолекааа ,тивкооо,тивкоо,као некој крадец
I mene mi bese ama mojata stom e na stomak a ne znae da se svrti se budese i placese...mislam deka veke imaat instinkt za prezivuvanje nema da se ugusi ako gnjuri vo dusekot
Не знам што да ти кажам мојот кога не знаеше кога ќе се сврти на стомак одма плачеше и го враќав ... Некој со такво искуство нека ти пише
Мајки малава ми е 10м и спие во креветче, откако ќе ја легнам едно 6 саати воопшто не се буди. Со цицање заспива. Е сеа кога ќе се разбуди (она додуша не се ни буди некогаш, само кенка или плаче полу успана) ѝ давам да цица и ја легнувам до мене на спална ама ич немирно спие до сабајле. Ја нишкам ја тапкам за грбчето, ама она како црв се влече успана се превртува, лази по спална, се смирува тек кога ќе пуштам бели звуци. Често со цицка в уста спие до сабајле, за да е мирна. Инаку научена беше со нишкање да презаспива ама веќе решив да ја одучам од тоа. Дај утешете ме дека е фаза и дека ќе си се навикне да заспива без да се тегне и превртува
Леле иста поза и ние хахах само што сега е поголема и или си ги фаќа нозете и ги соблекува чорапите, или во уста ми ги става нозете
Оставај пуштеи бели звуци на потивло чим тие ка смируваат, изглеа спие "плитко" тој период и и сметаат секакви други звуци и шумови за да спие а со белипт шум тие звуци се елиминираат.
Да не и е топло/ладно? Кај нас многу залади, со вреќичката кога е само многу немирно спиеше, сношти ја покрив со едно ќебенце, не многу дебело и се смири продужи да си спие. А исто како твојата прави, се врти превртува цела спална/креветче го шета.
Мхм, пошто пиша дека ја префрлаш до тебе и со цицање презаспива, а со цицањето им се загрева телцето, плус близината твоја... не знам ова јас на глас си размислувам не мора да значи дека е така. Ако успееш да ја одвикнеш од нишкање, пиши како
Isto i moeto bebe koe sto e skoro 40dena staro zaspiva isklucivo samo na cicka,a spie bukvalno sekade, vo kolicka,vo krevetce, vo gnezdo ,kaj nas vo krevet sekade spie i ne plaka mnogu toa e dobro, no za uspivanje ako ne e na cicka ne go faka son, maz mi ke go seta vo race 2 saata on ke si gkeda vo nego ke si sedi no ne sklopiva oko ,otkako ke go stsvam na cicka vednas zaspiva, ja faka dva pati ke cucne i kraj.Ima denovi koga ne zafrakava ne saka da spie vo krevetce saka vo race vo mene ima kinkanje malku placki no seto toa trae kratko.. Si baraat tollina dusicki oni, si sakaat majka i cice sekako
Да те "утешам", 4 месеци за 2 дена прави и само на цице заспива. Никако поинаку. Од кога е родена само јас ја заспивам. А си спие во креветче.
Hahahaha dobra uteha..Spremna sum jas nanse veke sto da pravam, eve go pak na cicka mi spie momentalno nekogas i mazot mi uspeva da go uspie no so teskaa maka..Samo uspivanjeto mi e problem onaka nemam nekoi ppteskotii ..golema sreka sto ne place inaku ke se mrdnev.