Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.599
    Јас пак исто ќе пишам :D
    Се е нормално, бебе си ја сака мама :l:

На nevermet18 и Dee*Tee им се допаѓа ова.
  2. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Да ве поздравам со позава :rofl: сеа најново ногава ја беси вака на мене дур цица :rofl: 20210921_082503_001.jpg

На Емина1, Li-Li, mjay.yyy и 20 други им се допаѓа ова.
  3. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.722
    Допаѓања:
    9.369
    Женски едно прашање. Бебе е 7 недели и со спиењево чудни работи се случуваат. Значи 6 дена во неделата си спие супер. Станување во 8, па 2 големи дремки од 2 саати, една од еден саат, навечер заспивање до 9 и будење само за цицање. Ама затоа еден ден во неделата, ко друго дете да е. Тешко заспива преку ден, се буди на секои пола саат, навечер до полноќ не заспива. Ви се случувало вака?

4. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Malo e uste za red da ima nekoj, se se slucuva niso strasno

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    184
    Мами ако може совет, како да го одвикнам бебе од нишкање и возење во количка за заспивање? И што да птавам што бебе кога спие во креветче се врти на стомак и спие со глава свртена во душече се врти од време на вфеме и на страна со главата, но пак ја враќа надолу? Кога спие во количка исто на страна се врти и устето го лепи до страницата од количката да го допира. Help

6. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.963
    Допаѓања:
    4.844
    Моето заспивсше во количка од 8 месеци некадде до 13 месеци и никако на друг начин. Сеа сам смени си заспивс на спалната до мене се вртка си лежи и заспива. А за спиењето на стомак ако се врти ссмо грб стомак и обратно не се плаши.

На MissWitch му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.599
    USER_SCOPED_TEMP_DATA_orca-image--1887122790.jpeg

На mjay.yyy, Dee*Tee, Solen☀ и 16 други им се допаѓа ова.
  8. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.575
    Допаѓања:
    9.947
    :lol::lol::lol:
    Мојата спие во креветче во спална и после некое време одкако заспие одам да ја проверам чисто онака(за дневните дремки),ама влегувам поооолекааа ,тивкооо,тивкоо,као некој крадец :bandit:

На dromka, Autumn Love, Oneo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    184
    Незнае назад од стомак на грб, затоа ми е страв.

10. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    I mene mi bese ama mojata stom e na stomak a ne znae da se svrti se budese i placese...mislam deka veke imaat instinkt za prezivuvanje nema da se ugusi ako gnjuri vo dusekot

11. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.963
    Допаѓања:
    4.844
    Не знам што да ти кажам мојот кога не знаеше кога ќе се сврти на стомак одма плачеше и го враќав ... Некој со такво искуство нека ти пише

12. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Мајки малава ми е 10м и спие во креветче, откако ќе ја легнам едно 6 саати воопшто не се буди. Со цицање заспива. Е сеа кога ќе се разбуди (она додуша не се ни буди некогаш, само кенка или плаче полу успана) ѝ давам да цица и ја легнувам до мене на спална ама ич немирно спие до сабајле. Ја нишкам ја тапкам за грбчето, ама она како црв се влече успана се превртува, лази по спална, се смирува тек кога ќе пуштам бели звуци. Често со цицка в уста спие до сабајле, за да е мирна. Инаку научена беше со нишкање да презаспива ама веќе решив да ја одучам од тоа. Дај утешете ме дека е фаза и дека ќе си се навикне да заспива без да се тегне и превртува :?:

13. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Леле иста поза и ние хахах само што сега е поголема и или си ги фаќа нозете и ги соблекува чорапите, или во уста ми ги става нозете :rofl:

На kostovaivana му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    184
    Оставај пуштеи бели звуци на потивло чим тие ка смируваат, изглеа спие "плитко" тој период и и сметаат секакви други звуци и шумови за да спие а со белипт шум тие звуци се елиминираат.

На Lovebug01 и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  15. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Да не и е топло/ладно?
    Кај нас многу залади, со вреќичката кога е само многу немирно спиеше, сношти ја покрив со едно ќебенце, не многу дебело и се смири продужи да си спие. А исто како твојата прави, се врти превртува цела спална/креветче го шета.

16. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Па не ми се верува зошто не е така цела ноќ, 6 часа прво супер мирно си спие. Ви вреќичка спие.

На kanella му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Мхм, пошто пиша дека ја префрлаш до тебе и со цицање презаспива, а со цицањето им се загрева телцето, плус близината твоја... не знам ова јас на глас си размислувам не мора да значи дека е така. Ако успееш да ја одвикнеш од нишкање, пиши како (fingers)

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    1.994
    Isto i moeto bebe koe sto e skoro 40dena staro zaspiva isklucivo samo na cicka,a spie bukvalno sekade, vo kolicka,vo krevetce, vo gnezdo ,kaj nas vo krevet sekade spie i ne plaka mnogu toa e dobro, no za uspivanje ako ne e na cicka ne go faka son, maz mi ke go seta vo race 2 saata on ke si gkeda vo nego ke si sedi no ne sklopiva oko ,otkako ke go stsvam na cicka vednas zaspiva, ja faka dva pati ke cucne i kraj.Ima denovi koga ne zafrakava ne saka da spie vo krevetce saka vo race vo mene ima kinkanje malku placki no seto toa trae kratko.. Si baraat tollina dusicki oni, si sakaat majka i cice sekako

На ivance.. и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  19. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Да те "утешам", 4 месеци за 2 дена прави и само на цице заспива. Никако поинаку. Од кога е родена само јас ја заспивам. А си спие во креветче.

На mjay.yyy, ivance.. и sikica7 им се допаѓа ова.
  20. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    1.994
    Hahahaha dobra uteha..Spremna sum jas nanse veke sto da pravam, eve go pak na cicka mi spie momentalno nekogas i mazot mi uspeva da go uspie no so teskaa maka..Samo uspivanjeto mi e problem onaka nemam nekoi ppteskotii ..golema sreka sto ne place inaku ke se mrdnev.

На dromka и kostovaivana им се допаѓа ова.