Дур е на цицка радувај се . Ние сме во 4ти скок и многу ми беше страв дека ќе штрајкува ама пу пу супер е. А btw, ај сега една стварно утеха, мало ти е уште. До кај 3ти месец висат повеќе на цицка, после цицаат и си играат. А и повеќе сила имаат и повеќе ги држи млекото.
Hahahahha e so ubavo znaci i nokeska ke ima igra i ke nema spienje.. Neka se zivi i zdravi ama nikako ne mozes da im se nalutis sto ne sakat da zaspijat, sakat na cice i kinkat hahaha..Nie sme uste orv skok mi se cini sega za den dva ke ni pomine pa psihicki da se spremam zdravje za sledniit skok hahah
Кога преминуваат на 1 дремка? Последниве неколку дена втората дремка е права борба, или не заспива или спие 15мин. Мислам дека е прерано 10+++ сме ама пак да си прашам…
Околу 18 месеци мислам кратат на една. Имало околу единаестиот месец лажно кратење на втората дремка, вчера читав на инста на профилот на grlivolispavaj, оди читни го постот
бебе 8ипол месеци и со 2 дремки, седи будна преку ден најмалку 4 часа и на крај последниот прозорец на будност ѝ е едвај 2 часа (затоа што темпирам најдоцна до 21ч да е заспана), а баш тој треба да е најдолг за да си ја отспие убаво вечерта без многу будења. се обидувам да ѝ го скратам будното време помеѓу дневните дремки, но безуспешно. а не е дека не се заморува, нонстоп е активна на под и секој ден шетана надвор. и јас се подзамислив да не покажува знаци за премин од 2 на 1 дремка, ама премала е за тоа, знам најрано од годинка обично скратуваат.
Колку дневни дремки имавте на 1 месец? Многу е малечок уште за да не спие денски... Има една нормална дремка попладне некаде, другото е сѐ премижување по 10-15 минути и тоа само во раце. Греота ми е да го оставам во кревет, одма се буди. А му се спие, кенкав е, се мачи, ама не може никако да спие... Не знам како другчие да му помогнам освен да го оставам во раце да ми спие.
Секое дете различно, ама накај 15 месеци мислам моево помина на 1 дремка. Втората и не беше проблем да заспие, ама дојде до фаза да спие до 7 попладне.
9+++ заспива секој ден различно, претежно 12 до 1. Во денот има две дремки, но втората е зезната и пореметува се, заспива во 7 се буди во 9 ипол ај на страна тоа неможам јас да му ги диктирам дремките. Штом заспие во 12 ипол вечерта до 6 сабајле спие и после 2 саати буден но не го станувам бидејки уште е поспан и замижан и од 8 сабајле спие до 11 ова е вака 2 недели. Само ради таа дремка од 7 вечерта буквално се ни ремети. А како да го легнам толку рано еднаш пробав демек сите спиеме да види дека е време за спиење ни стана во 2 до 5 сабајле буден незнам не е начин ни така
Ти благодарам, мислам и јас дека не е спремна за 1 дремка зошто сепак ѝ се приспива ама дремнува ептен кратко додека цица. Мислам и дека затоа ноќе не спие убаво, сѐ и е пореметено, една вечер заспива во 10, друга вечер во 8. Ај ќе почекам скоков да заврши, веројатно ќе се среди..Скоро цел 7 скок е вака, плус забчиња што вадеше. Се надевам ќе помине.
Многу долго е буден меѓу 1 и 2 дремка, затоа и ти прави проблем ноќе. Ако станува во 1 заспиј го во 16:30 најдоцна, 1 саат да поспие и таман ќе си легнува во 9. Можеби неколку дена ќе протестира и ќе седи подолго буден ноќта но пробај да го презаспиваш. Неколку дена и ќе се навикне
Na 1 mesec ne se brojat dnevni dremki. Spie,se budi,cica,menjas pelena i pak zaspiva i taka celo vreme e
Моето е 7 недели сега ќе ти кажам распоред. Станува во 8 цица, будна е еден саат, па заспива. Спие 2 саати, цица, ја анимирам на стомак некое време, па ја успивам, спие уште 2 саати. После тоа пак станува цица, ако нема грчеви трета дремка, 2 саати. Ако има грчеви цело попладне кенка, дремнува пола саат, саат. Навечер максимум до кај 9- 10 е заспана. Е сега ова е најчесто вака. Се случува еднаш во неделата све изместено да и е. Заспива па се буди на пола саат. Значи 2 големи дремки, некогаш 3 и во кревет до 9-10.
Исто сме и ние 8+ со 2 дремки од кои втората ја спие до 19 часот, пробав и јас неколку пати да ја заспивам порано па ми стануваше кај 12 или 1 и си игравме до 4 сабајлетозатоа оставам како и одговара, и да легнува најкасно до 22 не ми смета. Само да спие навечер без будења, мојата мн се врти на сите страни мн немирно спие, дали ќе смени којзнае
Па да, ама тоа кажувам. Не може да спие. Се мачи, задремува и веднаш се буди. Баш ми е мило. А ноќе како спие?
Probaj preku den vo race poveke....denskoto spienje znaese nekogas i celo vreme vo race da e. Ili ke ja zaspiev ke sednev na trosed edno pola saat pa posle probuvav da ja ostavam vo krevetce,koga uspeva koga ne. Ama pa i ubavo mi bese vo race da si ja drzam ne mozev da i se iznagledam
Ние сме 2+++ ... Подолга дремка од 1 час последниве 3-4 недели сме немале.. Скоро секоја дремка ми е во раце 45 мин, 1 час... Некогаш штом ја спуштам во креветче се буди, некогаш си продолжува.. Постои ли начин како да ѝ ги продолжам дремкиве? Се надевам дека за месец два веќе ќе може полесно и повеќе да спие? Или грешам..?? Искрено се надевам
Ноќе првото заспивање и трае 3 саати, па се буди за цицање. Следните заспивања се буди после 2 саати за цицање. Инаку преку ден мо спие во количка. Во раце никогаш не спиела. Форсирав јас од почеток да ја спуштам во кревет, количка. Некогаш по 3 саати ја успивав ама се исплатеше. Попрактично ми беше некако во количка, место да трчам во спална на секој звук. Пробај во количка да го нишкаш, може ќе ти успее. А се разбуди, занишкај, може ќе ти презаспива