Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    3.779
    Ние сме 7+ ама веќе две недели исто се мачиме со успивањето. Пробувам две дремки да има, ама после вечерта кога сакам да ја успијам си ја смета како 3 дремка и ми станува и седи после до 11/12 часот.8-| Што никогаш толку касно не била будна. Две дремки како да и се малку, а 3 многу. Едвај чекам да се оправиме. Таман и фатив некој ред со спиењето сега пак сме без компас. Не се знае ништо, буквално секој ден ни е различен.:D

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    И мене од тоа ми е страв да не измешаме ноќното спиење таман си спие навечер кај 8-9 заспива до сабајле до 7 си спие со едно или ниедно будење за цицање.
    Ама денес кратка беше првата дремка 40тина минути па изгледа и денес ќе тераме со 3.
    Баш како што викаш и кај нас е како две да се малку, а три многу, таман би било да спиеше подолго пример барем по час и половина, тогаш две мислам би биле доволни.

На CareTee му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    1.810
    Ние тој период како вас преминавме на 2

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.999
    Veke 2 dena bebeto mi spie mn nemireno navecer, zaspiva vo 20h se budi vo 00h i podocna vo trkot na nokta ke zaspie pa za saat ipol ke stani, pa pak ke zaspie pa pak za saat vreme ke stani..preku den ima edna dolga dremka od 3 saata i podocna pak spie,stane.. Sro moze da e pricinata vaka sto pravi.. di cica,kaka se smee vesel e.Saka na cice da se uspiva i vo race nekogas.. ne e vo skok ja imam app gledam na nea, izlegovme od skok pred 1 nedela ... bebe mi e staro skoro dva meseci

5. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    835
    Бебуш ми е 5++, катастрофа денски дремки имал од секогаш ама во последно време не можам да го легнам воопшто, одма очи отвора и толку од дремката па кенка и нервозен е до следна дремка. Дајте ве молам споделете како ги легнувате на кревет за да не ви се будат, што се не пробав и не продолжува никако. Не сака да цица со лежење така што тоа испаѓа од опции за легнување.

6. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Бели звуци? Тој период само со фен ја успивав за денски дремки, и обавезно затемнетапросторија...

На i13dk му/ѝ се допаѓа ова.
  7. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    29.058
    Го знаеш и самата одговорот :)) ‘Бебе е старо скоро два месеци’. Премногу очекуваме од нив. Кажувам очекуваме затоа што и јас го правам истото. И ќерка ми така правеше ( 3 месеци денес прави), будење на секои 2 часа како часовник. Да цица па да заспие. Последниве две вечери, ноќеска кога се буди не заспива со цицање туку нишкање по 20-30мин.. Ми се спие ми се плаче.. А преку ден дремките и се 40-50 мин долги... На секој саат ми се чини се успиваме..
    Премногу се мали. Многу нешта учат, се менуваат, спиењето сто пати ќе им се смени во текот на првата година. Трпение и позитива, мораме така :)

На sikica7, kanella и Емина1 им се допаѓа ова.
  8. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    835
    Пробувам, некогаш успева, некогаш па го будат :x

9. scorpias

scorpias Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    4.423
    Кај мене е буден 2 до 2ипол часа помеѓу дремка.( ретко 3 ч. ) Исто сме 5++. Го следам отприлика кога ќе помине толку време, му ставам цуцла и знае дека е време за спиење. Ке намалам малку тв да не е многу галама и го носам во спална, затемнувам ама не скроз, го нишкам малку и за брзо ми заспива. Исто и претходно кога не цуцаше, ( цуцла на 4 месеци фативме, упорна бев и се исплати :), го нишкав во раце без цуцла, заспива и го ставам во креветче. Мене ретко ми заспива со цицање. Ако ми се разбуди за брзо го вртам на страна легнат и го тапкам по грбот, му мрмкам и презаспива.

На Емина1, starfish и i13dk им се допаѓа ова.
  10. И.Мама

И.Мама Нов член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Здраво мамички
    Имам 4-месечно бебе чиишто дневни дремки се сведуваат на мижнување во раце по 15-20мин.на половина доење, па продолжуваме со цицање. Ако ја оставам во креветче се буди со плачење, недоцицана и ненаспана и се така во круг. Ноќе може да врзе и 4-5h ама заспивањето трае подолго. Прво детенце ми е, не знам дали постои простор за загриженост, би била благодарна за секое ваше искуство и совет.

11. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Kolku dremki imate? Da ne e vreme da se skrati edna

12. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    835
    3 дремки, околу 9/9 ипол, 12/12ипол и 15/15:30 отприлика, зависи колку ќе отспие. Проблемот ми е што во раце ми спие и не можам да го спуштам а веќе е голем и тежок а и башка во јануари треба во градинка да тргне, мора да се научиме да спие легнат...

13. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    A da dois legnati i na cicka da zaspie? Jas ili vaka ili pod aspirator. A ima periodi koa zaspiva.ispravena t.e.ja drzam ispraveno navalena na ramo. 6mes e

14. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Нормално е за бебе да сака близина. Е сега некои се посамостојни некои сакаат повеќе близина контактни дремки во раце до тебе вака онака. Прифати го дека е такво бебенцето, обиди се да се опуштиш кога спие во тебе одмарај и ти сгледај серија читај книга. Ќе помине и таа фаза после ќе ги бараме да ни спијат во раце. Колку дремки има во ден ноќно спиење колку часа има да не е преморено бебенцето па затоа лошо да спие и тешко да заспива навечер. Има н аинсаграм еден профил heysleepybaby разгледај има мнпгу корисни информации.

На Емина1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Bebe mi e 23 dena staro cica soie prvite dve nedeli ja bidev jas da cica na 2 ipol 3 casa sega sama si se razbuduva na 3 casa cica i oak spie i se taka glas ne i slusam nekogas me faka strav ili ke si bide mirna

16. И.Мама

И.Мама Нов член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Дневни дремки 3-4пати по 20 тина мин.а ноќе 8-10 часа со едно или две будења за цицање.

17. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    835
    Вришти ако го дојам легнат, нема шанси. Ептен тешко заспива а лесно се буди и не знам кај терам со спиењево. Иначе аспиратор или уклучена чешма успева и кај нас ама ако спие во раце после тоа :sweat:

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Многу малку спие дење, според мене. Преморен е. Моето има 4 дремки ама му траат по 2-2 ипол часа. Ако не спие убаво цел ден кенка и ноќе се буди 10 пати.
    Ако заспива на града, почекај да се испие цврсто, па после легни го. Кај нас најдобро за заспивање се покажа доењето легнати. Ќе заврши со цицање, пушта града, си спие а јас станувам или си лежам до него.

19. Емина1

Емина1 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    105
    4 пати по 2 ч и цела нок колку ч спие вкупно .. блазесити

20. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Го легнувам кај 20 часот отприлика, до 06 часот сабајле спие. Не се буди воопшто ни за цицање.
    Со спиењето од раѓање е супер, да не го подречам :D

На Емина1 му/ѝ се допаѓа ова.