Преодиве се тешки... ем не им се спие за дремка, ем им доаѓа многу сати будност. Ако го успијам за трета дремка (едвај, после подолго време од обично), пак треба поголем прозорец на будност и доаѓа многу сати буден вкупно а малку сон... никако не бидува. Ајде, полесно и побрзо да поминат, да се навикнат на повеќе будност и ОК ќе биде.
Jas i onaka sakav da i pomestam porano da zaspiva i super mi dojde sano nekako brzo prejde od 3 na 2 ama saati son taman si ina. Use da e poveke vo krevetce
Мојот и онака заспива во 7 редовно. На претходниот преод почна во 6, па и порано да бара да спие . Едно време во 4.30 беше спремен, па едвај го тегнев до 5.30. Јас пробував дремка, тој кенка и не се смирува се' додека не затемнам и не го однесам во кревет. Па стануваше само за подој. Стануваше во 4 и имаше ептен кратки дремки, па затоа и раното легнување. Додека се вративме на 7 повеќе од месец помина . Пак си станува во 4-5, тоа не знам кога планира да го смени.
Aaaa vo 4-5 ne znam kako se budite iskreno. Nie sme nemale takvi cuda samo se buni mnogu za dremkite nejke da zaspie dur ni tekne abe moze treba edna dremka pomalce. Maka e samo sto bara da cica navecee posle regresijava i se pika vo mene t.e. vo cickata a prespivase cela nok. Taman si vikas ok super projdovme so ova toa pak jovo na novo se ucime sea cela nok da spie
Моето за уште еден ден е 4 месеци. Кога беше 3 си заспиваше сама, ја оставав со цуцлата и ќе се успиеше. Потоа сакаше да заспива на цице и еве сега со нишкање. Раат бев кога сама се успиваше. И спиеше преку ноќ. Сега станува еднаш околу 5 сабајле и дремкте и секогаш и се како навиени по 45 мин.
Toa ti e skokot i regresijata...posle 6 mesec koa ke namali na 3 ili 2 dremki ke dreme poveke od 45min
Г Во лето супер ми одговараше, во 5.30 веќе бевме крај езеро, свежо и без гужви, милина. И пред него така теравме, пред 6 активна прошетка со кучето. Ама сега со малку спиење (ноќе си се буди безброј пати за млекце) и темно кога ќе стане без можност за надвор... не ми одговара баш Да не го подречам, последниве денови станува кон 6 и тоа е идеално за мене. Само да продолжи и не барам повеќе, уствари уште помалку да се буди преку ноќ и толку Ќе се прилагодувавме на нив, нема друго. Колку и да сакаме и да инсистираме да смениме нешто, темпото го диктира бебето.
Женски до кога се будат навечер на 2 саати за цицање? Моево е 2+ спие од 22 до 8 ама како швајцарски саат е за цицање, точно на 2 саати, ми се спие ми се плаче
Нема правила мајка.Некои поретко се будат по 6м.Некои пак се будат и откако ќе се одбијат од доење.Првото го доев до13м ,а се будеше до 2год.Ова сега спие на града цела вечер ако го тргнам спие 30мин.Ќе помине првите месеци е најмачно додека влезеш во шема, е после се навикнуваш.
Мојава за 2 дена прави 1 година , и сеуште знае да си се разбуди ноќе за млеко , ама откако се родила ( освен првите 40 дена , стануваше два пати во текот на ноќта ) до сега станува еднаш ноќе за млеко . Преку ден спие неколку пати по 10-15 минути , бидејќи е доста активна ( почна да оди пред еден месец , па цел ден е на нога , сака да шета низ дома ) а и со бато и дада е поинтересно да се игра , што ќе прави со мене и маж ми по ноќ . Заспива околу 23 часот навечер , се буди околу 3 часот , пие 350мл млеко и продолжува до 7 и 30 наутро , кога и ни почнува денот .
Затоа си имам проблеми со несоници веќе 6г, од среќен живот.Ти реков ќе се навикнеш или само нервозна ќе бидеш.
Мое ќерче има 7++ , еден период почна да сврзува повеќе саати, сега пак се врати на старо, исто точно на 2 часа се буди. Лек?? Не гледај телефон или часовник, многу помалку се нервирам. Се помирив со ова темпо, а и некако и организмот се прилагодува. Сега мислам и да почне да преспива цела ноќ јас ќе си се будам сама од навика.
Нема правило секое бебче си е приказна за себе. Моето искуство е слично, до пред да направи 3 месец цицаше точно на 2 саати дење ноќе, саат можеше да се намести по него Преку ноќ почна да врзува по 3-4 саати некогаш и 5, ги скрати дневните и ноќните подои сам.
Кревам рака и јас за будно бебе... 8 месеци има, повеќе од 3 часа не сврзал... уствари само еднаш инцидентно 4. Тоа со 3 часа беше само на почеток на ноќ, и не се случило веќе 2 месеци, си се врати на 2 и помалку. Се надевам дека твоето ќе почне да спие. Ама 2 месеци е многу мало, и ќе ти олесни кога ќе сфатиш дека будењето е сосем нормално. Некои бебиња спијат од старт, некои не. За некое време ќе ојакне и ќе почне посилно да влече и пократко да цица, па и да се буди скроз брзи ќе се ноќните подои, нема ни да ги осетиш.