Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.599
    На еден месец моето скоро цело време спиеше. Се будеше на 3-4 часа и седеше отприлика 30-40мин. и пак заспиваше.

2. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Колку време трае ова "лажното" кратење на дремка во 11 месец?
    Малава помеѓу 1 и 2 дремка го зголеми прозорот на будност и седи по 5, 5ипол часа будна, некогаш дури и тешко ја успивам. До сеа седела будна по 3, 3ипол, макс 4 часа будна, и знам читав негде по темава мислам @Lovebug01 имаше пишано нешто слично. Како сте сега со спиењето?
    Вака многу и се ремети и ноќното спиење... :worried:

3. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.018
    Моето е месец ипол, најмалку 2 недели веќе во текот на денот 2-3 пати "спие" некои се 20ина минути само. А отвори очи наутро, почнува да кенка, да плаче, да мафта со рачиња и нозе, да брефта, да се нервира. Не и'се лежи во кревет, не и' се седи во раце, пробувам да ја држам во секакви пози, ретко поседува мирна. Некогаш, само некогаш поседува мирна во транспортер. Плачки цело време додекае будна, некогаш буквално вришти до степен на вцрвенување, со солзи, со сè. Не знам што се деси да вака не сака веќе дењски да спие, а и' се спие, капаците и' тежат. Порано баш си отспиваше 2-3 саати барем 2 пати. Сега евентуално знае да отспие од 6 нагоре, до кај 8 или 9. Ваљда се уморува од цел ден што не спиела. Ај што не спие, па барем да не плаче, она буквално константно плаче или барем кенка кога е будна.

4. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.962
    Допаѓања:
    4.844
    Мојот кога ми правеше така баш околу роденденот ќе заспиеше за првара ок без проблем и не го остава. Подолго од 2ч да спие и за втората кога задпие заспие ама го будев 5;15 најкасно за да си легне околу 9-9:30 и да не се изгуби редот за вечерното спиење му ги правев дремките должина која ми одговара :) сега е 14+ и некои денови спие њднаш некои два кога се случува да спие 2 втората го будам секогаш не го оставам колку сака зошто цела ноќ ќе прњви журки.

5. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.982
    Извини што се уметнувам во разговорот ама највероватно плаче толку многу од што е преморена, многу е мала мора да спие повеќе ,сигорно си пробала сите можни начини на заспивање ама еве ако случајно не си пробала пробај со фен, аспиратор, возење во количка и тоа во соба со плус исто укл.нешто да брмчи, бебево мое само вака заспива инаку бевме слични и ние све плачење све преморен, запазување само прозорецот на будност ако е возможно секако.

На dromka, Oneo, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  6. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.018
    Обично наутро по будење ја возикам со количка по дома, зошто веќе не и' се лежи во кревет, понекогаш знае да заспие, само проблемот е што отспива многу малку. Надвор во количка обавезно заспива, но не можам секој ден без исклучок да ја возам. Иначе и' пуштам white noise, приметив дека ја успива, т.е доуспива, односно кога е во полусон, ја доуспива. Ама кога е апла будна, не помага. Во принцип откако се буди, и' сменувам пелена, па и' давам млекце, го испива и почнувам да ја успивам, ама ретко заспива, а ако заспие, спие 20-30 мин макс. Првиот месец спиеше цело време, добри 15/16 саати. Сега докај 11 на добар ден. Не знам што се промени во последниве 2 недели.

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Ако не ја оставам сама да се разбуди е многу плачлива и кенкава. Денес еве заспа во 17.00, се разбуди во 17.45, значи помина тој циклусот што е, пробав да ја презаспијам безуспешно и се разбуди во 18.00. Вчера исто ми направи па во 20.30 веќе заспа за ноќно спиење :nod: денес ќе видам, а ќе почекам и утре, задутре да видам како ќе биде, па ќе видам што може да се направи :D

8. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.962
    Допаѓања:
    4.844
    Ти сакаш покасно да ти заспива ноќно? Инкау секое дете различно реагир ада, ти кажав кја мојот што пали њ сњга ако е кенкава и нерасположена др варијанта барај, јас не го будев будев ма ќе се размрдам растропам шушнам и се буди сам :D малку ќе закенка ама брзо му поминува и си е нормален потоа.

9. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.982
    Можеби сте во скок или таков му е периодот на бебчето ама ќе смени, мало е сепак уште нема ред фатено ама ќе се среди све ппстепено ќе си направите некоја рутина :nod:

На MissChievous му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Никако, ред немаме. Ако дремне еднаш легнува рано. Ако дремне 2 пати легнува доцна. Вчера во 23 часот си легна, зошто втората дремка и беше до 18:40 (40мин траеше дремката и прерходно имаше една од 1,5 часа од 12 до 13:30
    Денес имаше една дремка од 12 до 14:15 и попладнето не сакаше да спие, дремна 5-10 мин на цице кон 17:45 и еве ја сега заспива дури. Ноќе почна помирно да спие да не ја урочам. Ама се некако помирно спие кога подоцна ќе си легне незнам зашто. Се помирив со тоа дека ред ќе немаме периодов и тоа е тоа… Од 8 скок се плашам ептен сите некако за страшен го кажуваат.

11. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Не не, не сакам покасно да заспива навечер, супер си заспива, до 8ипол е заспана. Ме интересира оваа втората дремка дали ќе и остане вака касно, или ќе си се врати по старо како што си заспиваше кај 2ипол,3 а се будеше кај 4, 4ипол...

Од скок до скок сите ги поминавме лошо, не верувам и тој осмиот да е нешто подобар, така да bring it on :D
    Навечер не се буди од сон, но бара да цица, минимум 3 пати. Јас не можев веќе да издржам да ставам по 3-4 пати, тешка ми е веќе за префрлање ваму таму а не сакам да и кратам подои па ја оставам со мене на спална да спие. Не е идеално, ама моментално е единствено решение :|

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Cel mesec glas i nemam slusnati cica zaspiva pak se budi mak 10 min ako sedi cica spie denje noke 1 nedela ima ne zaspiva odkako sabajke ke se razbudi 2 3 sati posle ke zaspiet navecrr ako ne ja izbanjam me zaspiva retko

13. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Да те утешам сега отворив апликација чисто ме имтересираше, инаку не ја пратам баш.
    Уште 1 ден од 8ми скок ама баш ништо не осетивме. Дури подобро спие ноќе, веќе 2 недели престана да се буди за млеко во 12-1 ноќеска пиеше. среќна е, не е била ептен плачлива, онака баш супер минавме.

14. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.720
    Допаѓања:
    9.355
    Колку ви се будни бебињата помеѓу две дремки претпладне на 2 ипол месеци? Ќерка ми повеќе од саат не може да издржи, кенка за спиење. А попладне па нема проблем, по 3 саати си седи весела:^)

15. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.347
    Допаѓања:
    5.240
    Мојата очи и се затвараат а не се успива.
    Така да постојано будна и кенкава за спиење, освен во раце што ќе поспие.

16. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.720
    Допаѓања:
    9.355
    Жал ми е мајка

17. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.599
    Очи паѓаат не се предаваат ]:)
    Преморено е мајка бебето, затоа така кенка. Многу е мало за да не спие. Најди начин, сигурно има, што го успива.

18. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.249
    Допаѓања:
    6.732
    Овие 3 дена да не го заречам многу убаво спие ноќе. Се буди еднаш или два пати а тоа за нас е голем успех. :D
    Повеќе движи , фаќа предмети и се учи да оди и можеби е поизморен па поубаво спие навечер. Нека тера така 8):D

На IRBBB, Naatashka123, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Моето дете секој ден различно. Нема еден ред да му се фати. Обично само по 15 минути дремнува денски, а ноќе си спие до кај 8 сабајле, се буди, јаде, го пресоблекувам и пак си продолжува до кај 10, 10 30. Денеска скоро цел ден спие. Од 2 до 4 имаше баш убава дремка, па послето уште 15 минути, па сега еве го после бањање пак ми заспа. Ме фаќа страв ноќеска да не ми се ококори, ќе треба да дежурам цела ноќ... За заспивање денски сам си заспива, ама навечер по саат-два се успиваме со плачки, со пеење, со цицање, со мавтање на сите страни... Хаос.

На firequeenn, Babycool и Naatashka123 им се допаѓа ова.
  20. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.347
    Допаѓања:
    5.240
    Ооо се правам.
    Запишувам и кога и колку јаде а и колку спие.
    Следам прозорец на будност.
    Гледам саат и пол максимум да е будна и ја нишкам и шшкам и цицнува и се успива.
    И си спие во раце. Ама ќе ја оставам и за 5-10 мин се буди.
    Вака е цел месец
    Откако направи 3м. вака прави.
    Инаку и навечер ќе ка оставам во креветче и со вртелешката сама се успиваше а сега не.

Ваљда е некој скок....се тешам.