Спиењето на вашето бебе

Discussion in 'Бебе' started by captivating, Oct 2, 2013.

1. Вереничка

Вереничка Популарен член

muchacha_a likes this.
  2. Annath

Annath Форумски идол

@Вереничка, првиот скок во развој што е некаде околу 3 до 5 недела... Издржи мајка, кратко трае.

3. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Грчеви има, моето истотака правеше ненаспани бевме со мм, што му даваш за грчеви??

4. Вереничка

Вереничка Популарен член

Капки Био Гаја. А педијатар ни ги даде Линекс бејби, ама два три пати дадов и бебе многу какаше, неколку пелени на краток период :$ и престанав. Може така се погоди. И јас не знам сега дали и едните и другите се исто, затоа што и тука читав, пробиотик и капки за грчеви е различно или исто? :wasntme:
    Инаку еве синоќа не дадов капки, па фала богу ноќеска спиеше малку повеќе ама и се искака два пати :D
    Ама вчера давав чај Бекутан.
    Правило е дека нема правило (facepalm)

5. Ano

Ano Форумски идол

Мајка ние еве скоро три месеци и секој ден е различна приказна. Освен заспивањето и врзувањето сон од 8:30 до 01:00, другото се е различно.

Инаку и био гаиа и линекс се пробиотици. Не ти требаат двата, одлучи за еден. А капки за грчеви се друго, јас конкретно му давам био гаиа и еспумисан и добри ни се покажаа. Претходно пробавме со инфакол, ама од нив ми беше многу кенкав.

6. Вереничка

Вереничка Популарен член

Значи јас не давам капки за грчеви всушност? :wasntme: Немав поим :tmi: био Гаја ги земав одма на своја рака од слушање, а на прва контрола ни ги дадоа Линекс.
    Епа кои се капки за грчеви освен овие што ги спомна? :$
    Инаку, после 1 часот на колку станува? Лесно презаспивате или не?
    Дека моево после тие неколку часа сон, не сака да спие, многу тешко и долго презаспива, а тоа кратко трае и се така до сабајле. Ми се чини по цела ноќ сме будни :|

Ambra20 and Sofronko like this.
  7. Luna91

Luna91 Популарен член

@Вереничка да пробаш подоцна да ја бањаш кај 9ипол/10. Може банално изгледа, ама јас од ко почнав подоцна да ја бањам повеќе спие...

Ambra20 and Вереничка like this.
  8. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Аии па вие сте биле малечки :inlove: немај гајле како што ти спомнале феминките погоре , од грчевите е и додека се адаптира убаво на животот надвор од утробата на мама , ќе биде мачно . Ама слатки маки се тоа и брзо се забораваат . Ќе видиш колку брзо ќе ви летне времето па за една година ќе си помислиш " ех како вчера да беа овие маки " :D . Уживајте со бебчо додека е мало :D како растат ќе имаш поголеми маки ( како јас со малава , кога падна пред некој ден со лицето во ѕид :( среќа добро е , не дај Боже такви стресови да имаш , мислам инфаркт ќе добиев на лице место :sweat: ) :hug: :*

Вереничка likes this.
  9. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Биогаја е пробиотик, ќе си земеш еспумисан нас тоа ни помогна најмногу пробавме со мм се и даваме многу пари за скапи кашки ништо не делува џабе не рекле лекот некогаш е 5 денари еспумисан е околу 200 ден максимум во аптека ми рекоа да ставам по 7 капки а таму мислам пиша во упатството повеќе и ќе видиш одма ќе си се потсмири у ќе си пртка бебе, го поминав истото послушај ме и земи еспумисан друго ништо не помага бека не те лаже демек скапо и пимага ништо од тоа, земај еспумисан и бебе ќе спие и ти и да ми пишеш како сте поминале

Вереничка and stevemila like this.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Ако еспумисан ви помогнале вас, не значи дека и на друг ќе му помогнат. На пример, големиот син кога имаше грчеви воопшто не му помогнаа, иако давав секој ден. Не помага кај сите исто. Единствено и универзално нешто што помага е контактот кожа на кожа. Мислам дека ништо друго не помага така.

eli25 and CrazyGirl15 like this.
  11. pandelka

pandelka Популарен член

Ние си спиеме ноќе, ред си фативме уште една недела од ко си дојдовме од болница, а еве два месеци сме. Почнавме од 10 да спиеме до 4-.4.30 и после до 7/8. Ама нас грчевите не фаќаат баш тогаш, од 6-9 сме на јаки грчеви. Силна на мајка е, само се стегат и неплачит. Веќе ни еспумисан не ни помага а чајче ич несакат да пиет.Се надевам ќе поминат за брзо време.

12. Ano

Ano Форумски идол

После еден до пред една недела стануваше на два саати, цицаше и презаспиваше одма. Е сега последнава недела, секоја ноќ различно. Најчесто станува на 1 саат, цицнува заспива и пак исто. Но некогаш во сон ќенка и е немирен многу. Последниве два дена после четри саат веќе толку немирно спие да ако не го земам во раце не се смирува. А во раце друга приказна, во секундата се смирува и продолжува мирно да спие. Некогаш го земам јас, некогаш мм. Се обидувам после некое време да го вратам во креветче, ќе поспие малку и пак почнува исто немирно да мафта со рачиња и да ги крева ноџињата. Само нема шетање и нишкање. Го земам и си седнувам на спална. Се надеваммдека е се до тој фамозен скок во развој и брзо ќе помине. А и грчевите дека ќе поминат во брзо време. Смирени се ама уште знае да има понекогаш.

Вереничка likes this.
  13. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Ако не проба нема да знае,а верувам дека ќе и помогне а не е само контактот кожа на кожа помош треба да одмори жената може да изгуби не дај боже млеко од умор

14. forumce

forumce Форумски идол

И мојава мрда со рачиња, ножиња и глава кога спие понекогаш. Јас мислам дека ја мачат грчеви. Обично немаме проблеми со нив, ептен ретко плаче, па не знам ни дали има грчеви.

Ano likes this.
  15. Igle

Igle Популарен член

Мами чии деца заспиваат во нормално време, совет давајте и кажувајте како вашите мали ги заспивате во 9-10 ( за мене ќе биде успех и во 11 ако заспива) ?
    Вчера вечер го досѕигна пикот заспивајќи во 1:30. Утрово се разбуди во 9 па во 10 презаспа до 1. Не е начин да го држам буден дента бидејќи едноставно е премал и заспива секако преку ден, и да не сакам во раце клапнува.

Вереничка likes this.
  16. jovana03

jovana03 Популарен член

Пробај со бањање околу 19-20 ч. Или крати на време секој ден по 15 минути помалце од времето за заспивање. Пример ако заспива во 23, заспиј го во 22:45.

Мислам дека @Annath имаше негде пишувано убави совети за истава тема, ќе ја тагнам кога ќе види нека пише ако може.

Igle likes this.
  17. barby

barby Популарен член

Исто и мојот, ако го заспијам во 9 станува во 10 и спиење тек после 12 или 1. Денеска го заспав во 6, спиеше до 7, за во 10 да го заспијам, и пак скоро 11 не фати. Во групите на фејзбук читав ги заспивале во 7-8 и спиеле до сабајле до 7, тоа кај нас е неизводливо. Баш и погоре пишав и ме нападнаа дека касно го легнувам, не знам што да му правам, како да го одвикнам

Вереничка likes this.
  18. elcezelce

elcezelce Форумски идол

И јас барам решение за тоа се пробав ама никако не успеав уште од новороденче пробував некој ред да воспоставам го бањавме порано само да го заспиеме порано не ,он ќе заспие ама за пола саат е буден и уште посвеж и ќе заспие дури и покасно ,нас врвот ни е 2 по полноќ заспивање ама среќа се случи само еднаш инаку знае многу пати да држи до 12 ипол да не заспие .Ми успеа две недели да воспоставам ред да заспива во 10 ама од кога се смени времето толку беше со редот пак по старо почна се покасно и покасно да заспива .

Вереничка likes this.
  19. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

@Igle @barby @elcezelce многу не имало со истата мака. Еве денес заспа во 11 треба да прославам :D инаку пред 12 не е заспана.

Вереничка, barby and Igle like this.
  20. Igle

Igle Популарен член

Еве вечерва почнав со заспивање пред 11. После се еве го заспа во 12:30. Утре си викам во 10 ќе почнам може уште малку порано ќе заспие....

Вереничка and kiki_riki like this.