Спиењето на вашето бебе

Discussion in 'Бебе' started by captivating, Oct 2, 2013.

1. marta993

marta993 Форумски идол

Или бебето е такво :) Сака близина и контакт, поосетлива е исто како ќерка ми... Упорна сум, иако успивањата траат подолго, решена сум две дремки бар да ги отспие во креветче колку и да се кратки.. Вака полошо им правиме, се навикнуваат во раце на топличко и до мама и после е потешко и за нас и за нив...
    Те разбирам, и мене ми е исто... Тешко е многу, до тоалет едвај одам, сѐ ме боли и прв пат во денот пружам нозе дури во 10 навечер... Мораме да стегнеме заби да издржиме и да уживаме во секој момент, еднаш се бебуши ...
    :) :)

IRBBB and brm_brm like this.
  2. haruki

haruki Популарен член

Верувај има деца кои се едноставно такви ако се толку малечки. Мојата како новороденче беше повеке будна него ли шо спиеше како растеше процесот на заспиваше беше лесен ама е страшен не спијач, две год е сега и уште не спие.

K.e.ll.y, Oneo and marta993 like this.
  3. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Мојот од 4 месеци се поремети со спиењето и имаше периоди кога се будеше на пола саат навечер. Инсистирав до година да спие сам во креветче, бев зомби. После го земав до мене и двајцата почнавме да спиеме. 2 години е скоро, не заспива без мене. Сум пробала да го вратам во креветче, едноставно детето сака близина и не спие само. Кога беше помало во раце го држев и дремеше кај мене. Навечер по 2 саати сум го успивала. Пишав погоре што ме спаси. Од година ипол не го нишам, заспива само со мене на спална..

IRBBB, marta993 and kanella like this.
  4. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Ноќе си спие во креветче без проблем. Ама денски е борба.

marta993 likes this.
  5. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Мајкички, на профилот на frida.meh на инстаграм има предобар лајв со доктор гуднајт за спиење на бебиња и мали дечиња. Саат време трае и има прекорисни совети за дневни дремки, на која возраст колку, како се кратат, како полесно да се заспие, како ноќно спиење. Ептен е добро, вреди да се изгледа.

https://instagram.com/frida.meh?utm_medium=copy_link

Lili4e, Ava.84, Nefertiti. and 8 others like this.
  6. Hippie

Hippie Истакнат член

Мајки, нормално ли е 7 недели бебе нон стоп да спие, некогаш е по будна ама има денови нон стоп спие само за јадење станува и пак спие

Lisicko likes this.
  7. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Да додека спие биди среќна:rofl:

8. Oneo

Oneo Популарен член

Нормално е. Моето спиеше скоро цело време.

Hippie likes this.
  9. Teo2020

Teo2020 Истакнат член

Истото и јас ќе го кажам:rofl:

Hippie, Naatashka123 and Lisicko like this.
  10. Lili90

Lili90 Истакнат член

Мамички ај хелп, ептен сум очајна... не знам дали правилно постапувам со бебушов мој. На почетокот врзуваше 3,4 саати сон и стануваше за цицање навечер и продолжуваше... последниве два месеци (иначе има 4) не спие навечер. Вчера заспа во 20 часот и стана 20.45 и така до сабајле на саат, 40 минути... е сега кога се буди не плаче туку кенка... дига нозе во вис ,па ќе прдне, па ќе се сврти на страна, па сака на стомак... како црвче е. Имаме рутина пред спиење ама џабе изгледа. Има ли некоја како мојава мака? Дали го боли мешето? Што ли е? ХЕЛППП не е скок зошто трае 2 месециии... :(

11. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Може да има грчеви. Ставајте топло на мешето,масажи. Ако даваш друго освен цице можеш чајче од ким и анасон. Со лесно. :hug:

Lili90 likes this.
  12. Lili90

Lili90 Истакнат член

Имаше грчеви, давав капки до 3ти месец... на ексклузивно доење сме. Давам водичка плус неколку пати во текот на денот... офффф тешко мене :)

13. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Pa namesto vodicka svari cajce od kim na moeto mnogu mu pomagashe toa.

Lili90 likes this.
  14. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Мајки давајте совет, оти пукнав: И кај нас се поремети спиењето. Умрев за спиење последниве денови. До 4 мес убаво врзуваше, сега не. Ноќеска на пр на саат ипол до два ми се будеше8-|. Не плаче, кенка. Но ако ја оставам ќе почне да плаче. Ја земам до мене со надеж дека ќе врземе некој саат неее и нее. Не верувам да е гладна, но кога ја земам одма ја ставам да цица, ќе и створам навика, може не и се јаде а јас одма и давам.. што да правам, гревота ми е и за неа и се крати сонот насекое:doh:

Naatashka123 likes this.
  15. Naatashka123

Исти сме. Немам совет:rofl:
    Имам пишувано дека на секои 2 часа станува. Ама мислам ќе се среди, почнува полека и по 3 часа да сврзува сега.

16. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Мене ми е како растат така да не остане. Не верувам да се врати тоа бебе што ми спиеше. Знам по поголемото. Затоа ме фаќа паника. Ама ме утеши, барем по 3 а? По прилепска линија нашиве :D ококорени да не им избега нешто

17. Naatashka123

Леле сега ќути не ми стварај стресови:rofl:
    Најмногу коментари гледам дека најчесто до крај на 5ти скок така им било. Па се тешам уште месец и пол :rofl:|(
    Ама ококорени хахахах радознали се.

18. marta993

marta993 Форумски идол

@IRBBB како успеавте да ја продолжите дремката до 2ч да трае? Со самото будење веднаш го земаш нишкаш или ? Сум пробала секој начин, не ми успева. Сега дури ни по 40 мин не дреме, 20-30 мин. Навечер спие 9-10 часа. Ептен малку спие преку ден, вкупно нема ни 13 часа, а за една недела прави 4 месеци. Се помирив дека е неспијач, следам прозорци на будност, дури некогаш и порано и подоцна ја успивам за да видам дали ќе смени нешто, но безуспешно. Се мислам за тренинг... Ама жал ми е ќе плаче :( додуша и сега е плачка :D

IRBBB likes this.
  19. kanella

kanella Популарен член

Ќе ти се вмешам неповикана со моето искуство. Кога имаше многу лоши денски дремки ја оставав да спие на спална, и јас легнував до неа, спиеше еден циклус од 40мин, кога ќе сетев дека почнува да мрда, ја земав и нишкав да презаспие, и продужуваше после уште 40мин, 1час, зависи. Ова мене ми беше успешно, плус и одмарав јас со неа дека по цел ден сама, супер ми доаѓаше. :)

Pacient srna, IRBBB and marta993 like this.
  20. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Мама мојов за денски дремки се успива или со цицање или в раце да се шетаме низ соби во чкљ положба. :drunk:
    Првата дремка му иди брзо после будење и заспива со цицање. Го успивам и си лежам до него со града на готовс. :D штом замрда, одма давам. Прв ден спиеше 1ч и 50мин, втор ден 1ч и 10 мин, трет ден (денес) 50 мин. Вообичаено по 40 мин му е прва дремка.
    Пробав и за втора и трета дремка, не упали досега. :shake:

marta993 likes this.