Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    29.047
    Или бебето е такво :) Сака близина и контакт, поосетлива е исто како ќерка ми... Упорна сум, иако успивањата траат подолго, решена сум две дремки бар да ги отспие во креветче колку и да се кратки.. Вака полошо им правиме, се навикнуваат во раце на топличко и до мама и после е потешко и за нас и за нив...
    Те разбирам, и мене ми е исто... Тешко е многу, до тоалет едвај одам, сѐ ме боли и прв пат во денот пружам нозе дури во 10 навечер... Мораме да стегнеме заби да издржиме и да уживаме во секој момент, еднаш се бебуши ...
    :) :)

На IRBBB и brm_brm им се допаѓа ова.
  2. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.617
    Верувај има деца кои се едноставно такви ако се толку малечки. Мојата како новороденче беше повеке будна него ли шо спиеше како растеше процесот на заспиваше беше лесен ама е страшен не спијач, две год е сега и уште не спие.

На K.e.ll.y, Oneo и marta993 им се допаѓа ова.
  3. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.507
    Допаѓања:
    7.382
    Мојот од 4 месеци се поремети со спиењето и имаше периоди кога се будеше на пола саат навечер. Инсистирав до година да спие сам во креветче, бев зомби. После го земав до мене и двајцата почнавме да спиеме. 2 години е скоро, не заспива без мене. Сум пробала да го вратам во креветче, едноставно детето сака близина и не спие само. Кога беше помало во раце го држев и дремеше кај мене. Навечер по 2 саати сум го успивала. Пишав погоре што ме спаси. Од година ипол не го нишам, заспива само со мене на спална..

На IRBBB, marta993 и kanella им се допаѓа ова.
  4. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.347
    Допаѓања:
    5.240
    Ноќе си спие во креветче без проблем. Ама денски е борба.

На marta993 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Мајкички, на профилот на frida.meh на инстаграм има предобар лајв со доктор гуднајт за спиење на бебиња и мали дечиња. Саат време трае и има прекорисни совети за дневни дремки, на која возраст колку, како се кратат, како полесно да се заспие, како ноќно спиење. Ептен е добро, вреди да се изгледа.

https://instagram.com/frida.meh?utm_medium=copy_link

На Lili4e, Ava.84, Nefertiti. и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    76
    Мајки, нормално ли е 7 недели бебе нон стоп да спие, некогаш е по будна ама има денови нон стоп спие само за јадење станува и пак спие

На Lisicko му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.094
    Допаѓања:
    10.201
    Да додека спие биди среќна:rofl:

На АнеАце, Pacient srna, strangewoman и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.599
    Нормално е. Моето спиеше скоро цело време.

На Hippie му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Teo2020

Teo2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2020
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    109
    Истото и јас ќе го кажам:rofl:

На Hippie, Naatashka123 и Lisicko им се допаѓа ова.
  10. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Мамички ај хелп, ептен сум очајна... не знам дали правилно постапувам со бебушов мој. На почетокот врзуваше 3,4 саати сон и стануваше за цицање навечер и продолжуваше... последниве два месеци (иначе има 4) не спие навечер. Вчера заспа во 20 часот и стана 20.45 и така до сабајле на саат, 40 минути... е сега кога се буди не плаче туку кенка... дига нозе во вис ,па ќе прдне, па ќе се сврти на страна, па сака на стомак... како црвче е. Имаме рутина пред спиење ама џабе изгледа. Има ли некоја како мојава мака? Дали го боли мешето? Што ли е? ХЕЛППП не е скок зошто трае 2 месециии... :(

11. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.962
    Допаѓања:
    4.844
    Може да има грчеви. Ставајте топло на мешето,масажи. Ако даваш друго освен цице можеш чајче од ким и анасон. Со лесно. :hug:

На Lili90 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Имаше грчеви, давав капки до 3ти месец... на ексклузивно доење сме. Давам водичка плус неколку пати во текот на денот... офффф тешко мене :)

13. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.962
    Допаѓања:
    4.844
    Pa namesto vodicka svari cajce od kim na moeto mnogu mu pomagashe toa.

На Lili90 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Мајки давајте совет, оти пукнав: И кај нас се поремети спиењето. Умрев за спиење последниве денови. До 4 мес убаво врзуваше, сега не. Ноќеска на пр на саат ипол до два ми се будеше8-|. Не плаче, кенка. Но ако ја оставам ќе почне да плаче. Ја земам до мене со надеж дека ќе врземе некој саат неее и нее. Не верувам да е гладна, но кога ја земам одма ја ставам да цица, ќе и створам навика, може не и се јаде а јас одма и давам.. што да правам, гревота ми е и за неа и се крати сонот насекое:doh:

На Naatashka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Naatashka123

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.094
    Допаѓања:
    10.201
    Исти сме. Немам совет:rofl:
    Имам пишувано дека на секои 2 часа станува. Ама мислам ќе се среди, почнува полека и по 3 часа да сврзува сега.

16. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Мене ми е како растат така да не остане. Не верувам да се врати тоа бебе што ми спиеше. Знам по поголемото. Затоа ме фаќа паника. Ама ме утеши, барем по 3 а? По прилепска линија нашиве :D ококорени да не им избега нешто

17. Naatashka123

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.094
    Допаѓања:
    10.201
    Леле сега ќути не ми стварај стресови:rofl:
    Најмногу коментари гледам дека најчесто до крај на 5ти скок така им било. Па се тешам уште месец и пол :rofl:|(
    Ама ококорени хахахах радознали се.

18. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    29.047
    @IRBBB како успеавте да ја продолжите дремката до 2ч да трае? Со самото будење веднаш го земаш нишкаш или ? Сум пробала секој начин, не ми успева. Сега дури ни по 40 мин не дреме, 20-30 мин. Навечер спие 9-10 часа. Ептен малку спие преку ден, вкупно нема ни 13 часа, а за една недела прави 4 месеци. Се помирив дека е неспијач, следам прозорци на будност, дури некогаш и порано и подоцна ја успивам за да видам дали ќе смени нешто, но безуспешно. Се мислам за тренинг... Ама жал ми е ќе плаче :( додуша и сега е плачка :D

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Ќе ти се вмешам неповикана со моето искуство. Кога имаше многу лоши денски дремки ја оставав да спие на спална, и јас легнував до неа, спиеше еден циклус од 40мин, кога ќе сетев дека почнува да мрда, ја земав и нишкав да презаспие, и продужуваше после уште 40мин, 1час, зависи. Ова мене ми беше успешно, плус и одмарав јас со неа дека по цел ден сама, супер ми доаѓаше. :)

На Pacient srna, IRBBB и marta993 им се допаѓа ова.
  20. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.299
    Допаѓања:
    33.607
    Мама мојов за денски дремки се успива или со цицање или в раце да се шетаме низ соби во чкљ положба. :drunk:
    Првата дремка му иди брзо после будење и заспива со цицање. Го успивам и си лежам до него со града на готовс. :D штом замрда, одма давам. Прв ден спиеше 1ч и 50мин, втор ден 1ч и 10 мин, трет ден (денес) 50 мин. Вообичаено по 40 мин му е прва дремка.
    Пробав и за втора и трета дремка, не упали досега. :shake:

На marta993 му/ѝ се допаѓа ова.