Испробано... се смее, почнува да прета со нозете и да ја фаќа сафра.... @IRBBB Еве денес направив така, пак 30 мин... Ѝ се спие ѝ се плаче, не знам како да ѝ помогнам... Со секое успивање, плачки, вика и се кара со мене ...
Tvoeto uste spie celo vreme Cela regrsija se molev da ne mi se urnisa noknoto spienje i bas toa mi se desi
Марте, бели звуци си пробала? Фен, правосмукалка, аспиратор, нешто? Возење со количка? Кај нас исто погодна комбинација беше возење со количка и пуштен фен дур заспие, подоцна пуштав на јутуб и така тераше.
Ако ти е за "утеха" после скокот и регресијата ќе поче да сврзува по 2 2ипол саат, можеби и 3. Мојата така, дур беше скокот и регресијата на саат ипол два цицаше сега на 2 2ипол. А не цица којзнае колку туку по малку така. Не знам дали си го гледала видеото на гуднајт, она вика демек ако заспива со цицање бебето на секое будење ноќе ќе бара пак цицка за да продолжи. По неа требало да се научи само да заспива со тренинг. Ама за 200 евра нека си спие со цицка у уста . Евентуално пробај со цуцла да го залажеш за да продолжи. Кај мојава не пали оти го осеќа силиконот само шо ќе ја допре.
Без фен не ни започнуваме со успивање. Количка само надвор, да спие додека се вози, дома ако не ја возам цело време се буди за 20 мин. Дури веќе ни во раце не ми спие 40 мин како порано.. Морам да се помирам детето ми е мн темпераментно.
Има група на фејсбук со тренинзи за без пари. Се зачленив, сакам да ја тренирам ама чекам да направи полни 5, ѝ давам фора да смени во спиењето, ако не тренинг.
@marta993 не знам што ќе се прави со нашиве неспијачи, ама ако го најдеш чарето да го споделиш обавезно . Јас влегов во темата да се пожалам дека последниве два три дена ама ич не спие денски, сега почна по 10-15 мин. максимум од дремка, а по два саати е буден до следно заспивање (читај:дремење на цице). Ќе се разбуди после 10 мин. и нервозен е, му се спие, сака да цица до бесвест, ме тепа, кенка, плаче, да станеме јок. Кој што прави ја лежам на спална дете заспивам. Ова со продолжување на дремки кај нас палеше до кај втор скок, оттогаш наваму шанса нема денски да презаспие, ма колку и да му ги копирам околностите во кои заспал претходно. И да не му ја тргнам ич цицката се буди и не продолжува.
Хахаха даа ... Јас во регресијата не забележав некој големи промени, освен навечер што седеше 2-3 дена повеќе буден и 2 пати се разбуди со вриштење. Друго ништо не се промени, си спие супер. Денеска го носев во маркет и во времето за заспивање ми заспа на рамо. Заспива брзо ама и дури е буден многу е активен. Поголемиот дел од времето е на под и само се врти, изведува нешто, се поти дури а дома нормална температура.
@marta993 ако ја успиваш со бели звуци, не ги гаси откако ќе заспие. Пробај во поладна просторија, можеби ќе спие подобро. Стварно немам идеи. Сподели линкче од фб групата ако не е проблем.
Respectful Sleep Training/Learning Приватна група е, пробајте да ја најдете ако не ќе ве поканам преку фб
Не фати цуцла, нема да прифати. А свесна сум дека кога ја земам сред ноќ, и давам да цица дека навика и стварам. Ама ај да не се заплакува ми е… Инаку и ние малку бевме затнати, дали од воздухов дома сув, па малку ќе се испоти навечер додека спие, па ќе се исуши не знам, битно малку беше затната, ама само си цицање помина. И мм кашлаше, го натерав тест да направи,негативен е, а мене сега грло ме боли. Кашлам, не знам што ми стана, ме гребе грло, се закашлувам а бебе со раце до таван од ум се вади, го плашам кутрото ама што да правам , што да пијам…
Majkichki pomosh za spienjevo? Denes pravime mesec, cica + ad davam zatoa shto moeto mleko ne mu e dovolno. Mu davam okolu 9i15 mlekce do 9ipol 9-45 , zaspiva, se budi kaj 1 za mleko, cica + ad. Shto posle? Ochite mu se 6 banki, i dur zaspieme cel saat ni treba. Eve sega e 2h po polnokj vo 1 cicashe pa go ispi ad mlekoto duri sega zaspa u kolichka, so nishanje so site saltanati. Kaj 4ipol se budi, pak ista procedura, i vo 7ipol 8 sme vekje budni za dobro utro. Postarive vikaat do 40 nemozhesh redot da mu go fatish, aj da se tesham deka e taka.. a od koga da mu go fatam redot.. zhiva nenaspana sum. P.s samo sho go napishav ova se razbudi!
Пробај едно будење цицање друго само ад, многу време му доаѓа цицање плус ад и претпоставувам дека затоа се разбудува. И ако го преслекуваш кога се буди, немој.
Јас од искуство би ти кажала да не гледаш прозорци на будност. Колку помалку се замараш за тоа кога и колку спиела, толку подобро. Јас така правев и бев поанксиозна, па мислам дека и син ми осеќаше и уште полошо беше. И од околината коментари ме излудуваа, па тоа е бебе, мора да спие дрн дрн.. Гледај ноќе да ти спие. Мене ме освести https://instagram.com/heysleepybaby?utm_medium=copy_link профилов на инстаграм. Баш е против тоа да се тренираат децата за спиење. Има деца што не сакаат преку ден да спијат, оставај ја на подлога, не се замарај. Чим почне повеќе да плаче давај и да цица и така во круг. Кога ќе почне да лази, ќе се изморува повеќе и ќе почне да спие. Син ми до 5, 6 месеци беше како твоето. Ќе се среди само по себе, нема ни да забележиш кога.
Фала на утеха И јас верувам кога ќе почне да губи пивеќе енергија, кога ќе стане поактивна сакала - не сакала, ќе почне асално да спие Ја следам девојкава, многу ми се свиѓа. Баш и ќерка ѝ е неспијач
Да те "утешам"? Лази, веќе се исправа на нозе, турбо е цело време, не знам од кај ја собира таа сила Дремка му трае пола саат, се буди, толку му се спие, што главата му паѓа, ќе легне 3 секунди, ќе собере сила малку и со залет станува, со цела сила што ја има се крева, за не дај Боже да се излаже да презаспие Ни презаспивање, ни нишкање, ни бутур пали.
Хахахахааааа... ми звучи познато!! Абе нема ништо да им биде ако не спијат како што викаат табелите, сма ние сме мртви уморни Вака како што читам супер си напредува па и ништо не му фали, тоа што не сака да спие е од темперамент и љубопитност
Точно. Таков карактер си е. Не дека и моево нешто мн повеќе почна да спие, ама барем по 1 час. Сега во градинка и по 2ч спие. Не се нервирајте, ќе помине и тоа