Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Е за одморена сум. Либе ми вика аман жено се изначежа блазе си ти :rofl::rofl::rofl:

На IRBBB, Naatashka123, marta993 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.599
    Хахахахаха и мојот така ми вели :rofl:
    Ко ќе заспие Мартин, јас вика ќе си лежам со него, да одморам :D

На IRBBB и kostovaivana им се допаѓа ова.
  3. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Утеха да не сакате?:rofl::rofl::rofl:
    Еве јас ќе ве утешам од бебе што спиеше во креветче цела вечер од 5ти скок кога почна (еве го заврши) спие само на спалната до мене, креветче никакооооооооооо и кога е најцврсто успиена, повеќе од 3мин не спие во креветчето.:emo:
    Дневни дремки исто мора у фаца да и дишам за да спие, ама шо викате изналежени сме:rofl::rofl::rofl:

На IRBBB, Slonce91, nevermet18 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.248
    Допаѓања:
    56.991
    Ти сакаш утеха?
    Од старт е таков, 8+ месеци абер нема да се смени.
    Бар си видела убави времиња :D

Ние имавме ужасен период од две недели, се будеше нормално често (сат-два), ама правеше по два сати пауза меѓу спиење. Некои ноќи со две паузи. Ќе презаспие, спушти го плаче... единствено спиеше на мене или на татко му. Па се менувавме. :sweat:
    Не беше добар, веројатно од премаленост и болка беше тоа... можеби и до 6тиот скок веќе не знам.
    Еве го неколку дена се врати на старо, вчера спиеше со будење на 2 сати (наутро почесто) ама брзо заспиваше, и утрово се разбудив пресреќна дека се наспавме. :D

За среќа имам таков луксуз да го чекам да се смени сам. Дење одмарам со него кога ќе дозволи, некогаш нема ни тоа.
    Да не му зборувам по 2 сати навечер кога ќе се разбуди, било да се смее или панично да ме бара... не би.
    Пробувам да го заспијам на вообичаен начин за него, прво со доење па со нишкање и пеење... ако се заигра отиде возот и тоа е, го оставам да се умори. Да му избегнувам поглед и да го игнорирам, не. :u:

На Ava.84, IRBBB, CareTee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Isto ni se desi....sega veke znae denska dremka vo krevetce da istera, noke ako ja spustam vo krevetce okolu 19.30 na zaspivanje spie dokaj 23-24 tamu ama posle obavezno diga glava j kvici za na spalna. Nekogas si mislam deka ne oseka koa ke si legneme za 10min se budi. Imam drugarka na ovaa vozrast 7mes prefrli bebe samo vo soba da.spie, se mislam i toa da probam veke ko magionicari spieme. Ovaa se siri,nie sardini....sekoj ima po 1/3 od krevetot ama taa e 8.5 kg a nie malce poveke:D

A za cistenje sab/nedela sabajle maz zima bebe i seta nadvor ja sreduvam doma. Rucek generalno od vecer pravan otkako treba i za bebe da spremam,200gr a saat vreme se zaebavas so praenje(facepalm)

На IRBBB, kostovaivana и LivingGlam им се допаѓа ова.
  6. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.962
    Допаѓања:
    4.843
    За одење дневник на будност имаш апликации добри и лесни за користење кога ќе заспие само притискаш на телефон ти одбројува колку време спие кога се буди исто стоп и имаш прегледност колку спие колку седи будно. Мене голема раб ми вршеше, плус предвидува отприлика кога треба следно да спие според бројот на дремки и возраста. Можеш да ја пробаш апликацијата. Huckleberry се вика бесолатна е за симнување.

На Bubi*2, Oneo, Емина1 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Ја и вака не се жалам баш ми е убаво да си ја гушкам цела вечер, проблем ми е само што секое утро сум укочена, од едната страна она, од другата мм и јас сум во сендвич и никако неможам да сменам позиција некои си 10ч сум се на иста страна:rofl::rofl:. Ќе ги бараме овие моменти кога ќе пораснат, а сега се 'жалиме'.:D
    Инаку да менат цело време и ние се заспиваме со шетање низ цела соба, пеење песни, нишкање па еве ја веќе 2 дена не сака да шетам само седнати цица и си заспива. Има да менуваат ехеее уште многу а дотогаш ќе си 'тешиме':D:hug:

На kostovaivana и LivingGlam им се допаѓа ова.
  8. kostovaivana

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Добро е што ми е голема спалната 180x200 па има доволно место за сите :lol:. Ја за ручек наоѓам решение, со мене у кујна, она во транспортер ја си готвам и зборам и ме гледа, интересно и е.

На Ava.84 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  9. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Site spalni se tolku ko sto znan ama po x vreme malce ke ti bide. Jas i vo kengur ja turam i gotvime zaedno nekogas gleda se cudi glas ne i se slusa a jas i objasnuvam mislis 24kitchen sme

На IRBBB, Bubi*2, Slonce91 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. kostovaivana

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Ќути, а па како гледаат мислиш у секој момент ќе стане да ти помогне :rofl:

А спалните не, 200 се долги сите а ширина имаш 160, 180 и 200.

11. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    More da iam prostor 200x250 ke napraam pa nek se vrti:rofl:

На IRBBB и kostovaivana им се допаѓа ова.
  12. Teo2020

Teo2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2020
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    109
    Како ги успивате бебињата? Скоро една година само со нишкање, еден период неколку дена почна сам да засива, бевме на вакцина и од тогаш пак со нишкање, а веќе е тежок:(

13. kostovaivana

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Од кога е родена на цицка. Цица па после така си ја држи цицката и заспива.

На Naatashka123, Teo2020 и Autumn Love им се допаѓа ова.
  14. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Леле и ние сме на цице... а ти се буди навечер? Мојов на секој саат се буди. Не е гладен, сака цице само... цица два пати кома е... чаре? Засекогаш ќе биде вака? Жива ненаспана сум.. :(

15. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    29.047
    Мислам дека тоа е затоа што можеби сеуште не се успива сам, туку асоцијација на успивање е цицето :) За да не се буди така често е потребно или да научи сам да се успива или да смените начин на успивање (нишкање, тапкање по газе, пеење итн).

На tina2018, Naatashka123, dromka и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Хмм... а ако го научам на нишкање ќе ми бара во 4 сабајле да го нишкам? :( или можеби ќе почне да спие?

На tina2018 и marta993 им се допаѓа ова.
  17. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.599
    На цицка најчесто. Со татко му заспива во раце со нишкање, со мене не.
    Ако не сака цицка, лежиме на кревет двајцата и тивко му пеам. Прво се смее, се врти, после си заспива.

На tina2018, Teo2020, CareTee и 3 други им се допаѓа ова.
  18. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    29.047
    Пааа.... можно е ... Ќерка ми вчера не заспа со цицање кога се разбуди во 03.30 и ја нишкав, но не заспа па пак ја ставив да цица и накај 05 часот ја префрлив цврсто заспана во креветче. Секако не се сите исти бебиња, не мора да значи.
    Штом се разбуди почекај не го земај веднаш, може ќе биде буден 10-15 мин можеби ќе заспие сам.. Ако не заспие тогаш земи го. Јас така правам. Додуша мојава скроз се буди за цицање, па од почеток се успиваме (facepalm)

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kostovaivana

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Ми се буди 3 пати, кај 1,3 и 6 од прилика. Цица и си продолжува. Вака на секој саат саатипол само за да презаспие ми правеше додека беше во регресија од спиење после 4ти скок. После си се врати во нормала. Вака ни е малтене од кога е родена, нерачунајки на почеток.

20. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.444
    Допаѓања:
    16.867
    Не си ја барај бељата со нишкање, 3 ипол месеци грб ми падна шетајќи ја и нишкајќи да заспие, без пола час шетање низ дома и нишкање не поминувавме, дневните дремки исто :sweat:. Откако влезе во 4ти скок, почна да ми заспива цицајќи и така си спие на града како перница и е, ама мене полесно ми е, се препородив. Бебуш се буди обично 3 пати, многу ретко 2 пати ама спие до мене, кога е на креветче се буди многу, многу често. Можеби е период, скок, регресија пробај лежи до него, пеј му.

На Lili90, tina2018, Ava.84 и 2 други им се допаѓа ова.