Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    29.047
    Добро, да прашам иако мислам дека сме единствени во ова, вие кои што заспиватe со нишкање, во која поза сe бебушите? Значи ќерка ми не сака класично да се нишкаме вака
    EFCACC40-A104-4E3A-9D71-3A0B4381AE04.jpeg
    се нервира и плаче...
    А кога ја нишкам на овој начин се смирува и заспива, па после ајде оди префрли ја без да се разбуди :sweat::sweat: 494A40F9-2DC2-4508-B332-2CF063504589.jpeg

2. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.444
    Допаѓања:
    16.867
    И мојата е многу специфична кога се работи за спиење, до пред една недела не заспиваше никако освен во раце, сега знае да заспие и ма цице ама има моменти и кога си сака в раце. Како на првата слика не доаѓа во предвид се нервира...
    Кога е будна сака како на втората слика за да надгледува и разгледува.
    а за спиење вака
    A20B94AA-B204-4C9D-AB7A-41261DEFEA6D.jpeg
    И тоа обожава да се држи за мојата коса, така се чувствува сигурно (небаре јас ќе ја испуштам ако не се држи :x) ја собирам косата ама таа ќе најде начин и пак ќе се фати за корен и никако не пушта а влече :sweat:
    А за префрлање, обично не ми успева. Па си дреми така врз мене.

На S.o.F.i, Ava.84, Oneo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.599
    Леле ме потсети, вака спиеше на мене како помал. Омилени моменти ми беа :inlove:
    USER_SCOPED_TEMP_DATA_orca-image--415879181.jpeg

На S.o.F.i, Bubi*2, Slonce91 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.347
    Допаѓања:
    5.240
    Исти сме.
    Гледа напред и јас шпартам по дома дур не и падне главата.
    Па ја префрлам во првата позиција, па така малку се нишкаме....па во креветче.

На marta993 и Ava.84 им се допаѓа ова.
  5. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.822
    Допаѓања:
    33.793
    Иста е и мојата не сака класично лулање и заспиваше на 3-4месеци како на сликата бр.2 и плус ми го држеше прстот, да не ја испуштам случајно:lol:.

На Dancewere и marta993 им се допаѓа ова.
  6. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Дали има и друго бебувче што се буди на секој саат навечер? Ја заспивам и легнувам во креветче, по саат / саат ипол се буди, и давам да цица и ја легнувам на спална. Се така во круг цела ноќ8-|
    Пишав и во др тема, во 5ти скок сме, некоја мама со слично искуство и до кога ќе трае? не ми е мене дека јас не спијам, навикната сум, туку за бебево што нема сон врзано неколку дена:?:

На Lili90 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.299
    Допаѓања:
    33.607
    @Stressed Out

На Lili4e му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.822
    Допаѓања:
    33.793
    Мојата е вака од раѓање и не врзува повеќе од 1ч.

На Zumbulche, IRBBB, Lili4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.648
    @Lili4e Еве сме, она си е супер јас жива ненаспана, а 9 месеци ќе прави уште малку. Кај и да е ќе полудам.:sweat: Следна недела и на работа почнувам ќе биде забавно. Сега барем дење кога спие обавезно одмарам и јас, пола саат пола саат.

Се додека цица мислам вака ќе ми прави, ај одбиј ја.:(

Едит: Како што пишала Ава и мојата е вака од раѓање, и денските дремки обавезно се буди да цица па продолжува.

На IRBBB, Naatashka123, Ava.84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Од 5ти скок почна со нас на спална да спие и тоа со цице, се будеше на секои 15мин мислам, а ако ја ставев во креветчето за 30сек беше веќе будна а си беше бебе што од почеток па се до 5ти скок си преспиваше во креветчето со 1-2 будења за цицање. Од овој скок скрати на 2 дремки од кои еднатаи е 1-1ипол час, а другата 2-2ипол часа, ноќното заспивање и е околу 7-7.30 и спие до 6.30 наутро. Сега последниве 2-3 дена почна да сврзува повеќе сон навечер ама до мене на спална да спие. Ја пробувам да ја ставам во креветче и кога е ептен цврсто успиена ама не важи, веднаш се буди. Инаку излезени сме од 5ти скок кај и да е во 6ти ќе влеземе, е тогаш незнам што ќе биде:rofl:

На Pacient srna, IRBBB и Lili4e им се допаѓа ова.
  11. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.713
    Допаѓања:
    9.335
    Женски што се случува во регресијата на спиење, што е на 4 месеци? Ќерка ми од 3 дремки од 2 саати, ми смени на 4 дремки по 1 саат. Како швајцарски саат е, точно се буди кога ќе пројде еден саат. 3+ е моментално. Можно е да е регресијата?

12. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Значи повеќе нема да ми спие ко порано ;( исто, само што ќе ја оставам, одма се буди
    @CareTee Не е до цицањето, поголемото дете и кога го одбив така ми се будеше, 5.5 год е уште знае да се буди сред ноќ, а ти и на работа, знам како ти е, ќе се навикнеш, и со неспиење и со се, само паметот да не држи. Јас се тешев дека досега бебево убаво спиеше, нема да биде како батково, ама еве слични се на оваа возраст. Ноќите ми се предолги, само што си фатил позиција, ете ја пак, мрда со нозе, глава лево десно, и ако не ја земам знам ќе ги разбуди сите.

На Ava.84, CareTee и IRBBB им се допаѓа ова.
  13. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    890
    Бебето е 8 месеци, изгледа е во регресија на спиење и мислам дека сум во пеколот искрено. Бел ден немаме видено дома. Ги скрати дремките од 3 на 2, почна да се успива во 18.30 со плачки и никако не може да се одложи спиењето за покасно прекапана е скроз. Станува кај 6.30 сабајле со тоа што се буди на секој саат преку ноќ. Не цица, а не сака ни млеко кога се буди, само да се нишка и со цуцла. Се мењаме дома со маж ми и ѓабе и двајцата сме ненаспани. И тоа не седи будна да речеш па да ја оставиш да презаспие, не, кенка, плаче и мора да ја земеш.
    Нај криво ми е што немам сила за преку ден да и обратам внимание како што треба и се ме нервира.
    Најмногу ме мачи што за две недели почнувам со работа и незнам како ќе издржам на работа со ова не спиење. Како издржувате кажете ми најсериозно, кафиња, енергетски пијалоци, преку ден ли спиете?
    Не верувам дека ќе помине затоа што никогаш не ја преспиваше цела ноќ од кога е родена, ама сега е најлошо.

14. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.648
    @Lili4e Воглавном океј сум, си се помирив дека такво ми е детето и некако и организмот се навикна да функционира со ова темпо. НО обавезно еднаш месечно имам “епизода” на излив на нервоза, еве тоа беше сабајлево. Ама ќе искочам до тоалет ќе се оладам со ладна вода, по некое блакце и толку поминува. Терминатор за благо сум станала во последно време.:devil::whew:

И други ми имаат кажано дека не е до цицањето, едноставно такво си е детето. Да се молам и надевам другото да не е вакво.:rofl: Баш ме интересира за година дена кога би престанала да цица како ќе биде.:?:

Едит: Отварам апликацијава кога тоа точно на громчето од 6 скок сме денес, да се тешам дека од тоа и е периодов.:lol:

На Lili4e и Ava.84 им се допаѓа ова.
  15. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Ехххх,да можам од тераса ќе скокнам :rofl:
    Уште малку 2 месеци кај што сме вака,наспани се тие мајка без грижа,тешко нас е работава,мојава преку ден е супер свежа,весела и среќна.

На Lili4e и CareTee им се допаѓа ова.
  16. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    15.739
    Сеуште вака ни се дел од дневните дремки. Мама укочена ама нема поубаво нешто :l:

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Исто е, весела, изгледа наспана само не знам како.
    Јас преку ден морам да подлегнам 20-30 мин кога бебе спие, инаку тешко мене. @mila89 поспијај и ти со неа, и кафе секако, друго нема чаре. Јас и Тв не гледам, исклучен ми е, тоа повеќе би ме уморило

На mila89 и CareTee им се допаѓа ова.
  18. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Eve sme ama posle skokot se namali na 1-2 vo nokta ali na spalna e so nas,staj ja u krevetce pola saat dali ke spie ako sme nie u spalnA, sama moze i poveke

На Lili4e му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Drugarka otprilika vaka bese so kerkata i mi recr dur ne poludevme skroz i i napraivme sleep trening nemase resenie. Bebeto i e 9mes negde sea ja trenira vika dobro odi

20. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    890
    И јас сакам да ја тренираме ама маж ми вика дека тоа било глупост.
    А како го тренираат знаеш ли? Го оставаат да плаче додека не заспие?