Добро, да прашам иако мислам дека сме единствени во ова, вие кои што заспиватe со нишкање, во која поза сe бебушите? Значи ќерка ми не сака класично да се нишкаме вака се нервира и плаче... А кога ја нишкам на овој начин се смирува и заспива, па после ајде оди префрли ја без да се разбуди
И мојата е многу специфична кога се работи за спиење, до пред една недела не заспиваше никако освен во раце, сега знае да заспие и ма цице ама има моменти и кога си сака в раце. Како на првата слика не доаѓа во предвид се нервира... Кога е будна сака како на втората слика за да надгледува и разгледува. а за спиење вака И тоа обожава да се држи за мојата коса, така се чувствува сигурно (небаре јас ќе ја испуштам ако не се држи ) ја собирам косата ама таа ќе најде начин и пак ќе се фати за корен и никако не пушта а влече А за префрлање, обично не ми успева. Па си дреми така врз мене.
Исти сме. Гледа напред и јас шпартам по дома дур не и падне главата. Па ја префрлам во првата позиција, па така малку се нишкаме....па во креветче.
Иста е и мојата не сака класично лулање и заспиваше на 3-4месеци како на сликата бр.2 и плус ми го држеше прстот, да не ја испуштам случајно.
Дали има и друго бебувче што се буди на секој саат навечер? Ја заспивам и легнувам во креветче, по саат / саат ипол се буди, и давам да цица и ја легнувам на спална. Се така во круг цела ноќ Пишав и во др тема, во 5ти скок сме, некоја мама со слично искуство и до кога ќе трае? не ми е мене дека јас не спијам, навикната сум, туку за бебево што нема сон врзано неколку дена
@Lili4e Еве сме, она си е супер јас жива ненаспана, а 9 месеци ќе прави уште малку. Кај и да е ќе полудам. Следна недела и на работа почнувам ќе биде забавно. Сега барем дење кога спие обавезно одмарам и јас, пола саат пола саат. Се додека цица мислам вака ќе ми прави, ај одбиј ја. Едит: Како што пишала Ава и мојата е вака од раѓање, и денските дремки обавезно се буди да цица па продолжува.
Од 5ти скок почна со нас на спална да спие и тоа со цице, се будеше на секои 15мин мислам, а ако ја ставев во креветчето за 30сек беше веќе будна а си беше бебе што од почеток па се до 5ти скок си преспиваше во креветчето со 1-2 будења за цицање. Од овој скок скрати на 2 дремки од кои еднатаи е 1-1ипол час, а другата 2-2ипол часа, ноќното заспивање и е околу 7-7.30 и спие до 6.30 наутро. Сега последниве 2-3 дена почна да сврзува повеќе сон навечер ама до мене на спална да спие. Ја пробувам да ја ставам во креветче и кога е ептен цврсто успиена ама не важи, веднаш се буди. Инаку излезени сме од 5ти скок кај и да е во 6ти ќе влеземе, е тогаш незнам што ќе биде
Женски што се случува во регресијата на спиење, што е на 4 месеци? Ќерка ми од 3 дремки од 2 саати, ми смени на 4 дремки по 1 саат. Како швајцарски саат е, точно се буди кога ќе пројде еден саат. 3+ е моментално. Можно е да е регресијата?
Значи повеќе нема да ми спие ко порано исто, само што ќе ја оставам, одма се буди @CareTee Не е до цицањето, поголемото дете и кога го одбив така ми се будеше, 5.5 год е уште знае да се буди сред ноќ, а ти и на работа, знам како ти е, ќе се навикнеш, и со неспиење и со се, само паметот да не држи. Јас се тешев дека досега бебево убаво спиеше, нема да биде како батково, ама еве слични се на оваа возраст. Ноќите ми се предолги, само што си фатил позиција, ете ја пак, мрда со нозе, глава лево десно, и ако не ја земам знам ќе ги разбуди сите.
Бебето е 8 месеци, изгледа е во регресија на спиење и мислам дека сум во пеколот искрено. Бел ден немаме видено дома. Ги скрати дремките од 3 на 2, почна да се успива во 18.30 со плачки и никако не може да се одложи спиењето за покасно прекапана е скроз. Станува кај 6.30 сабајле со тоа што се буди на секој саат преку ноќ. Не цица, а не сака ни млеко кога се буди, само да се нишка и со цуцла. Се мењаме дома со маж ми и ѓабе и двајцата сме ненаспани. И тоа не седи будна да речеш па да ја оставиш да презаспие, не, кенка, плаче и мора да ја земеш. Нај криво ми е што немам сила за преку ден да и обратам внимание како што треба и се ме нервира. Најмногу ме мачи што за две недели почнувам со работа и незнам како ќе издржам на работа со ова не спиење. Како издржувате кажете ми најсериозно, кафиња, енергетски пијалоци, преку ден ли спиете? Не верувам дека ќе помине затоа што никогаш не ја преспиваше цела ноќ од кога е родена, ама сега е најлошо.
@Lili4e Воглавном океј сум, си се помирив дека такво ми е детето и некако и организмот се навикна да функционира со ова темпо. НО обавезно еднаш месечно имам “епизода” на излив на нервоза, еве тоа беше сабајлево. Ама ќе искочам до тоалет ќе се оладам со ладна вода, по некое блакце и толку поминува. Терминатор за благо сум станала во последно време. И други ми имаат кажано дека не е до цицањето, едноставно такво си е детето. Да се молам и надевам другото да не е вакво. Баш ме интересира за година дена кога би престанала да цица како ќе биде. Едит: Отварам апликацијава кога тоа точно на громчето од 6 скок сме денес, да се тешам дека од тоа и е периодов.
Ехххх,да можам од тераса ќе скокнам Уште малку 2 месеци кај што сме вака,наспани се тие мајка без грижа,тешко нас е работава,мојава преку ден е супер свежа,весела и среќна.
Исто е, весела, изгледа наспана само не знам како. Јас преку ден морам да подлегнам 20-30 мин кога бебе спие, инаку тешко мене. @mila89 поспијај и ти со неа, и кафе секако, друго нема чаре. Јас и Тв не гледам, исклучен ми е, тоа повеќе би ме уморило
Eve sme ama posle skokot se namali na 1-2 vo nokta ali na spalna e so nas,staj ja u krevetce pola saat dali ke spie ako sme nie u spalnA, sama moze i poveke
Drugarka otprilika vaka bese so kerkata i mi recr dur ne poludevme skroz i i napraivme sleep trening nemase resenie. Bebeto i e 9mes negde sea ja trenira vika dobro odi
И јас сакам да ја тренираме ама маж ми вика дека тоа било глупост. А како го тренираат знаеш ли? Го оставаат да плаче додека не заспие?