Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Kako be lazi vo sonot:D

2. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.706
    Допаѓања:
    9.308
    Извини што улетувам.
    Ја симнав јас апликацијата ама уште сме во 4ти скок, па се мислам дали да почнам по нејзе.
    Дневниве дремки горе доле се вратија во нормала, ноќното спиење се уште не, па сакав да пробам со апликацијата дали ќе се оправи.
    Чекаше да пројде скокот или сред скок ја воведе?

3. Barbie*world

Barbie*world Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2021
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    105
    И моето лазеше така во сон, баш во 6ти скок, д ти кажам денес излегуваме веќе му е подобрено спиењето (се надевам ќе остане така) ПУ ПУ хахаха

4. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    И мене така логично ми иде. Ние сега имаме 3 дремки, точни до минута што се вика. Сите и се саат саат ипол, втората знае да ја завлече и 2. И јас од последната ако се задлаби ја будам. Гледам таа да и е најкасно до 6 па во 8 се бањаме и до кај 8:30 е заспана веќе. 6+ сме.

На starfish му/ѝ се допаѓа ова.
  5. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.299
    Допаѓања:
    33.607
    Е како, и јас се чудам.
    Денски мрза невидена, го мрзи газот да го поткрени, само наназад се лизга без да ги витка нозете во колената, а во спиење ја шета цела спална. Крипи е. :D

На minne992, Nefertiti., Oneo и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.106
    Допаѓања:
    5.614
    Отприлика кога влеговме во 4 скок почнав да ја користам, моментално сме при крај на истиот и со искучок на 17 недела можам да кажам дека супер го поминавме.

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Jas ja simnav se zaboravav da pisam vreminja i ja izbrisav

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.106
    Допаѓања:
    5.614
    Не си имала мака затоа немаш внесувано ]:).

9. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Mozda.mada ne znam kako me mi go resi toa sto 5 pati noke se budi za cicka:D toa mi e problemot ustvari preku den super spie

На IRBBB, Nefertiti. и Autumn Love им се допаѓа ова.
  10. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    29.047
    Спиењево е многу непредвидливо и што и да направиме мислам дека не влијаеме воопшто како ќе спие бебето преку ден или навечер.
    Завчера си имаше 5 дремки по 30-40 мин, ја заспав во 20.30ч и за прво цицање стана дури во 02.30ч :clap:Не ми се веруваше! Добро, изгледа многу сон и дојде па беше будна уште 30 мин ја оставив да мрда во креветчето, викаше тропаше и во еден момент тишинаа.... Заспа!!!! Без моја помош :clap:
    Утрото се разбуди во 06.30ч и си ја земав со мене до 08.00ч.
    Вчера имавме иста шема на дремки. Последната само малку се измести, стана од спиење во 18.30ч. Со тоа знаев дека подоцна ќе заспие, не е проблем. Како што ја заспав во 21.30ч на секој саат и пол стануваше... Еве во 07.00ч спремна беше за игра. Така да и со апликации и без, мислам дека сѐ зависи од бебето и темпераментот, колку и да сакам да направам сѐ исто како претходната вечер, којзнае кога такво нешто ќе се повтори..;(

На Bubi*2, nevermet18, Naatashka123 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    8++ од пред три дена скрати од 3 на 2 дремки, последната дремка не постое веќе што и беше најкратка.
    Јас знам дека тоа е правилно - последната да се скрате.

Сите гледам се жалат значи не сум единствена, жива ненаспана сум месец и нешто, бебе на час/два се буде навечер цица малце и продолжува а јас после маки мачам да презаспијам а башка и на работа тргнав…
    Утеха ми е дека е регресија, еве се намалија дремките и баш да видам дали ќе се врате у нормала за некој ден.:yawn:
    Забче уште нема, во 6 скок сме со регресија.

Сама знае да заспие ама додека скрос не се измори, се ја интересира околу неа, секоја ситница ја забележува, во фаза на лазење е, никако да тргне уште.:D

Светот и е преинтересен, дури и кога цица се врте на сите страни тоа е невозможно да ја држиш, ја оставам врз мене и се валка цела, па ќе нурне наеднаш цица, па се смее.:drunk:
    Навечер да почне да спојува повеќе саати мислам дека ќе се препородам, како кога беше 2, 3 и 4 месеци, цели ноќи ги преспиваше.
    Ама знам дека сега е период на регресија, може и забчиња ја мачат, запознавање на светот и групирање во категории на сите работи што ги гледа и различни зборови и звуци што ги слуша, и неа можам да замислам колку се и е ново, чудно, интересно и збунувачки, затоа и издржуваме, ќе помине и ова чудо, ќе спиеме по цели ноќи некогаш пак.(fingers)

На Bubi*2, Pacient srna, kostovaivana и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.706
    Допаѓања:
    9.308
    Женски дајте совет како ги одвикнyвате од заспивање во раце? 4тиов скок ми го смени детето. Никогаш не беше успивана во раце, сега шанси нема да заспие без нишкање. А ја спуштам се буди. Треба ептен кома да е, за да не се разбуди.

13. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Мајки, бебињата ви спијат ли на стомак? Моево на 7 месеци се реши дека само така сака да спие, трет ден еве така ја наоѓам во креветче. Знае да се превртува, не ме плаши тоа, ама како да и е полесен сонот, одма се рассонува штом укапира дека е на стомак. До сега, значи 7 полни месеци ни еднаш нема спиено вака. :?:

14. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Мојата од 3 месеци само на стомак спие :?:. Сеа ќе испадне немајка, ама мнооогу мрда и на грб се разбудува. На стомаче кома. И дење и ноќе. Само во количка кога шетаме знае на грб да заспие.

На starfish и Dee*Tee им се допаѓа ова.
  15. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    :hug::hug::hug:
    Cicka nadvor cela vecer i se nauci si ja faka so racinjata i si ja tura vo usta ko sise da e...em mi se spie mi se place em smesna mi e koga ke ja vidam

На IRBBB, i13dk, Oneo и 4 други им се допаѓа ова.
  16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.248
    Допаѓања:
    56.991
    Исти сме :D
    Некогаш промашува и ме зашмукува за нос. Некогаш ќошето од перницата. Ама најчесто погаѓа од прва. :D

На IRBBB, nevermet18, marta993 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.094
    Допаѓања:
    10.201
    Истооо:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

18. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Од која недела почнува 6ти скок? Синоќа мислам дека око не склопив. Спие со нас на спална, ама госпожата реши на стомак да спие се дига со главата во сред сон нагоре и почнува да лази и ја спушта продолжува да спие на стомак, прв пат сега на 7+++, до сега на грб си спиеше. Друго целааа вечеер квичеше, ако ја завртев на грб уште толку почнуваше да квичи, скок ли е регресија ли е, просветлете ме:rofl:
    Едит: цицка на изволте имаме и ние по цела вечер тоа е манџа у секое време зготвено:D:D:D

На IRBBB и Pacient srna им се допаѓа ова.
  19. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.608
    Допаѓања:
    13.885
    Спие на стомак од кога научи да се превртува сама. Пред тоа сакаше ама не и давав од безбедносни причини. Сега има 3 год, спие исклучиво на стомак. Татко и има скоро 40 год, исто спие само на стомак.
    Ако знае да се сврти во двата правци (и на стомак и на грб), остави ја како сака нека спие. Ќе си најде сама удобна позиција.

На IRBBB и starfish им се допаѓа ова.
  20. Mamy.

Mamy. Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    97
    1 месечно бебе нормално е да спие долг период од денот така? Во текот на цел ден буден е 2-3 часа максимум, станува на 2-2,5 саати за јадење менуваме пелена и си спие