Спиењето на вашето бебе

Discussion in 'Бебе' started by captivating, Oct 2, 2013.

1. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Kako be lazi vo sonot:D

2. Tea SK

Tea SK Популарен член

Извини што улетувам.
    Ја симнав јас апликацијата ама уште сме во 4ти скок, па се мислам дали да почнам по нејзе.
    Дневниве дремки горе доле се вратија во нормала, ноќното спиење се уште не, па сакав да пробам со апликацијата дали ќе се оправи.
    Чекаше да пројде скокот или сред скок ја воведе?

3. Barbie*world

Barbie*world Истакнат член

И моето лазеше така во сон, баш во 6ти скок, д ти кажам денес излегуваме веќе му е подобрено спиењето (се надевам ќе остане така) ПУ ПУ хахаха

4. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

И мене така логично ми иде. Ние сега имаме 3 дремки, точни до минута што се вика. Сите и се саат саат ипол, втората знае да ја завлече и 2. И јас од последната ако се задлаби ја будам. Гледам таа да и е најкасно до 6 па во 8 се бањаме и до кај 8:30 е заспана веќе. 6+ сме.

starfish likes this.
  5. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Е како, и јас се чудам.
    Денски мрза невидена, го мрзи газот да го поткрени, само наназад се лизга без да ги витка нозете во колената, а во спиење ја шета цела спална. Крипи е. :D

minne992, Nefertiti., Oneo and 3 others like this.
  6. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Отприлика кога влеговме во 4 скок почнав да ја користам, моментално сме при крај на истиот и со искучок на 17 недела можам да кажам дека супер го поминавме.

Tea SK likes this.
  7. Pacient srna

Jas ja simnav se zaboravav da pisam vreminja i ja izbrisav

Autumn Love likes this.
  8. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Не си имала мака затоа немаш внесувано ]:).

9. Pacient srna

Mozda.mada ne znam kako me mi go resi toa sto 5 pati noke se budi za cicka:D toa mi e problemot ustvari preku den super spie

IRBBB, Nefertiti. and Autumn Love like this.
  10. marta993

marta993 Форумски идол

Спиењево е многу непредвидливо и што и да направиме мислам дека не влијаеме воопшто како ќе спие бебето преку ден или навечер.
    Завчера си имаше 5 дремки по 30-40 мин, ја заспав во 20.30ч и за прво цицање стана дури во 02.30ч :clap:Не ми се веруваше! Добро, изгледа многу сон и дојде па беше будна уште 30 мин ја оставив да мрда во креветчето, викаше тропаше и во еден момент тишинаа.... Заспа!!!! Без моја помош :clap:
    Утрото се разбуди во 06.30ч и си ја земав со мене до 08.00ч.
    Вчера имавме иста шема на дремки. Последната само малку се измести, стана од спиење во 18.30ч. Со тоа знаев дека подоцна ќе заспие, не е проблем. Како што ја заспав во 21.30ч на секој саат и пол стануваше... Еве во 07.00ч спремна беше за игра. Така да и со апликации и без, мислам дека сѐ зависи од бебето и темпераментот, колку и да сакам да направам сѐ исто како претходната вечер, којзнае кога такво нешто ќе се повтори..;(

11. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

8++ од пред три дена скрати од 3 на 2 дремки, последната дремка не постое веќе што и беше најкратка.
    Јас знам дека тоа е правилно - последната да се скрате.

Сите гледам се жалат значи не сум единствена, жива ненаспана сум месец и нешто, бебе на час/два се буде навечер цица малце и продолжува а јас после маки мачам да презаспијам а башка и на работа тргнав…
    Утеха ми е дека е регресија, еве се намалија дремките и баш да видам дали ќе се врате у нормала за некој ден.:yawn:
    Забче уште нема, во 6 скок сме со регресија.

Сама знае да заспие ама додека скрос не се измори, се ја интересира околу неа, секоја ситница ја забележува, во фаза на лазење е, никако да тргне уште.:D

Светот и е преинтересен, дури и кога цица се врте на сите страни тоа е невозможно да ја држиш, ја оставам врз мене и се валка цела, па ќе нурне наеднаш цица, па се смее.:drunk:
    Навечер да почне да спојува повеќе саати мислам дека ќе се препородам, како кога беше 2, 3 и 4 месеци, цели ноќи ги преспиваше.
    Ама знам дека сега е период на регресија, може и забчиња ја мачат, запознавање на светот и групирање во категории на сите работи што ги гледа и различни зборови и звуци што ги слуша, и неа можам да замислам колку се и е ново, чудно, интересно и збунувачки, затоа и издржуваме, ќе помине и ова чудо, ќе спиеме по цели ноќи некогаш пак.(fingers)

12. Tea SK

Tea SK Популарен член

Женски дајте совет како ги одвикнyвате од заспивање во раце? 4тиов скок ми го смени детето. Никогаш не беше успивана во раце, сега шанси нема да заспие без нишкање. А ја спуштам се буди. Треба ептен кома да е, за да не се разбуди.

13. starfish

starfish Популарен член

Мајки, бебињата ви спијат ли на стомак? Моево на 7 месеци се реши дека само така сака да спие, трет ден еве така ја наоѓам во креветче. Знае да се превртува, не ме плаши тоа, ама како да и е полесен сонот, одма се рассонува штом укапира дека е на стомак. До сега, значи 7 полни месеци ни еднаш нема спиено вака. :?:

14. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Мојата од 3 месеци само на стомак спие :?:. Сеа ќе испадне немајка, ама мнооогу мрда и на грб се разбудува. На стомаче кома. И дење и ноќе. Само во количка кога шетаме знае на грб да заспие.

starfish and Dee*Tee like this.
  15. Pacient srna

:hug::hug::hug:
    Cicka nadvor cela vecer i se nauci si ja faka so racinjata i si ja tura vo usta ko sise da e...em mi se spie mi se place em smesna mi e koga ke ja vidam

IRBBB, i13dk, Oneo and 4 others like this.
  16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Исти сме :D
    Некогаш промашува и ме зашмукува за нос. Некогаш ќошето од перницата. Ама најчесто погаѓа од прва. :D

IRBBB, nevermet18, marta993 and 6 others like this.
  17. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Истооо:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

18. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Од која недела почнува 6ти скок? Синоќа мислам дека око не склопив. Спие со нас на спална, ама госпожата реши на стомак да спие се дига со главата во сред сон нагоре и почнува да лази и ја спушта продолжува да спие на стомак, прв пат сега на 7+++, до сега на грб си спиеше. Друго целааа вечеер квичеше, ако ја завртев на грб уште толку почнуваше да квичи, скок ли е регресија ли е, просветлете ме:rofl:
    Едит: цицка на изволте имаме и ние по цела вечер тоа е манџа у секое време зготвено:D:D:D

IRBBB and Pacient srna like this.
  19. Spidy

Spidy Форумски идол

Спие на стомак од кога научи да се превртува сама. Пред тоа сакаше ама не и давав од безбедносни причини. Сега има 3 год, спие исклучиво на стомак. Татко и има скоро 40 год, исто спие само на стомак.
    Ако знае да се сврти во двата правци (и на стомак и на грб), остави ја како сака нека спие. Ќе си најде сама удобна позиција.

IRBBB and starfish like this.
  20. Mamy.

Mamy. Истакнат член

1 месечно бебе нормално е да спие долг период од денот така? Во текот на цел ден буден е 2-3 часа максимум, станува на 2-2,5 саати за јадење менуваме пелена и си спие