Колку пати во денот е нормално бебе од 8 дена да кака?До сега има можеби 10 пати како е искакан.И што коритистите за газе денес му се зацрвени и како брунчиња му се направија жал мие да го гледам така
Многу е тоа за еден ден, би ти рекла да се советувате со педијатар. Крема некоја со цинк оксид, имаш во Дм на бејби лав, судокрем или друга на таа база
Нормално е за бебе што е голем спанко Моето спиеше скоро цело време. Во 24часа буден беше само 2-3 часа. Уште си е спанко.
До 40те дена кога беше мислам дека мочкана пелена не сум извадила, се беше какано пакетот од 30 пелени за 3 дена одеше, така да ја мислам нормално е. За пеленска користам мустела 123, и напочеток судокрем. Ако е ептен црвено земи си маст за потпарено ептен е ефикасна.
Бебе е 2 ипол месеци и веќе некое време ја преспива цела ноќ, по 8-9 саати спие. Педијатарот ми вика супер напредува вака, немој да го будиш за хранење, уживај додека е вака. Има ли некоја од вас со слично искуство? Мене ми е пречудно волку мало бебе да си има таков ред, пошто читајќи тука сите стануваат сред ноќ за цицање/ад.
Мама, биди среќна штом е така и одмарај си ти додека бебето спие. До 3 ипол-4 месеци сонот им е цврст и затоа врзуваат повеќе саати, а после регресијата во 4ти се менува целата шема на спиење. Јас имав бебе што ја преспиваше ноќта, а после 4ти месец се буди 2-3 пати. Штом од педијатар имаш амин, терајте си, и држи си се до рутината пред заспивање, тоа ќе ти помогне за понатаму.
Исто и јас прашував пред некој месец за ова...исти бевме. Бебе спие и ние со него, ама сега во 5ти месец се буди на секој саат.
Остави го да си спие. Моето од 2 ипол-3 месеци почна да ја спие цела ноќ без да бара за јадење. Уште си спие исто, 7 месеци има. Ретко да побара за јадење.
Девојки, барам помош, метода, финта или било што, што би ми помогнало да го вратам синко повторно во креветче. Он е сега 7 месеци, а се започна пред некои 3-3 и пол месеци кога бевме на одмор и ни дадоа во хотелот едно ич неубаво транспортно креветче и јас почнав да го ставам со нас на спална, до пред тоа немаше спиено така. Изгледа му дојде убаво па кога се вративме дома почна да протестира И јас нели за да си поспијам со нас на спална полесно беше. Ама веќе не е се така розево пошто дечкото почна да станува, се прекачува преку нас, џабе огради, перници и се остало, а спалната и не е така ниска.. Пробувам некои денови кога сме слободни двајцата он да спие во креветче. Страшно протестирање има, ни јас ни тој ни татко му не сме спиени така по цели ноќи. Он заспива, ама се буди многу често кога е таму . План ми е сега за некој ден кога има одмор сопругот да ризикуваме и цели ноќи, ама мора да си продолжи во креветче да спие. Кажете искуство како тоа да се изведе
Devojki bebuska mi e 2meseci i 1 nedela prvite 10dena spiese i po 4h vo denot koga pocnaa intenzivnite grcevi ne spiese ni den ni nok samo vo race ja drzev za da pospie. Sega veke ne sobira nozinja ne se vcrvenuva mn retko sto znaci nema poveke grcevi. Nikako ne saka da zaspie poinaku osven na cice zaspiva cvrsto ja stavam vo krevetce se budi povtorno ja stavam na cice da prezaspija no neuspesno. Spie dva do tri pati po 15 20min vo denot. Postojano e budna a se prozeva. Navecer pred 12casot ne e zaspana go ceka 1 2 ili 3 i spie po 2casa pa sat taka stanuva za cicanje. Dali mozam nekako deka e malecka da vovedam nekoj red i kako mozi denski da spie poveke barem 1cas ili takvo si e deteto ke si funkcionira bez spienje? Eve sega 01:30 taa uste ne e zaspana
Меѓу 33 и 34 недела. Вие стално сте некој ден до недела пред нас. Ми се ребрат коските од самата помисла на 6ти скок, појма немам зошто. Таман ја преживеавме таа црвената зона, почна да спие немирно, да лази во сон, да спие на меше, да се треска од нас, не застанува по цели ноќи (за разлика што преку ден сака в раце да е поголем дел од времето). Не сакам ни да знам шо не чека сега. Со лесно нека ни е. И јас од кога се роди до месец и пол го ставав да спие в креветче. После си направив беља и си го земав меѓу нас и уште спие со нас. Не се ни осудувам да пробам да го легнам в креветче оти и ние некако се навикнавме и секогаш муабетот е 'нека помине скоков и го ставаме в креветче да спие', 'нека се опорави од скокот и го ставаме в креветче', 'ај уште вечерва со нас, од утре в креветче'.. А ќе дојде денот кога ќе мора да спие во сопствен кревет. Така да, ако најдиш начин, означи ме, пиши ми лп, отвори ми ги очите и мене. Премалечко е за да има некаков ред, иако има бебиња што од раѓање имаат некаков ред за спиење. Моментално уште не разликува ден и ноќ, па затоа според мене не е толку голем проблем што моментално не спие, колку што е проблем колку малку спие. На нејзина возраст треба да спие 14-17ч во едно деноноќие, да има 4-6 дремки. Пази ги прозорците на будност, да не е будна повеќе од саат-саат и пол, бидејќи и од премореност не можат да спијаат.
Neze 10 casa ne i se sobiraat spienje vo edno denonokie a ne pak poveke. I jas sum premorena a i taa. Problemot e sto i denje ne saka nikako da zaspie saka samo na cice da zaspie sama 15 min do 20 vrace znaci
Верувам дека ти е тешко, сите барем одреден период сме имале кога бебушите в раце ни спиеле или не цицале или цицале само во одредена позиција. Син ми во 3 скок само ако го шетам в раце низ соби тогаш цицаше и дремка имаше само ако е в раце, инаку се будеше. Ама тоа е, ќе се адаптираме на нив, барем додека не направат колку-толку некој ред. Ако ти е за утеха, 7 и пол месеци има и најмногу сака да е в раце ден и ноќ.
Probav i so iz Pretesko e da jadam sansa nema placi za cice oti samo taka se smiruva nikako poinaku i jas ja drzam vo race denje barem da svrzi 20min oti sama legnata ne spie ni 5min. Na sekakov nacin probuvam da ja zaspijam ama ne mi uspeva. Se nadevam deka ke dojdi denot da spija 1 cas vo denot ne baram poveke i noke da legnuva barem 22, 23h
Епа мама ќе ја успиваш на цице, ако не сака така со нишкање, шшкање, пеење песнички, шетање... Се ќе пробуваш, само гледај од будење до следно успивање да нема повеќе од саат и пол. За ноќно спиење и ние хаос бевме на почетокот, легнуваше некогаш во 23, некогаш на полноќ, некогаш 1 после полноќ.. Со тек на време сам си измести да заспива во 22:30, па 22, сега до 21 сме стигнати. Можи би заспивал и порано, сега јас не му давам.
Nikako ne zaspiva cuca moja od koga ke stani tolku brzo ehee budna si e cel den oci otvoreni do maksimum samo se smej cicka bara dremni na neze streknise sansa nema da ja uspijam denski neznam kako da probam da ja zaspijam se probav i vo relaksator k vo kolicki transporteri i vrace i dr da ja drzi i legnata i svrtena sto ne vejke. Koga ke stani sabajle spienje nema do vecerta posle polnok kakov saat ipol se nervira koga ja uspivam