Спиењето на вашето бебе

Discussion in 'Бебе' started by captivating, Oct 2, 2013.

1. Noranora

Noranora Истакнат член

Колку дремки треба да има бебе од 2 ипол месеца? Фала Ви

2. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Не се фокусираш на дремки на таа возраст, гледај да го заспиваш после саат време од ко ќе стане.
    Иначе 4/5/6 зависи колку траат.

marta993, Pacient srna and Noranora like this.
  3. Noranora

Noranora Истакнат член

Ова има 3, една подолга 2-3 саата и две од по 40 мин макс.

4. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Малата има 4 месеци и последната недела две спие корни..Преку денот после секое јадење преспива околу саат време некогаш и се случува таман стани за јадење да заспие дури пие млекце и пак ја нема одприлика пола саат..
    Станва кај 7 8 макс ама тие 2 саати после 5 немирно ги спие.Станва 3 4 пати за млеко преку ноќта а порано врзуваше и по 6 7 саати.
    Пред овај период одвај врзуваше дремки по 15тина минути ако ја држев враце и пола саат а сега сама цепа толку :D
    Треба ли да се загрижам?

5. Juicy

Juicy Популарен член

Моево бебе за неколку дена ќе биде 3 месеци и откако направи 2 месеци не преспива во денот повеќе од 45 минути. Има по 4-5 дремки и сите траат од 30 до 45 минути, некогаш може да се деси 2-3 саати да преспие ама само ако е на мене легнат и не се ни дешава често. Дали ви се случува и вас ова? Пробав прееска да му ја направам атмосферата во соба како навечер кога спие мислев ќе си мисли вечер дека е и ќе спие подолго ама не.
    Предложете нешто што вас ви помогнало да спие повеќе или доволно му е толку па затоа не спие повеќе?

6. marta993

marta993 Форумски идол

За бебиња што спијат по 30-45 мин од дремка, оваа статија е доста интересна и мене лично многу ми помогна да ги променам очекувањата во врска со спиењето и многу подобро се чувствувам, не форсирам ништо а тоа го чувствува и бебо :)
    https://www.bellybelly.com.au/baby-...pkh-HFxnk0kYA1tJyJHUeuPAku6Em7jx7m5KP0vFCsXB0
    Ова е скроз друго гледиште од оние што пропагираат тренинг за спиење. Постојат бебиња на кои им се потребни 12-13 часа сон во 24 часа и тоа е тоа. Ретки се оние кои спијат 12часа навечер, па 2-3 часа во дремки.

7. Tea SK

Tea SK Популарен член

Исто вака почна ќерка ми на таа возраст, сега е 5+ нема промена. Само ако ја земам да ја презаспијам ја продолжува дремката. Не знаат да ги врзат фазите на спиење сами. Колку што читав брзо решение е тренинг ама јас не планирам да го применам.

Juicy likes this.
  8. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

И моето (3+++) толку му траат денските дремки, макс 40-45 минути, ја преспива цела ноќ по 10 саати и го прифатив како нормално. Ако му се спие подолго, океј (се случува понекогаш и саат-два да врзе дење) ама не го форсирам.

Juicy and marta993 like this.
  9. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Моето спие повеќе само ако и јас спијам до него. Инаку некаде околу 4+ почна да има и подолги дремки, а порано спиеше од 15мин па до 40, зависи кога како. Сега спие од 45 до кај саат и 15/30 мин.

Juicy likes this.
  10. Juicy

Juicy Популарен член

Јас се тешам што барем навечер е добар и спие, знае и по 7 саати да врзе, а последниве неколку вечери не ни станува за јадење.
    Знам дека му е доста спиење кога ќе се разбуди и одма се смее ама некогаш се случува да му спие уште и ми кенка цело време. Мене не ми смета само да не плаче, некогаш незнам што сака и ме фаќа паника.

Уште едно прашање имам, кога е доволно голем да преспие вечер без да се разбуди за јадење? Отприлика.
    Два вечери по ред не станува ама мене ми е страв да не е гладен и му давам во спиење на сред ноќ.
    Фала ви на сите за одговорите. :hug:

11. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Ако е гладен верувај ќе се разбуди сам. Ако добро напредува, мислам нема потреба да се буди или во спиење да се дава ако не бара. А кога почнуваат да не се будат, нема правила. Моево тие 10 саати ги спие без будење и без млеко. :)

Juicy and dromka like this.
  12. Noranora

Noranora Истакнат член

Искрено и се има и на мпјава случено да врзе по цела ноќ на пример од кај 10 до 5 и нешто како пред некој ден ама тоа е кога нема да спие преку ден(грчеви) или ќе спие мнпгу малку и јас не ја форсирам со јадење а фала Богу и убаво ск нашредува на килажа, ако е гладно мајка нема да спие не се секирај

Juicy likes this.
  13. Tea SK

Tea SK Популарен член

Уживај дур спие, да не те плашам ама ќерка ми спиеше дур не влезе во 4ти скок. Сега лепенка до мене се буди на секој саат.

14. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Од 6 месеци бебиња се спремни да не јадат навечер. Нормално е да се будат ама ако се успивате со нишкање може така да се презаспиете.

15. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Исти сме ние.
    Што е суштината мајка у кратки црти?!

16. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Дали на 5 мес треба да се намалува бројот на дремки?

17. BabyGirl10

BabyGirl10 Истакнат член

Бебето само ќе си крати една дремка. Само следи го, само ќе си покаже дека последната не му треба.
    Ние сме 6++ и сеуште имаме 4 дремки и тешко дека во брзо време ќе преминеме на 3.

nevermet18 likes this.
  18. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Да, да, знам дека сам ќе скрати, ама мислев дали има некој период кога се случува таа промена. Гледам денес подолго ми беше буден, од 4 до 7 и пол, и дури сега ми се разбуди од дремка.

19. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Генерално од 4-6 месеци кратат од 4 на 3 дремки. На 6м веќе треба да има 3 дремки. Па на 8-9 м преоѓаат на 2 дремки. На годината им останува само една дремка. Ова е генерално, сепак секое бебе си е индивидуално.

nevermet18 likes this.
  20. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Оо ние назад сме. Уште има 5 дремки.