Форумџика на годината

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Колку дремки треба да има бебе од 2 ипол месеца? Фала Ви

2. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.106
    Допаѓања:
    5.614
    Не се фокусираш на дремки на таа возраст, гледај да го заспиваш после саат време од ко ќе стане.
    Иначе 4/5/6 зависи колку траат.

На marta993, Pacient srna и Noranora им се допаѓа ова.
  3. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Ова има 3, една подолга 2-3 саата и две од по 40 мин макс.

4. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    6.952
    Малата има 4 месеци и последната недела две спие корни..Преку денот после секое јадење преспива околу саат време некогаш и се случува таман стани за јадење да заспие дури пие млекце и пак ја нема одприлика пола саат..
    Станва кај 7 8 макс ама тие 2 саати после 5 немирно ги спие.Станва 3 4 пати за млеко преку ноќта а порано врзуваше и по 6 7 саати.
    Пред овај период одвај врзуваше дремки по 15тина минути ако ја држев враце и пола саат а сега сама цепа толку :D
    Треба ли да се загрижам?

5. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    Моево бебе за неколку дена ќе биде 3 месеци и откако направи 2 месеци не преспива во денот повеќе од 45 минути. Има по 4-5 дремки и сите траат од 30 до 45 минути, некогаш може да се деси 2-3 саати да преспие ама само ако е на мене легнат и не се ни дешава често. Дали ви се случува и вас ова? Пробав прееска да му ја направам атмосферата во соба како навечер кога спие мислев ќе си мисли вечер дека е и ќе спие подолго ама не.
    Предложете нешто што вас ви помогнало да спие повеќе или доволно му е толку па затоа не спие повеќе?

6. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    29.047
    За бебиња што спијат по 30-45 мин од дремка, оваа статија е доста интересна и мене лично многу ми помогна да ги променам очекувањата во врска со спиењето и многу подобро се чувствувам, не форсирам ништо а тоа го чувствува и бебо :)
    https://www.bellybelly.com.au/baby-...pkh-HFxnk0kYA1tJyJHUeuPAku6Em7jx7m5KP0vFCsXB0
    Ова е скроз друго гледиште од оние што пропагираат тренинг за спиење. Постојат бебиња на кои им се потребни 12-13 часа сон во 24 часа и тоа е тоа. Ретки се оние кои спијат 12часа навечер, па 2-3 часа во дремки.

На LivingGlam, Autumn Love, Tea SK и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.697
    Допаѓања:
    9.301
    Исто вака почна ќерка ми на таа возраст, сега е 5+ нема промена. Само ако ја земам да ја презаспијам ја продолжува дремката. Не знаат да ги врзат фазите на спиење сами. Колку што читав брзо решение е тренинг ама јас не планирам да го применам.

На Juicy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.320
    Допаѓања:
    5.362
    И моето (3+++) толку му траат денските дремки, макс 40-45 минути, ја преспива цела ноќ по 10 саати и го прифатив како нормално. Ако му се спие подолго, океј (се случува понекогаш и саат-два да врзе дење) ама не го форсирам.

На Juicy и marta993 им се допаѓа ова.
  9. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Моето спие повеќе само ако и јас спијам до него. Инаку некаде околу 4+ почна да има и подолги дремки, а порано спиеше од 15мин па до 40, зависи кога како. Сега спие од 45 до кај саат и 15/30 мин.

10. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    Јас се тешам што барем навечер е добар и спие, знае и по 7 саати да врзе, а последниве неколку вечери не ни станува за јадење.
    Знам дека му е доста спиење кога ќе се разбуди и одма се смее ама некогаш се случува да му спие уште и ми кенка цело време. Мене не ми смета само да не плаче, некогаш незнам што сака и ме фаќа паника.

Уште едно прашање имам, кога е доволно голем да преспие вечер без да се разбуди за јадење? Отприлика.
    Два вечери по ред не станува ама мене ми е страв да не е гладен и му давам во спиење на сред ноќ.
    Фала ви на сите за одговорите. :hug:

11. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.320
    Допаѓања:
    5.362
    Ако е гладен верувај ќе се разбуди сам. Ако добро напредува, мислам нема потреба да се буди или во спиење да се дава ако не бара. А кога почнуваат да не се будат, нема правила. Моево тие 10 саати ги спие без будење и без млеко. :)

На Juicy и dromka им се допаѓа ова.
  12. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Искрено и се има и на мпјава случено да врзе по цела ноќ на пример од кај 10 до 5 и нешто како пред некој ден ама тоа е кога нема да спие преку ден(грчеви) или ќе спие мнпгу малку и јас не ја форсирам со јадење а фала Богу и убаво ск нашредува на килажа, ако е гладно мајка нема да спие не се секирај

13. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.697
    Допаѓања:
    9.301
    Уживај дур спие, да не те плашам ама ќерка ми спиеше дур не влезе во 4ти скок. Сега лепенка до мене се буди на секој саат.

14. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Од 6 месеци бебиња се спремни да не јадат навечер. Нормално е да се будат ама ако се успивате со нишкање може така да се презаспиете.

15. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.347
    Допаѓања:
    5.240
    Исти сме ние.
    Што е суштината мајка у кратки црти?!

16. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Дали на 5 мес треба да се намалува бројот на дремки?

17. BabyGirl10

BabyGirl10 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    220
    Бебето само ќе си крати една дремка. Само следи го, само ќе си покаже дека последната не му треба.
    Ние сме 6++ и сеуште имаме 4 дремки и тешко дека во брзо време ќе преминеме на 3.

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Да, да, знам дека сам ќе скрати, ама мислев дали има некој период кога се случува таа промена. Гледам денес подолго ми беше буден, од 4 до 7 и пол, и дури сега ми се разбуди од дремка.

19. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Генерално од 4-6 месеци кратат од 4 на 3 дремки. На 6м веќе треба да има 3 дремки. Па на 8-9 м преоѓаат на 2 дремки. На годината им останува само една дремка. Ова е генерално, сепак секое бебе си е индивидуално.

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Оо ние назад сме. Уште има 5 дремки.