Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.983
    Можеш исто да пробаш и со друга цуцла.
    Пример јас ја пробав на авент ултра air, ама некако послабо ја прифаќа за спиење само со татко му кога ќе е гладен, а со бибс си спие и заспива, и ја плука кога ќе заспие :D

Еве кај нас исто денските спиења ни беа проблем па разбравме дека не се уморуваше доволно, па сега играчки, пеење, шетање низ стан додека не почне да зева, тогаш одма цуцлето и white noise од апликацијата

На Ljubova, Snowflake97 и matilda258 им се допаѓа ова.
  2. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.697
    Допаѓања:
    9.300
    Биди поупорна со цуцлата, ќерка ми после месец дена нудење ја прифати. Иначе најобична цуцла има, оние што се бејбилав од дм, 2 за 150 ден. Не фрлај за џабе пари за скапи цуцли ако сака да ја прифати, ќе прифати и обична.

На nevermet18 и matilda258 им се допаѓа ова.
  3. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Епа изгледа треба да го чекам моментот "сама ќе заспие" :rofl: вчера 20 минути така стоеше,накрај влегов пак за да ја легнам,сама не се спушташе (facepalm) и гледаше во камерата :rofl:
    20220214_131801.jpg

На Pacient srna, Kaja991, Cherry79 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. BabyGirl10

BabyGirl10 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    220
    И мојата беше таква еден период, шетаме и наеднаш почнуваше да плаче без престан. Тој период дневните дремки си ги спиеше на мене, ама успивањето беше хаос, еден саат шетање низ стан и откако ќе заспиеше си седнував на кревет и она си поспиваше колку толку. Тешко е, и грб боли и кичма и раце ама не се откажувај, нека ти заспие во раце и остај ја нека поспие. Период е ќе помине.

На matilda258 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.548
    Допаѓања:
    97.401
    Земи ја на Др. Браунс да пробаш. И мојата не сакаше лажливка, ама оваа многу ја сака, смука како да не видела:D
    https://drbrowns.mk/p/100/cucla-lazlivka-paci-rozeva

На matilda258 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    834
    Да се умешам, немој од празно шише да шмука само воздух, ќе и се создадат гасови и од тоа ќе ти плаче после.

Иначе само трпение, уклучи чешма и нишкајте се, па нека спие на тебе или во раце, нека цица и ти шетај низ стан.
    Вакво бебе е и моето, додуша сега е пораснат малку па полесно е, ќе помине, период е и и треба топлина, близина. Ако успееш да ја спуштиш на спална лежи со неа, ќе спие подолго.

На nevermet18 и matilda258 им се допаѓа ова.
  7. matilda258

matilda258 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    584
    Е баш е ваква 1 саат нишкање за да поспие кратко и толку после плачки за млеко а треба да чекаме 3 саати абе хаос, се надевам дека е само период и дека ќе поминее

8. matilda258

matilda258 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    584
    Фала на совети морам да пробувам се сешто, мора да се научиме што и како сака

9. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    811
    Допаѓања:
    3.086
    Да не ме сфатиш погрешно, ама да не и е претопло, тоа да не ја мачи, па станува така? Температута за спиење се препорачува од 16 -18 степени, па и до 20 да биде, а преку ден за играње до 22 - 23 максимум. 26 степени некако е премногу

На bertold, Stressed Out, nevermet18 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Не е толку топло во собата,камерата е ептен над парното,скроз нереална е температурата на дисплејот со таа во собата :)

На Marge му/ѝ се допаѓа ова.
  11. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Мајки што сте на доење, бебе ви спие во креветче или со вас? Колку пати се буди ноќеска за цицање?
    5+++, се научи да спие до мене и цела ноќ виси на цицка... Пробувам да го ставам во креветче, макс 15 мин спие.

На sani99 и Lili90 им се допаѓа ова.
  12. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Епа честито нека ти е... ние така почнавме исто сега сме 8 месеци и ќе зимам тренинг за спиење :(!

13. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.435
    Допаѓања:
    1.392
    Vo krevetce si spie , nie sme 6+++ , spalna ni e spoena do krevetce pa nemame nikakov problem
    Iako se vrti vo krug :rofl:
    Seuste ne e lepenka so mene ama ic , nie sme momentalno 28ma nedela a kako sto se vika od 29-30nedela se ucat na distanca so majka pa ke vidime kako kje pomineme

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    А шета ли ноќеска низ кревет? Овоа почна многу да се врти, синоќе пак заврши на земја, а не сака да спие во ќош, мене ме бутка во ќош за да не му избегам и после бега. (facepalm) Морам да го научам во креветче, се надевам дека нема да си ја лупа главата од решетките вртејќи се. :D

На Lili90 и sani99 им се допаѓа ова.
  15. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.435
    Допаѓања:
    1.392
    Ехе се врти и тоа некогаш ама решетката е извадена од страна затоа ни е залепена

На Tea SK и nevermet18 им се допаѓа ова.
  16. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.697
    Допаѓања:
    9.300
    Во 5ти скок лепенка ми беше во кревет, на цицка висеше по цела ноќ и и се задржи тоа. Е сега зашто решив да ја одвикнувам од висење на цицка цела ноќ, ја оставам во креветче ако се разбуди ја презаспивам без цицање и ја враќам назад. Максимум 2 пати и давам да цица. Вака сме една недела веќе. Ептен ако не сака да презаспие ја ставам до мене ама гледам максимум 2 саати да е тоа. Не се трпеше тоа будење на еден саат за 2 ипол месеци сум на работа, боље со време да ја одвикнам.

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Добро е, вечерва пак го ставив во креветче, еднаш се разбуди, ама не го кренав, се приближив до него и му дадов да цица, веднаш заспа пак. Не се побуни, не плачеше. Се надевам дека барем половина ноќ ќе спие во креветче како за почеток.

На Tea SK, tina2018 и sani99 им се допаѓа ова.
  18. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.300
    Допаѓања:
    2.406
    3+ е синко цело време спие во креветче. Станува на 2-3 часа навечер за цицање го земам да јаде заспива додека јаде и го враќам во креветче. Со нас спие една дремка сабајле, остатокот од вечерта спие во креветче.

Е сега мојов е помал понатака дали ќе биде вака не знам времето ќе покаже.

На tina2018 и nevermet18 им се допаѓа ова.
  19. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Не ти е мачно да се будиш сред ноќ? Ја вака полузаспана го дојам, а ни он не се буди, само се врти накај мене.

20. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.300
    Допаѓања:
    2.406
    Мачно ми е ама креветчето е на Г наместено со нашиот кревет, а и да е залепено не се вади оградата така што не ми менува, а не сакам да го научам да спие со нас ми е страв искрено. Сабајле дремката што му е меѓу нас јас дремам не спијам, така да ако спие меѓу нас јас нема воопшто да спијам вака барем по 2 сати колку толку ќе поспијам мирно.

Првото спиење му е подолго пример легнува во 9 и прво будење му е накај 1 часот и после тоа се буди на 2-3 часа ама пак одма заспива додека јаде па заспан го враќам во креветче и јас одма назад на спиење. Се навикнав веќе хаха тоа е. Се надевам кога ќе почеме со дохрана дека нема да се буди толку често.

На Mucika, tina2018, lilyen и 3 други им се допаѓа ова.