Можеш исто да пробаш и со друга цуцла. Пример јас ја пробав на авент ултра air, ама некако послабо ја прифаќа за спиење само со татко му кога ќе е гладен, а со бибс си спие и заспива, и ја плука кога ќе заспие Еве кај нас исто денските спиења ни беа проблем па разбравме дека не се уморуваше доволно, па сега играчки, пеење, шетање низ стан додека не почне да зева, тогаш одма цуцлето и white noise од апликацијата
Биди поупорна со цуцлата, ќерка ми после месец дена нудење ја прифати. Иначе најобична цуцла има, оние што се бејбилав од дм, 2 за 150 ден. Не фрлај за џабе пари за скапи цуцли ако сака да ја прифати, ќе прифати и обична.
Епа изгледа треба да го чекам моментот "сама ќе заспие" вчера 20 минути така стоеше,накрај влегов пак за да ја легнам,сама не се спушташе и гледаше во камерата
И мојата беше таква еден период, шетаме и наеднаш почнуваше да плаче без престан. Тој период дневните дремки си ги спиеше на мене, ама успивањето беше хаос, еден саат шетање низ стан и откако ќе заспиеше си седнував на кревет и она си поспиваше колку толку. Тешко е, и грб боли и кичма и раце ама не се откажувај, нека ти заспие во раце и остај ја нека поспие. Период е ќе помине.
Земи ја на Др. Браунс да пробаш. И мојата не сакаше лажливка, ама оваа многу ја сака, смука како да не видела https://drbrowns.mk/p/100/cucla-lazlivka-paci-rozeva
Да се умешам, немој од празно шише да шмука само воздух, ќе и се создадат гасови и од тоа ќе ти плаче после. Иначе само трпение, уклучи чешма и нишкајте се, па нека спие на тебе или во раце, нека цица и ти шетај низ стан. Вакво бебе е и моето, додуша сега е пораснат малку па полесно е, ќе помине, период е и и треба топлина, близина. Ако успееш да ја спуштиш на спална лежи со неа, ќе спие подолго.
Е баш е ваква 1 саат нишкање за да поспие кратко и толку после плачки за млеко а треба да чекаме 3 саати абе хаос, се надевам дека е само период и дека ќе поминее
Да не ме сфатиш погрешно, ама да не и е претопло, тоа да не ја мачи, па станува така? Температута за спиење се препорачува од 16 -18 степени, па и до 20 да биде, а преку ден за играње до 22 - 23 максимум. 26 степени некако е премногу
Не е толку топло во собата,камерата е ептен над парното,скроз нереална е температурата на дисплејот со таа во собата
Мајки што сте на доење, бебе ви спие во креветче или со вас? Колку пати се буди ноќеска за цицање? 5+++, се научи да спие до мене и цела ноќ виси на цицка... Пробувам да го ставам во креветче, макс 15 мин спие.
Vo krevetce si spie , nie sme 6+++ , spalna ni e spoena do krevetce pa nemame nikakov problem Iako se vrti vo krug Seuste ne e lepenka so mene ama ic , nie sme momentalno 28ma nedela a kako sto se vika od 29-30nedela se ucat na distanca so majka pa ke vidime kako kje pomineme
А шета ли ноќеска низ кревет? Овоа почна многу да се врти, синоќе пак заврши на земја, а не сака да спие во ќош, мене ме бутка во ќош за да не му избегам и после бега. Морам да го научам во креветче, се надевам дека нема да си ја лупа главата од решетките вртејќи се.
Во 5ти скок лепенка ми беше во кревет, на цицка висеше по цела ноќ и и се задржи тоа. Е сега зашто решив да ја одвикнувам од висење на цицка цела ноќ, ја оставам во креветче ако се разбуди ја презаспивам без цицање и ја враќам назад. Максимум 2 пати и давам да цица. Вака сме една недела веќе. Ептен ако не сака да презаспие ја ставам до мене ама гледам максимум 2 саати да е тоа. Не се трпеше тоа будење на еден саат за 2 ипол месеци сум на работа, боље со време да ја одвикнам.
Добро е, вечерва пак го ставив во креветче, еднаш се разбуди, ама не го кренав, се приближив до него и му дадов да цица, веднаш заспа пак. Не се побуни, не плачеше. Се надевам дека барем половина ноќ ќе спие во креветче како за почеток.
3+ е синко цело време спие во креветче. Станува на 2-3 часа навечер за цицање го земам да јаде заспива додека јаде и го враќам во креветче. Со нас спие една дремка сабајле, остатокот од вечерта спие во креветче. Е сега мојов е помал понатака дали ќе биде вака не знам времето ќе покаже.
Не ти е мачно да се будиш сред ноќ? Ја вака полузаспана го дојам, а ни он не се буди, само се врти накај мене.
Мачно ми е ама креветчето е на Г наместено со нашиот кревет, а и да е залепено не се вади оградата така што не ми менува, а не сакам да го научам да спие со нас ми е страв искрено. Сабајле дремката што му е меѓу нас јас дремам не спијам, така да ако спие меѓу нас јас нема воопшто да спијам вака барем по 2 сати колку толку ќе поспијам мирно. Првото спиење му е подолго пример легнува во 9 и прво будење му е накај 1 часот и после тоа се буди на 2-3 часа ама пак одма заспива додека јаде па заспан го враќам во креветче и јас одма назад на спиење. Се навикнав веќе хаха тоа е. Се надевам кога ќе почеме со дохрана дека нема да се буди толку често.