Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Iphone7

Iphone7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2017
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    47
    fala na sovetot mila <3

На Speechless му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Mali se ama mojata za nedela dena odi vo gradinka tamu stoznam bas dali 2 ke ima. Inace ima baba problem da ja zaspie vcera jas posle rab na cicka odma zaspa spiese nekoj pola saat dokaj 5i nesto i posle vo 8 pak do sabajle

3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.409
    Допаѓања:
    171.763
    Добро, нормално ли е што моето бебе дур не го ставам во креветче никако не ми заспива во раце?:^)
    Мерак имам бар еднаш да ми заспие и поспие во раце, ама нема шанса. Дур не го ставам во лулката/креветчето око не склопува. Немаме проблем со заспивање, едно ставање во креветче и одма сам си заспива. Ама цуцето мора да е во усте:)
    Сите ми велат да бидам среќна што е ваков, ама па би сакала да осетам како е да ти спие во раце

4. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.444
    Допаѓања:
    16.867
    Мами, внимавај што посакуваш. Мојата е 6 месеци, дневни дремки цело време во раце ми спие, или во подобар случај спие гушната, јас мора да лежам до неа и да ја гушкам. Имаше мало подобрување еден период ама сега сме на најлошото… и навечер сака така да спие, па жива ненаспана сум и здрвена целата. А се тоа си има и последици, јас имам сериозни болки во зглобовите кај дланките.
    Ама од друга страна ти го разбирам меракот, ќе се разбуди ако го земеш малку додека е заспан, па така да го подржиш?

На mjay.yyy, TarantulaA, unearthlysarah и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.696
    Допаѓања:
    9.298
    Колкаво е бебето?

6. BezglasnaBukva

BezglasnaBukva Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    719
    Допаѓања:
    1.952
    Не се "секирај" нема долго да ти биде вака :lol:
    Сите ми викаа колку мирно и тивко бебе имам до кај 2-3 месеци, сега е 6+ па кога е време за спиење, кога ќе викне мајка ми го слуша на 10км :rofl:
    Тивко заспивање има само со нишкање во раце, а сам во креветче заспива после 10-15 мин викање, ама ептен гласно викање.
    Имате време, ќе се заспивате во раце :inlove:

Оф топик, многу добар исход од нишкањето во раце со шетање низ стан (и доењето де) е тоа што уште слабеам, -7кг сум од пред да останам трудна :muscle:

На mjay.yyy, Bubamaricka, unearthlysarah и 4 други им се допаѓа ова.
  7. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.347
    Допаѓања:
    5.240
    Мамииии, немој да мечтаеш :D.
    До 3 месеци и моето само заспиваше, ама сега во раце и на цицка, ако не цица :D.
    Дремки во раце, успивање во раце, ноќе презаспивање во раце.
    Дланките веќе не ми се сразмерни со телото, а и грпка ми се појави на вратот, искичмена до максимум.
    *на почеток и јас си викав леле ова мое бебе ме мрази, не ме сака, вриштеше кога ќе ја ставам на града.
    Ама сега е лепешка

Почекај за месец, месец и пол ќе се ококори :l:

На Bubamaricka, sani99, unearthlysarah и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.409
    Допаѓања:
    171.763
    Дај боже да почне у раце да ми спие:inlove::inlove:
    Се плашам дека ич не е доен, па затоа не ни сака у раце да спие

На Bubi*2 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.347
    Допаѓања:
    5.240
    Ич да не се секираш
    Ќе си се држите и спиете

На Bubce38 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    15.739
    Ти ја разбирам во целост желбата мама :inlove:. Нема поубаво и поисполнително нешто :l: Првото ми беше поинакво бебе, само спиеше во креветче не бараше многу внимание а и јас бев помлада доста. Со второво е сосема друга приказна. Дали дека долго чекано и со триста проблеми дур стигнеме до него, чувството е многу поинакво (да не се разбереме погрешно си ги сакам двајцата најмногу на свет). Сега јас сама не сакам да го пуштам од раце што се вика.

11. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.354
    Допаѓања:
    4.627
    Бубче, моето беше исто такво....ни нишање ни раце не сакаше....цуцла и креветче само така заспиваше...па после имаше една фаза за во раце ама за среќа брзо му помина ама тежок беше веќе...сега освен на спална никаде не заспива на друго место...ама бар не бара нишкање...ако сака цуцла спасена си..убаво ти напишале пази што посакуваш ;)

На Bubce38 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.434
    Допаѓања:
    1.391
    Како ве читам, ви завидувам:rofl::(
    Ние сме 6++++ и никако не заспива во раце ни ништо освен една недела кога беше во скок:(

13. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.347
    Допаѓања:
    5.240
    Леле немој да завидуваш
    Свиткана сум во форма на S во грбот.(facepalm)

На mjay.yyy, unearthlysarah и LucyLu им се допаѓа ова.
  14. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.320
    Допаѓања:
    5.362
    Истото ќе го пишев :D Кичмава и грбов а и раце ми откажуваат. Го сфаќам меракот ама сеа си викам еее што убаво беше првите 2-3 месеци коа сам си заспиваше на кревет, сеа нишкај пола саат под аспиратор у кујна, 3 пати го спуштам у креветче и се буди одма, го оставам на мене и спие, а јас 2 саати како кифла свиткана после не можам да се исправам. Од болки не можам ни да заспијам навечер :wasntme:

На marta993, matilda258 и Dancewere им се допаѓа ова.
  15. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.347
    Допаѓања:
    5.240
    Како јас да се читам :hug:

На unearthlysarah му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1.209
    Допаѓања:
    8.869
    Ајде и јас да поплачам малце:lol:
    Вештерчево мое е чудна особа.
    Навечер немам гајле, си спие во креветче уште од излегување од болница, заспива кај 9, прво цицање ни е кај 1:30 после некаде после 4 се буди за второ. Официјално разбудување некаде кај 7:30. Нема плачки навечер обично ја слушам како си ја шмука раката па станувам.
    Ама преку ден......друга приказна.
    Ретко ама многу ретко спиење во гнездо или креветче. Она заспива нема гајле, обично на перницата за доење ама да ја оставам се буди или одма или после 10,15 минути. Па така дремките обично ни се на перница за доење:?: и нели наравно мама не може да мрдне цел дееееен.
    Поминав низ курсот од постарите со тоа така си ја научила....па кренав раце повеќе не се ни објаснувам, само и викам да јас така одлучив да се мачам цел ден.
    Како и да е, секое човече со своја прекрасна приказна.

На MJ992, Mom's_life, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.320
    Допаѓања:
    5.362
    Најјак муабет е тоа "така си го научила" |-) Баш за ова вчера и кажувам на мајка ми, дека денски само во раце сака да спие, и она со тоа тешко тебе што го учиш така. Е ај да терам инает ако не, ем он ненаспан, ем јас со скинати нерви. Само реков е ако де, ќе помине и ова, ќе порасне уште некој месец, кое дете останало во раце да спие, до тогаш вака и тоа е тоа. :)

На marta993, tina2018, matilda258 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.347
    Допаѓања:
    5.240
    Моето оак си заспива на цицка, не дека имам млеко де, колку да си ги навлажни усните..... и мајка ми исто ..така си ја научила.... значи од такт ме вади.
    Ај си викам да ми каже некој друг, ама ти...како дежурен критичар.
    И викам а ти како си не успивала....епа не знам, сум заворавила.... уше толку ме нервира.

На tina2018 и unearthlysarah им се допаѓа ова.
  19. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1.209
    Допаѓања:
    8.869
    Да, да тој муабет. И викам Добре бе мама две не израсна како не знаеш како сме спиеле ние, или и за други прашања како грчеви ова она....и истиот одговор аааа па сум заборавила. Еднаш и плеснав да бе си заборавила, свекрва ти не исчувала па ми се налути малце:?:
    Ама сериозно мисла дека повеќето сме изгледани од бабите со оглед на тоа дека повеќето биле екстра млади мајки а и се живеело во заедница.

На unearthlysarah му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.246
    Допаѓања:
    22.867
    Јас со обратен проблем. Моите тогаш почнале сами да живеат, а мајка ми меморија ко мислиш вчера било, па за се си има мислење :rofl:

На Tea SK, unearthlysarah и LazaLaza им се допаѓа ова.