Бубче почекај уште малце. Во 4ти скок ќе дојдеш да се жалиш од лепотанот . После 4ти скок поминуваат низ регресија у спиење и спиењето им е ужас. Мојата од бебе што спиеше исто во креветче без проблем смени и од тогаш навака со нас на спална и тоа пола вечер гушната со мама. Така да имате време, ќе се изнагушкате
Мајки .. бебе ми е 7 месеци има 3 дневни дремки скоро секој ден има во исто време но кога го заспивам во 21ч се буди во 22 и неможам да го презаспијам .. Скоро секоја вечер таман заспал се буди во 22 и седиме уште 1ч Совет Да не се многу 3 дремки ? Едната е 40 мин другата 1ч и пол и последната 40 мин
Mojata vaka prai zabi koa vadi, mislis si ja zaspala ete ja za 10-15min stanata sveza nasmeana ili vo sred nok ja slusam sednala brblja nesto se smee
Таман е времето, можеби можеш да поместиш уште за половина час. Да не не се изморува убаво пред спиење. И ние бевме така еден период и приметив дека ако е доволно активен(на под) и е убаво изморен саатите пред ноќно спиење тогаш нема да се буди.
Kako uspevate celo vreme na pod, nie sme 7 meseci denes i se do denes nikako ne saka na mese , brzo mu se zdosaduva na grb
Не сакаше ни моето дури не го испраксира вртењето после 5 ти скок. Од тогаш нема проблем. Се врти ама деновиве поретко(претежно на меше е) , си игра, се занимава. Едино се нервира ако му избега некоја играчка. Не знае уште газето да го мрдне да проба да лази.
Ќерка ми е 6ипол и до пред некое време пратев прозорци на будност, времетраење на дремки, волку толку според возраст и не само што ми се будеше после пола саат од ноќно успивање него и се будеше на секој саат, два навечер. Како почнав повеќе будна да ја држам преку ден, значи максимум 2 саати вкупно спиење, се изнаспа навечер. Како ја заспивам во 8 вечер, во 15 за 8 станува сабајле, со две цицања. Види да не му е многу спиење преку ден, јас сфатив дека не и се спиело после 2 саати прозор на будност преку ден него кенкала од досадно што и било, и а ја замафтам со нешто по 3 саати си седи без проблем.
Секое дете различно. Ќе дојде време и тоа ќе сака, имај надеж. И јас за моево така викав. Ни минута не сакаше на под. Ама ете дојде и тоа.
Здраво мамички. Јас сум нова мамичка, со 3 недели бебенце и ептен се мачиме со спиењето. Преку ден спие повеќе, но навечер се буди на 15-30 минути, понекогаш гладно, понекогаш не и потоа ептен тешко заспива, некогаш се мачам да го заспијам околу 1 час. И никако не сака да спие во креветчето, најчесто најмногу сака кога спие врз мене. Дали имате некој совет?
Ние немавме таков проблем, ама сеуште е мало, незнае што е ден / ноќ. Сака утеха, блискост со тебе затоа најмногу сака да е врз тебе Моето не сакаше да спие врз мене а колку ми беше мерак ама тоа е , такво си е .. Само во креветче не сакаше многу, туку кај нас на спална и си седеше буден навечер и со тек на времето се менуваше.. Гушкајте се
Леле хорор , ние сме 29та недела по термин а 30та недела по дата на раѓање , хорор ни е спиењето навечер На секој саат се буди веке неколку недели, ич не е мирно Преку ден немаме проблем, не плаче по мене ич кога ме нема, само пружа раце да го земам, брзо му се здосадува.. Кога ќе се смени сето тоа? Или ќе се тешам во 6ти скок ќе е бетер или
Тука некаде сме и ние. Термин 28 авг, роден 30ти. Дење нема проблем, не ме бара, баба му го заспива во последно време (го тестираме) и си спие без проблем. Ама затоа ноќе... Мора да сум до него, со цицката на изволте, постојано се буди, си бара муабет, па ржи, па плаче...
2 недели сме, како јас да сум пишувала. Преку ден мирно спие. Од 12 е станата и уште не спие. Незнам колку пати цицаше, се одмолзив се со цел да е најадена не сака никако да заспие. Пресоблечена сува..
Јас пак да се пожалам! Спиењето катастрофа, цело време сум во надеж подобро ќе биде, а се полошо е. Повеќе од час и половина не сврзува, а и тоа е многу. Со цицање не презаспива веќе, мора да ја нишкам доолго долго, и кога ќе ја легнам почнува да мрда и да се превртува па се буди и секоја вечер е вака. Знам дека е поради запчињата, излегоа 2 одеднаш, ама многу ми е тешко, а верувам и беба дека е изморена и ненаспана.
Сочувствувам мама со тебе, знам како е затоа што и ние сме така. Ретко да имаме убава вечер со 3 станувања. За жал за нас тоа е убава вечер. Веќе 3 ноќи по ред станува на 1 час, после 3 часот веќе може и на помалку да се буди, цица скоро цело време и јас сум ненаспана, укочена, ме болат брадавиците и сакам барем 15 мин да не е залепена до мене. Такви ни се бебушите. Читав за high needs babies, мислам дека нашите таму спаѓаат. Само мајка на такво дете може да разбере друга мајка низ што сѐ поминува и како ѝ е. Ја сакам најмногу на целиот свет, но едвај чекам некогаш да заспие барем на 15 мин сама, да уживам во тишината, да не слушам константно плачење, мамамама, нененене и викање. Најверојатно неа ја мачат забите, немаме до сега ниту едно, а и влезени сме сигурно во 6ти скок, успивање ни трае 1 час сигурно, не сака да цица, не сака да ја нишкам, си игра и кенка за спиење После секое успивање излегувам од спална преморена и едвај чекам да си легнам и откако ќе си легнам се буди тогаш кога мене ќе ми се приспие, па ми се крши сонот и така во круг... Ќе пораснат и мислам дека ќе биде колку толку подобро
Е оти вака! Ти си ми надеж дека нешто ќе се смени и кај нас. Се исто плус нејадење. Јадеше барем мала кашичка сега само 5-6 лажички. Како да сака долу забче да пробива ми се чини. Нејадење, непиење млеко, стагнација во килажа, неспиење и будење на пола- саат време.