Мама лајкот е за подршка. Се можам да те разберам. Навечер најтешко ми е оти јас ептен спанка си бев, преку ден сум цел ден со неа- фидбекот кој го добивам, обврски и заборавам на заморот, ама ме стига. Се тешам да проодат ќе трчаат ќе трошат повеќе енергија, па ќе им се спие. Чувај се мама, се надевам понатаму дека за убави вечери муабет ќе си правиме
Мајки, давајте совет било каков за начин на успивање на бебе, значи раце ми паднаа од нишкање Навечер немаме проблем, го бањам/туширам, млеко и одма си заспива. Ама преку ден мнооогу ретко знае сам да заспие. Само во раце и со нишкање под аспиратор у кујна. Некои tips and tricks или како си ги заспивате вие вашите?
Оо се приклучувам и јас во потрага по tips and tricks со вас Ние навечер се нишкаме, преку ден поретко, и мене раце ми паднаа, па и дека во скок е сега знае да се разбуди сред ноќ и да не презаспие сама па мора пак да станам да ја нишкам...
@unearthlysarah Ако најдете решение споделете. Се приклучувам и јас. 7 ипол месеци сме и секое заспивање без исклучок е во раце, освен ноќните будења за цицање. И мислам дека нема намера сам да учи да спие
Јас ја легнувам нна стомак во креветче, и давам цуцла и ја тапкам по газе. Вака заспива првите две дремки и навечер, третата не може така, плаче, па во раце. Вака само јас можам да ја заспијам, татко и само еднаш ја заспа вака, со него во раце се заспиваат.
Фенот ни помага на нас така ко се мачи да заспие. И во последно време ко ја оставам на страна да спие приметив дека подолго спие, онака се буди на пола саат максимум
Uf kaj site isto znaci...i nie sme isti samo minatata nedela probav vo kolicka i na telefonot pusteni beli zvuci, zaplacuvase, na momenti ja fakjase safra prevrtuvase oci ama zaspivase so kenkanje a nekogas i so placenje pa koga ke zaspiese mi pagase zal deka se machi taka i deka si saka kaj mama vo race da si oseti toplicko i od togas ne ja stavam vo kolicka...ke se izdrzi nekako iako se me boli ama dolgo chekano bebe e i koga ke mi tekne shto se vetuvav samo da se rodi nisto ne mi e tesko..
Се соочила некоја мајка со регресија во спиење? Ноќе спие фала му на Бога но дневните дремки се сведоа на 2 од по пола саат максимум. Ова не се издржува. Денес плачела како никогаш до сега. Иначе за две недели прави 5 месеци. Заспа пиејќи чај 20-30 мл, одма и ја ставив цуцлата и заспа.
Уф мама биди среќна што ноќе спие. Кај нас после 5ти месец не спие ноќе, се буди на секој саат, а преку ден е борба за во креветче. А беше бебе што ја преспиваше цела ноќ.
Ние пак обратно со спењето, преку ден има 3 дремки се вкупно 2 часа и се собира но од кога наполни 7 месеци ноќе се буди на секој саат сака во раци само да ја земам и продолжува да спие и цица на 2 часа а претходно ми сврзуваше по 3-4 часа. Дали заб ќе вади па сака да се гали и плус истиот ден имавме една случка се исплаши од еден комшија кога и прозборе почна да плаче дали е до тоа не знам но детето не спие ноќе како што спиеше.
Исто мама. Исто и нас како да не има исплашено некој комшија... Само што ние сме вака од 4ти скок па навака . Ноќе на секој саат на цицка.ама трагично е што мојава е на ад а се успива само на цицка
А со лажливка си пробала? Мојава исто е на ад ама цувлата и е како диезапам. Штом заспие цврсто ја плука, и преку ден само за дремнување ја користи.
Не бе мама. Не сака. На почеток некаде на 2 месеци и дадов. Шмукаше 2 дена и толку не ја сака. И на градабе. Целааааа ноќ. Се искичмив.
А да пробаш да не и даваш цице ако е само на ад? Она си ја користи градата како лажливка. Да земеш цуцла во некоја најблиска форма на града и да бидеш поупорна.
Кога кратат на 2 дремки? Беба е 8 месеци има 3 дремки по 30минути, но последниве 2-3 дена за последната дремка 40мин се успиваме за само 15мин да поспие.
8 mes ima regresija se e haos malce. Posle toa ke ti skrati. Nego moevo bebe sto i tekna deka ke se nacica pred spirnje pa.place da ja nosam u dnevna da poigra use malce so tatko i cela okezena pa posle da spie....ova neso novo i e se uspivame saat i kusur taka
Пред некое време и јас прашав бидејќи и ние имавме 3 дремки, дури сега на пред една недела на 10 ипол месеци скративме на 2 дремки. Првата и е 1ч, втората и е 2часа а може и 2.5 часа да и трае зависи.
Негде една недела пред да наполни 8 месеци почна да ја крати третата дремка. Во почетокот мислев малку спиење да не му се фаќа, немам осет дека бебе расте Сега со полни 8 месеци скрос ја исфрли ама затоа двете дремки му се по 2 саати. Навечер конечно во 8 ипол максимум 9 е заспан.