@eli25 кога го фаќа вечерниот сон заспива многу цврсто уште во дневна . Накај 12 го облакам во вреќичка и се местиме во спална . Или прво ќе го облечам , ќе јаде и одма заспива пак.
Jas neznam veke so da pravam.Se mrdnav.Ni den ni vecer spie.Ke zaspie vo race,ja ostavam i odma vristi ko da ja kolam.Ja galam,ja niskam taka lezejki nisto ne pomaga.Race mi padnaa veke.Ne se grcevi,zasto znam kakva bese koga gi imase.Saka vo race.Vo race spie stom ja ostavam.odma vojna vodi
Ne se grcevi.Ako se grcevi i vo race ke place.Taa spie u race,stom ja ostavam odma vristi.Na 16ti Dekemvri 3meseci Se e na strana radi redluksot.I potkrenata.Nisto ne pomaga.Ni pesni ni nisto
Период е, стив. Ќе помине, само трпение. И мојата така беше. Штом ја ставев во креветче одма широко отворени очи и плачеше. Па ја ставав со мене на спална и спиеше повеќе. Пробај и така
@stevemila пробај да ја ставиш во кревет кога ќе е цврсто заспана така правам јас инаку и мојата само во рацете заспива или во количката ја возам низ собата
@stevemila пробај на перница голема да заспиет на тебе и само да ја спуштиш со се перницата и во меѓувреме фен нека бучит
Mislam eve se unese veke.Cvrsto spie.Samo stom se navednam da ja ostavam ocite i se okokoreni.Ko da vika "op te fativ,sakas da mi izbegas"
@stevemila сигурно ќе ти биде страв, и мене ми беше, но пробај нарем за дневно спиење стави ја да спие на стомак. Може е ко моево. Се будеше од сите можни позиции, како и да го ставев. Се престрашив прво за преку дрн на стомак почнав и почна да преспива. За навечер ја полулегната тоа врз мене спиеше...подобро некако отколку никако... знам не е најпаметна опвија ама куп перници околу мене и он врз мене на меше..важно да слушам дали диши(лудача нели ххх). Сега се опуштив и навечер спие на меше може слорп два месеци сам.
Во креветче ли спие? Да не се плаше во него? Пробај на кревет да ја ставеш, легни и ти до неа, нека те држе за прст. Моево побрзо заспива кога ме држе за прст.
И мене ме нервира тоа повојница, секакви баби (пријателки на бабите) да ми се влечат по дома, па се договориме они дома да си ги чекаат. Кај мене само најблиски. Инаку кога имаме гости спијат во дневната кај што се гостите, изгледа им прие галама, спијат како заклани. И да не спијат, со гости се најмирни, кога си одат почнуваат со врескање.
Период е, ќе помине. И мојава правеше така, ама малце по малце па сега успевам да ја спуштам и колку толку јас да одморам. Него види мојов проблем, дома е потешка за спиење пократко спие прек ден едвај да ја успиеш, а кај мајка ми сме сега гајле нема, спие у комшии бушат, рушат цел стан ми се тресе таа спие. И тоа дома у соба се затварам со неа и никој да не влага. Општо земено покрај маките со грчевите и скоков, Сара ми спие ноќе(да не ја урочам) од кај 9:30 10 до 3:30 4 зависи, е сеа тоа е супер, ама за моиве гради не е, а како да се измолзам кога таа а легне ја се комирам. Ќе се средат уште 1 месец јас мислам. Преку ден кога како, како што кажав кај мајка ми еве сврзува саат, саат ипол пред ручек, после дремнува по неколку пати по 20-30 мин во раце претежно. А дома еее тоа е борба.