Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Мојата на точно 8 месеци премина на 2 дремки

2. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    5.609
    Леле ве читам 8,10 месеци.. син ми скрати на две дремки во 5 скок, ни 6 месеци немаше :worried:.
    После скокот се врати на три дремки ама му се фаќаше 3 дремка после 19.00h, па заспивање во 23h и си реков заеби, мал е до толку касно да седи.
    Наместо трета дремка-ноќна рутина и до 20.00 (најкасно) е заспан.
    Утринското будење не се промени.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Мамички давајте совети/искуства за спиење. Ние сме 1 месец и 1 недела, а спиењето ни е ужасно. Преку ден поспива повеќе, ама наврчер ќе поспие 15,30 минути мирно и потоа цело време преткање, плачење. Кога го ставам да цица, ќе ми заспие на градата и кога ќе го преместам во креветчето веднаш ќе се разбуди. Така сме секоја вечер, преморена сум не знам веќе што да направам. Сакам да почнам да го учам на редослед за спиење, но нема шанси. Понекогаш е буден 3-4 часа и никако не сака да заспие.

4. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Malecko e uste, moze nema nauceno sto e den sto nok ili grceiv go macat ili onoj refleksot na strecanje im se javuva...imase periodi togas jas so bebe i gusnati spievme na spalnA. Sovetot e izdrzi ke projde

Nego koga preminuvaat bebinjava na 1 dremka? Vcera bebevo ne i ne vtoro spienje,zaspa vo 7 ko zaklana,a dremkata vo 11.30 na pladne ja zavrsila. 11.5mes e

На Butterfly15 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.692
    Допаѓања:
    9.293
    Можно е на 7 мес да и се доста две дремки? Вчера само две имаше, на педијатар бевме, немаше кога трета, се преспа синоќа, 12 саати. А вака исто саати и траеа ко 3 :?:

На sani99 и Babycool им се допаѓа ова.
  6. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.171
    Допаѓања:
    5.729
    Моето на 11 месеци почна да ја крати едната дремка, еден ден имаше една, друг ден две. Недела пред роденденот веќе беше со една дремка.

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Babycool

Babycool Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    520
    Некој ден и ние имаме по 2 дремки и ноќта спие подолго и исто време на спиење и се собира. Преку ден спие се на се 2ч и ноќе 10ч вкупно 12 часа има спиење штое е супер за тие месеци.

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BezglasnaBukva

BezglasnaBukva Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    719
    Допаѓања:
    1.952
    Изгледа е можно :D цела недела е само на 2 дремки, со тоа што првата си остана 2ч, а втората кога како. Прозорец на будност 4+ часа (facepalm)

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bubabuba

bubabuba Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2021
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    268
    Здраво мајки, бебче е 10 недели… Денски спие 4 пати по 40тина минути, потоа се буди, има ли начин како да го продолжам спиењето?
    Имам читано дека всушност ова е еден циклус и неможе да презаспие односно премине во друг за подолго да спие.. Прозор на будност околу 2 часа…

10. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.692
    Допаѓања:
    9.293
    Нема начин. Само треба да научи да презаспива. Ќерка ми од 3 мес до пред 2 недели, сега е 7 мес, сите дремки и беа по 30 мин, еден циклус. Сега само првата научи да ја продолжува, втората уште и е пола саат.
    Ако мислиш дека е уморно презаспивај го ти, јас така правев еден период. Пола саат во креветче спиеше, па ја презаспивав и си тераше уште саат.

На bubabuba му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Krismare

Krismare Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2022
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    27
    Majki beba od spienje cela nok pocna da se budi na 2 sati vo skok e Ili ? 7+ sme

12. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Skok i regresija i zabi toj period ima...spremi se za mesec dena otprilika cesti budenja...

На mjay.yyy, sani99 и Babycool им се допаѓа ова.
  13. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    4.342
    Sovet.. Sakam da ja naucam da spie v krevetce, denje ne spie poveke od 15-30min.. Denes za cudo spiese 2h so sestrami.. Pokraj toa sto ne saka da spie v krevetce Za da ja zaspijam skokam na krevet po 30 min I koga ja pustam placi se budi( inace spie do mene skoro od kako e rodena.. Soprugot mi e cimer) . Veke nemam sila da skokam. I da sredvam niz doma taa saka da sum postojano so nea v race ili da lezam do nea ama stvarno imam 10000 obvrski a nemam vooopsto pomos..Polesno beshe koga sakase da spie v kolicka Sega ni taka ne zapsiva. Pa makar I da spie do mene, dajte mi Sovet kako da ja naucam sama da zaspiva:sweat:

14. Sonchulka

Sonchulka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    422
    Мами ќе ве молам совет...
    Бебе. 4ипол месеци се штрека премногу во спиење, особено на нагли и остри звуци. Дури и кога дремнува преку ден се штрека а ја учев да спие во галама, со звуци, до 3 месеци спиеше со фен од јутјуб. Секој совет е добредојден.

15. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.433
    Допаѓања:
    1.390
    Кој скок е?

16. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.171
    Допаѓања:
    5.729
    Моето во сите скокови после 7+ месец, вади заб. Журка :party:

На sani99 и Pacient srna им се допаѓа ова.
  17. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Ne pamtam sto broj na skok bese za poveke detali simni so wonder weeks

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    5.609
    Пушти и пак фен.
    И јас се штрекам во спиење од нагли и остри звуци, не бебе.

На marta993, unearthlysarah и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  19. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    184
    Мами можно ли е на 10 месеци да скрати од 2 на 1 дмевнс дремка? Два дена се теоаме за заспивање, а врората скрое ми ја прескокнува, по 2/3 обиди на пола саат, 20 мин се откажувам затоа што доаѓа 4 саат а он вообичаено во 7 е заспан. Исто дали има искуства некоја со тренинзи за спиење? или совет како да не ми се буди навечер за цицање, збудалев од ненаспаност а секое сабајле на работа

20. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    1.669
    Тој период има регресија во спиење, кај нас траеше и до скоро 12месеци, со ноќно будење и играње до сабајле, дневни дремки катастрофа сега веќе е 14 месеци со една дремка и некако повеќе има ред, иако повторно се буди ноќе дека е во 9ти скок, кога ќе видиш се нешто има:sweat:де заби де скокови па и регресии(facepalm). Некоја друга членка нека ти сподели искуство со тренинг за спиење јас си се помирив дека такво ми е детето, инаку исто по 3-4пати се буди за цицење ама дека до мене спие на спална не ми е толку тешко.

На MissWitch му/ѝ се допаѓа ова.