Леле ве читам 8,10 месеци.. син ми скрати на две дремки во 5 скок, ни 6 месеци немаше . После скокот се врати на три дремки ама му се фаќаше 3 дремка после 19.00h, па заспивање во 23h и си реков заеби, мал е до толку касно да седи. Наместо трета дремка-ноќна рутина и до 20.00 (најкасно) е заспан. Утринското будење не се промени.
Мамички давајте совети/искуства за спиење. Ние сме 1 месец и 1 недела, а спиењето ни е ужасно. Преку ден поспива повеќе, ама наврчер ќе поспие 15,30 минути мирно и потоа цело време преткање, плачење. Кога го ставам да цица, ќе ми заспие на градата и кога ќе го преместам во креветчето веднаш ќе се разбуди. Така сме секоја вечер, преморена сум не знам веќе што да направам. Сакам да почнам да го учам на редослед за спиење, но нема шанси. Понекогаш е буден 3-4 часа и никако не сака да заспие.
Malecko e uste, moze nema nauceno sto e den sto nok ili grceiv go macat ili onoj refleksot na strecanje im se javuva...imase periodi togas jas so bebe i gusnati spievme na spalnA. Sovetot e izdrzi ke projde Nego koga preminuvaat bebinjava na 1 dremka? Vcera bebevo ne i ne vtoro spienje,zaspa vo 7 ko zaklana,a dremkata vo 11.30 na pladne ja zavrsila. 11.5mes e
Можно е на 7 мес да и се доста две дремки? Вчера само две имаше, на педијатар бевме, немаше кога трета, се преспа синоќа, 12 саати. А вака исто саати и траеа ко 3
Моето на 11 месеци почна да ја крати едната дремка, еден ден имаше една, друг ден две. Недела пред роденденот веќе беше со една дремка.
Некој ден и ние имаме по 2 дремки и ноќта спие подолго и исто време на спиење и се собира. Преку ден спие се на се 2ч и ноќе 10ч вкупно 12 часа има спиење штое е супер за тие месеци.
Изгледа е можно цела недела е само на 2 дремки, со тоа што првата си остана 2ч, а втората кога како. Прозорец на будност 4+ часа
Здраво мајки, бебче е 10 недели… Денски спие 4 пати по 40тина минути, потоа се буди, има ли начин како да го продолжам спиењето? Имам читано дека всушност ова е еден циклус и неможе да презаспие односно премине во друг за подолго да спие.. Прозор на будност околу 2 часа…
Нема начин. Само треба да научи да презаспива. Ќерка ми од 3 мес до пред 2 недели, сега е 7 мес, сите дремки и беа по 30 мин, еден циклус. Сега само првата научи да ја продолжува, втората уште и е пола саат. Ако мислиш дека е уморно презаспивај го ти, јас така правев еден период. Пола саат во креветче спиеше, па ја презаспивав и си тераше уште саат.
Sovet.. Sakam da ja naucam da spie v krevetce, denje ne spie poveke od 15-30min.. Denes za cudo spiese 2h so sestrami.. Pokraj toa sto ne saka da spie v krevetce Za da ja zaspijam skokam na krevet po 30 min I koga ja pustam placi se budi( inace spie do mene skoro od kako e rodena.. Soprugot mi e cimer) . Veke nemam sila da skokam. I da sredvam niz doma taa saka da sum postojano so nea v race ili da lezam do nea ama stvarno imam 10000 obvrski a nemam vooopsto pomos..Polesno beshe koga sakase da spie v kolicka Sega ni taka ne zapsiva. Pa makar I da spie do mene, dajte mi Sovet kako da ja naucam sama da zaspiva
Мами ќе ве молам совет... Бебе. 4ипол месеци се штрека премногу во спиење, особено на нагли и остри звуци. Дури и кога дремнува преку ден се штрека а ја учев да спие во галама, со звуци, до 3 месеци спиеше со фен од јутјуб. Секој совет е добредојден.
Мами можно ли е на 10 месеци да скрати од 2 на 1 дмевнс дремка? Два дена се теоаме за заспивање, а врората скрое ми ја прескокнува, по 2/3 обиди на пола саат, 20 мин се откажувам затоа што доаѓа 4 саат а он вообичаено во 7 е заспан. Исто дали има искуства некоја со тренинзи за спиење? или совет како да не ми се буди навечер за цицање, збудалев од ненаспаност а секое сабајле на работа
Тој период има регресија во спиење, кај нас траеше и до скоро 12месеци, со ноќно будење и играње до сабајле, дневни дремки катастрофа сега веќе е 14 месеци со една дремка и некако повеќе има ред, иако повторно се буди ноќе дека е во 9ти скок, кога ќе видиш се нешто имаде заби де скокови па и регресии. Некоја друга членка нека ти сподели искуство со тренинг за спиење јас си се помирив дека такво ми е детето, инаку исто по 3-4пати се буди за цицење ама дека до мене спие на спална не ми е толку тешко.