Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.692
    Допаѓања:
    9.293
    Значи бебе што и да научи до 4ти скок, све ќе му се смени во скокот. Моево само заспиваше до тогаш, како почна скокот до 6 мес душа ни извади со нишкање. Сега е 7+ јас со тапкање ја заспивам, татко и уште ја нишка.
    Не му се замарајте многу како заспало на 2, 3 мес, битно да спие.

На Katerina94, unearthlysarah и Pacient srna им се допаѓа ова.
  2. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    4.693
    Вие па човек да не се израдува:rofl: само што влеговме во "жолтото" од 4ти уплав имам. Ред нема секако ама и те како е олеснителна околност 8кг да не мора да ги думкаш цел ден ако може гушнати да се заспиете. Е сега што не чека ќе видиме.

На TanyaClover, Pacient srna, Tea SK и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Lilijan7

Lilijan7 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2019
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    476
    Од седмиот месец почна некои денови да има по 3, а некои денови по две дремки. За некој ден прави 8 месеци и веќе е со две дремки. Сам си ги зголеми прозорите на будност и веќе немаше каде да ја сместиме третата дремка.

На Dancewere, Емина1 и sani99 им се допаѓа ова.
  4. Емина1

Емина1 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    105

Каков ви е распоредот со две дремки ?

5. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Како ги успивате вашите бебиња што се на доење, освен на цицка? Веќе е голем, скроо 7 месеци, не можам веќе вака. Мора да го заспијам на цицка и после тоа до сабајле нема мрднување, никако не смеам да станам. Пробувам и во креветче да го ставам откако ќе го успијам, не попушта и не попушта. Се буди и нема да заспие додека не го легнам до мене и не го ставам на града. Немам нерви веќе за спиењто.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.320
    Допаѓања:
    5.362
    Цуцла не сака?

7. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    :shake: Не сака.

8. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    29.046
    Дали може од креветчето да се извади една страна и да се спои со креветот ? Ние моментално така функционираме. За спиење ја ставам во креветчето тоа си е нејзин простор, јас легнувам до неа и цица и така некогаш се успива. После си легнувам на спална и можам да отспијам 2-3 часа без да е до мене. Е сега, после 3 часот спиењето ѝ е немирно и ја легнувам до мене и до сабајле така спиеме. Ретко можам да станам да отидам до тоалет и јас хаха :) Цуцла секако не прифати, а кога се буди ноќеска ѝ давам да цица и презаспива.

На tina2018 и nevermet18 им се допаѓа ова.
  9. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.244
    Допаѓања:
    22.862
    Мајки, бебево 2 дена по ред не бара млеко ноќе. Не се ни буди. Некни заспа пред 12 и стана у 9 саат, ај викам се успала еднаш нема везе, не беше спиена цел ден, имавме гости се изремети малку. Вчера заспа околу 10 саат, ја будев у 5, не сакаше да пие млеко ( на адаптирано е ), го плукаше и заспиваше во раце. Стана у 9:30... Нема ни 4 месеци. Нели е многу мала за да престане да бара ноќе?

Знаци на настинка нешто нема, температура и измерив. Вака весела е, не е поспана нешо. Само ноќе тоа ме мачи..

10. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    29.046
    Ако напредува како што треба, редовно полни пелени, остави ја нека спие, не ја буди за млекце доколку сама не се разбуди. Не се грижи, спиј си додека таа спие, ехеее какви периоди те чекаат мама, ќе се буди колку сакаш и колку не сакаш :rofl:

На Zumbulche, Snowflake97, Tea SK и 2 други им се допаѓа ова.
  11. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.244
    Допаѓања:
    22.862
    Мама она од почеток си спие како шо треба ( си врзува по 5-6 саати без проблем ). Јас сум и наспана богами затоа иам време да се грижам дека премногу спие :lol:
    За напредување си напредува у своја крива некоја ( помалку од "нормалното" ) ама сепак качува на килажа. Пелените се секогаш мочкани, какани на 2-3 дена. Педијатарот вика арно било ама еве нешто ми е на мисла ова спиењево. Иначе преку ден скоро ич не спие. Ќе дремне по 15-20 минути и толку.:smirk:

На tina2018 и marta993 им се допаѓа ова.
  12. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    29.046
    Не се грижи, нека спие тогаш. Супер што си спие навечер, ќе наполниш батерии за преку ден да можеш да фунционираш :) Спиењето ќе им се менува од месец за месец, нормално е :)

На Snowflake97 и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  13. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Не, не се вади страната, ама доволно е да ја спуштам, мене не ми е проблем да му давам така да цица. Ама така не сум скроз прилепена до него, туку само градата и кога веќе ќе ја пушти осеќа дека не сум до него и се буди.

14. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.692
    Допаѓања:
    9.293
    Дали кога ја кратат третата дремка, ја продолжуваат првата? Детево ми спие саат ипол прва дремка, не знам како да се понашам :D. А веќе 2 недели некогаш 2 некогаш 3 дремки има .

На Емина1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. BezglasnaBukva

BezglasnaBukva Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    719
    Допаѓања:
    1.952
    Моево кога ја скрати третата, првата си ја направи 2ч :D убаво било :party:

На Snowflake97, mjay.yyy, Mom's_life и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.692
    Допаѓања:
    9.293
    Ова не се десило од кога беше 3 месеци. Лежам до нејзе, не знам што да правам. До сега макс 50 мин, најчесто пола саат.
    Ајдее нека остане вака, дај боже

На kozuf, mjay.yyy и BezglasnaBukva им се допаѓа ова.
  17. BezglasnaBukva

BezglasnaBukva Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    719
    Допаѓања:
    1.952
    И јас не знаев што да правам, сега си се научив тие 2ч се за мене :rofl:
    Некогаш ручек правам, ќе се избањам, ќе средам се дома, ама најубаво ми е кога и јас ќе ги преспијам :$

На Autumn Love, Snowflake97, Pacient srna и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.055
    Ако најдеш чаре сподели. :sweat:
    Исто заспива само со цицање, цуцла фаќаше ама веќе ја исфрли од употреба, за глодање ја користи. Дневни дремки залепен до мене, навечер првите неколку саати во креветче после се буди на саат време и само со цицање презаспива. (facepalm) Не пали ни нишкање, ни оставање полузаспан па да заспие сам, ништо :!: Цицето е закон :whew:

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mjay.yyy

mjay.yyy Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    1.774
    Леле исто ни се случува 6 ти скок запче извади хаос вришти мора да ја разбудам за да ја смирам и пак да ја презаспијам неам сила веќе лудило само што ја оставиш за саат пак

На marta993 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.298
    Допаѓања:
    2.405
    Мајка да те утешам и јас паника пред 4ти скок мислев којзнае што ќе биде па еве го поминавме без многу промени и релативно лесно. Да имаше промени во спиењето, денски беше ќемкав некои денови ама пак на што се надевав добро поминавме. Што би се рекло како смо се надали добро смо се удали. Не мора да значи дека 4ти скок ќе е тежок. Навечер горе долу исто како и претходно спиеше. Денски беше потешко заспивањето.

На tina2018 и Mucika им се допаѓа ова.