Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. BabyGirl10

BabyGirl10 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    220
    Колку дремки имаат вашите бебиња на 9 месеци?
    9++ сеуште има 3 дремки по 30мин спие. Прозор на будност ни е 2ипол саати, од последната дремка до ноќното спиење ни е 3 саати.

2. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.055
    На 8 месеци си ја скрати третата дремка. Сега 9++ со две дремки е, една во 9:30 сабајле, другата околу 15 и легнува накај 20:30/21. По 2 саати му се дремките, некогаш и помалку. :)

3. BabyGirl10

BabyGirl10 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    220
    Е не можам никако да и го продолжам спиењето. Највеќе што спиела е саатипол.

4. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.241
    Допаѓања:
    22.848
    Мојава денес направи 5 месеци, веќе 3 месеци секој ден различни и се дремнувањата. На неколку пати по 20 минути, пола саат најчесто. Некогаш спие цел ден, некогаш не заспива цел ден. Ако пробам да ја успијам а не и се спие, ќе не слушне цела зграда па вака ќе си седиме мирни :angel:

На tina2018, Te@ и Mucika им се допаѓа ова.
  5. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.393
    За неколку дена ќе полни 1година, а понекогаш кога спие се соочуваа со ноќни терори (плачење во сон). Искуства?

6. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    4.693
    Во колку часот ви легнуваат навечер бебињата? Ние сме скоро 5 месеци и од месец ипол негде вечерна рутина завршуваме и легнуваме околу 7, така се научивме и спие до кај 6-7 сабајле, нормално се буди за цицање. Сега се мислам да не ја научив да легнува рано? Доаѓа лето жештини, ќе сакаме во 8 навечер да излеземе. Како го решавате ова?

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Мало е, допрва ќе менува.
    И мојата спиеше од кај 21 до 08-09 сабајле ја радости славење. Сега ако стане во 7 сум среќна. Легнува некогаш 21 некогаш 22 па дури и 23 знае да ја фати мада ретко, ќе смени. Евентуално последната дремка да и ја поместиш да и е покасно па да издржи до кај 21.

На Mucika му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    4.693
    Дремките ни се каша попара таму ред нема, нема што да и поместам. А ми е страв некако во 9 да ја легнам или покасно, сигурна сум дека ќе стане пак кај 6-7 и не знам дали им е доволно сон тоа.

9. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.964
    Допаѓања:
    4.865
    мојата заспива 9-10 и станува во 6-7 така секој ден

10. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Ако не и е ќњ надокнади и ќе се регулира сама, нема што страв да ти е она може и сама да поремети легнување навачер.

11. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    1.682
    Ќе надокнади, не се секирај, посебно ако е спанче.

12. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Можеш да почнеш покасно да ја заспиваш. Постепено ќе се научи да заспива во 9 и да станува сабајле во 8-9.

13. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.297
    Допаѓања:
    2.404
    Ние сме исто 5 месеци до 21 најкасно е заспан подоцна ретко. Обично накај 8 и нешто рутина капење масажа доење. Наутро се буди накај 7. Се буди преку ноќ за доење. Можеби постепено да почнеш секој ден по 10 минути подоцна па да дојдете до саканото време.

Него колку пати навечер се буди? Синко како помал помалку се будеше сега на 3 сати се буди.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Kaj moeto toa se desava zab koa iskaca. Dur vristi stavam dentinox za minuta dve zaspana e pak

На tina2018 и Серотин им се допаѓа ова.
  15. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    4.693
    Ќе пробувам до кај 8 најкасно пошто ептен е ден 7. А толку ми е убаво во 7 кога ќе заспие дури можам и да излезам и на кафе и до молл баш време за себе ми е некако. :D Еве деновиве протестира не издржува после 7.
    А за будење правило ич немаме, во просек 2 пати околу полноќ и кај 4 сабајле и после кај 7-8 кога ќе станеме веќе. Имало периоди и на 2 часа да се буди, ама дур си го научиш детето ќе порасне, еве 5 месеци е уште ја учам. Претходно на секое шушкање и давав да цица и го рачунав ко будење, е сега одприлика знам дека 4 саати може да ги издржи и не ја нудам има и килажа може и повеќе да издржи ама си сакаме цицање. :) Зависи од карактер инаку има начини и да се одвикнува од ноќно цицање, само мене ми е жал уште. Плаче ли на 3 саати кога се буди за да цица или си закенкува само? Ако е така само превртување почекај некоја минута може да презаспие, кај нас тоа беше трикот.

Последна измена: 6 мај 2022
  16. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.297
    Допаѓања:
    2.404
    Нее таман работа од сега да го одвикнувам од цицање сакав да прашам чисто да видам искуства да знам дали е нормално. Знаел и по 5 часа да врзе заради тоа ми падна чудно сега на 2-3 часа. Супер напредува со тежината полни пелени. Инаку не плаче кемка само и пример ќе му дадам цуцла ќе се смири и после 20мин пак. И тогаш си викам не го мачи детето нека цица, ама па од друга страна не може само така да се учи да призаспива на секое будење само со цицање. А си викам ако не плаче па можеби и не е гладен ама цицањето не е само храна и утеха им е. Нека се живи и здрави само.

На tina2018 и Mucika им се допаѓа ова.
  17. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    4.693
    И јас оставам така и ако не презаспие даваме цице. Сигурна сум дека за 1 недела нешто ново ќе смени не му ја мисли. :D Денеска прв пат спиеше до 10, ја разбудив :o.

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. maru6ka1984

maru6ka1984 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2021
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    34
    мајки има ли некое чаре 2м е бебе само на доење, многу станува навечер 1ипол саат- макс 2, што да направам да не цица толку често навечер?

19. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Ако заспива за ноќно спиење пример во 20ч., тогаш во 17:30 дај му да цица, во 19:00 пак, па ноќна рутина ако имате пред спиење и ептен ако се успива со града, дај му пак во 20:00 и би требало да спие до кај 12 барем.

Моево го научив да спие повеќе со 1 dream feed околу 21ч (заспива во 20ч. со рутината погоре), па почна да спие 4 саати непрекинато до полноќ, и после да се буди пак на 2 саати (со тек на време и тие ги пролонгиравме на 3 саати).

Само трпение и златно кафе преку ден :whew:(fingers)

20. maru6ka1984

maru6ka1984 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2021
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    34
    Да заспива во 21, и прво будење е 12ипол -1 ама после тоа како навиен аларм е.