Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.688
    Допаѓања:
    9.291
    Голема е мојава, 9 месеци. Она не цица веќе преку ден, има 3 оброци и 1 ужинка. Цица кога ќе се вратам од работа и навечер. Имаше периоди се буди на секој саат за цицање, а шанси нема да е гладна, од навика само. Сега има еден подој навечер и ок функционира, врзува саати.
    А за качувањето килажа не се секирај, мојава слабо качуваше само од цицање, како почна да јаде на 5 месеци, супер качува.

На nevermet18 и tina2018 им се допаѓа ова.
  2. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.347
    Допаѓања:
    5.240
    Со што ги покривате бебушите? Дома ни е топло, 24-25 степени е. Спие со боди маичка и тенки шпихозни и боса.
    Тенко ќебенце? Или нема потреба.
    Многу мрда, се движи во кревет.

3. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Tenko jorgance ama samo po pamucni spihozni e bez bodi. Planiram denovive letnata vreka da i ja izvadam

4. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.444
    Допаѓања:
    16.867
    Малата почна да се буди секоја вечер, и си седи еден- два часа будна, не успевам да ја презаспијам предходно за жива глава. Таа и инаку си се буди на еден час, ама со цицање или нишкање презаспива, секако ми е тешко сега ова капак. Сериозно размислувам да и дадам Ад веќе, ќе промени ли тоа нешто?
    Инаку ептен немирни спие, спие на меше и кога ќе се преврти на грб се буди :envy:
    Имал ли некој друг вакво бебе неспијач, како се справувате?
    Мојата е 9+.

5. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.103
    Допаѓања:
    5.605
    Мама, а запче да не вади?
    Синко вака ми прави пред да му избие заб, се буди со плачење и шанса нема да го презаспијам, обавезно мора да станеме.

На Dancewere му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Дали е до заби до што е не знам, ама спиење се по катастрофа и по катастрофа е.
    Вчера од 11 до 22 пола саат не предрема, легна стана еднаш за цицање и презаспа и стана во 05 сабајле. Така ми прави веќе неколку дена.
    Утепана сум, кичма, врат, нозе се ме боли.
    Пробав и осанит, дентинокс и уште еден гел забораив како се вика.
    Кажете некое чаре немам душа више а и она мн малку спие и очигледно има мака не знам како да и помогнам.

7. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    1.669
    Имам и јас се жалено предходно и тоа многу, мојата постојано правеше така дали во скок дали регресија во спиење си игравме со часови преку ноќ, ако ти е за утеха сега е 16 месеци, последните 2-3 месеци се нема случено станува само за цицање 1-2 пати и презаспива.

8. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    Мојот е 6+++ исто станува навечер, најчесто во 2 ипол и неќе да презаспие до 4 саат, мислам дека горните заби ќе му излегуваат многу е нервозен деновиве и малку е настинат.
    Инаку за неспијач месец ипол веќе станува во 4 ипол или 5 ипол, неможам да функционирам вака веќе ми се плаче за спиење ;(

9. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.444
    Допаѓања:
    16.867
    @Autumn Love вади, ама за предходните запчиња само ден, два се будеше сега веќе денови и денови е вака. Не се буди со плачки, едноставно спремна е за игра, полна со енергија…Секоја вечер легнувам со надеж дека подобро ќе спие. :hug:
    @Zumbulche такви бебуши ни се погодиле, знам дека ќе помине, еве кај тебе поминало, ама многу се фрустрирам навечер. Тоа е ќе помине.:hug:
    @Juicy најубаво можам да те разберам.Се надевам дека ќе помине побрзо овој период :hug:

На mjay.yyy и Juicy им се допаѓа ова.
  10. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Бебево во последно време почна да се врти само на стомак 4+++, ама незнае раката да ја извлече од под стомак и му паѓа главчето во душекот. Ај преку ден што се врти е супер, ама почна и навечер да се врти, сон немам од страв пошо не плаче, ќути и со главата во душек се бори, неможам нонстоп будна да бидам, на штрец спијам со едно око, преморена сум, чаре некое од искуство мајки?

11. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Главата не ја држи?
    Мојата спие до главата во душекот па си ја врти 6+ сме.

12. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Ја држи, ама после некое време се уморува и му паѓа во душек, башка раката што му е заглавена под стомак, значи со една се држи и нема сила да седи исправен со главата подолго време

13. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Не верувам да се угуши ако ти е тоа пошто има рефлекс веќе ако ништо друго ќе почне да плаче. Мојата секако се врти дур спие па и до главата у душек така и најчесто заспива отпосле можеш да ја најдеп на страна на грб ...

На zverkica му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    4.693
    Сега и пишав на друга членка. Во вреќичка е мојата и мислам и отежнува да се сврти и имам онакви пелтенки во креветче па не може многу да манверира. А за рачето, ќе си се научи, можеш ти понекогаш да му го тргнеш, ама како ќе се ојачува ќе го трга.

15. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Баш се мислев дали ќе помогне вреќичка или бетер ќе направи ако успее со неа да се сврти...незнам што е попаметно

16. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.095
    Моето кога почна да се врти не ми помагаше вреќичка. Но, не може ни да нашкоди освен да му е топло на бебето, но ако е ладна просторија тогаш ок е. Такви плетени не ставај, ризични се.
    Мене ми помагаше да го свртан на контра страна, на пример главчето да му е каде што му биле порано ноџињата.

17. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.171
    Допаѓања:
    5.729
    Не помага вреќичка, ако решиле да се свртат ќе се свртат. Само треба да им обезбедиме безбедна околина за спиење.

18. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Така и мислев, фала мајка, ќе спијам со едно око дур не научи да се враќа сам на стомак, друго чаре нема

На Tiny Love му/ѝ се допаѓа ова.
  19. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Со мене е на кревет не спие во своето креветче за жал. Фала мајка за советот за вреќичката, барем да не ја купувам дур не научи да се врти сам назад

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.055
    Дојдов само да шкртнам (да остане запишано) дека 3 саати ги спие без да се разбуди па да се презаспиваме. :party: :party: А у громчето на 7 скок е, денес ништо не е погодено ваљда спиењево ќе се погоди.(fingers)

На Speechless, BezglasnaBukva и Autumn Love им се допаѓа ова.