Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.242
    Ее умно бебче. :inlove: Овој легнува, се врти 350 пати, станува, ја проверува цела соба, разместува, расфрла по нешто, пак се џитка во кревет, ме бутка, ме гриза, и дури откако ќе се нацица како човек, е тогаш заспива.

На mjay.yyy и Tea SK им се допаѓа ова.
  2. BezglasnaBukva

BezglasnaBukva Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    1.956
    Кај нас е обратно. Прво ќе се нацица, после се превртува, вика, брмчи, гризе, стои на глава, за околу 1 саат заспива :rofl:
    Втората дремка секогаш е тежок за успивање, затоа за првата го оставам во креветче и паѓа во кома, а може и на тепих да заспие :D

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.330
    Допаѓања:
    5.456
    А твоето ако се разбуди 11 пати, 11 пати можеш да го ставиш да цица и да се смири/презаспие, ја на што да го ставам, на глава аххахаха а не смеам ад на секој саат значи побудалев. Сите со различни маки сме ама битно ненаспани. Додуша веќе навикнав и топ ми е :D

На zverkica, nevermet18, Tea SK и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.713
    Допаѓања:
    5.680
    тоа дури е помало , зависи и кога ќе му ја воведиш вечерата и како напредува дали има потреба од млеко плус ,
    после веќе накај годинка не е морално и потребно , ноќта е за спање , вечера си има и доволно е. Син ми го одбив на 13месеци ( цицаше на заспивање само последните месеци ) решив дека му е доста , си има 3 оброци и ужинки измеѓу , млеко не нудам , пиеше после одбивање на ноќно заспивање Ад , ама го прекинав и тоа , си внесува јогурт и останати млечни и доволно му е . А па ќерка ми сама се одби на 9м неќеше адаптирано да прифате ја пробував млеко да нудам демек мала е , ама док ми кажа дека ако внесува доволно млечни производи таман си е и без млеко да не се секирам да обрнам внимание на оброците , ама сепак млекото ( адаптирано или мајчино ) е основна храна до годинка се друго е само учење и пробување на друга храна. Доколку ти пие нуди колку што е потребно , ама да не заменува оброк , да си се уче на друга структура.

5. Космополитен

Космополитен Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    Здраво мами, јас како тазе мајка на првенче бебе од месец ипол имаме мака со спиење, бебе едвај издржува саат ипол будна и се приспива ако не заспие хистерично плаче. Е сега успивањето ни трае прилично долго пробав секако и на цице и во лежечка положба и со тапкање а најмногу сака кога е стисната и со нишкање. Проблемот покрај успивањето ми е што несака да спие на грб ниту на страна се штрека мрда со рачињата и се буди за 5 минути, единствено на стомаче сака и така знае да сврзе и 2 часа , навечер ја свиткувам во тетра да и се стегнати рацете и единствено така спие на страна. Но сега е лето нема да можам долго да ја повивам во тетра навечер а и спиењето на стомак преку ден незнам колку е здраво, јас ја набљудувам цело време но неможеме постојано така. Ве молам споделете искуства, секој совет ми добредојден се ќе пробам да имаме мирен и безбеден сон. Со исхрана сме на доење и два пати дохрана од 60мл што некогаш не ги допива.

6. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.242
    Мама па многу ти е будна. Претпоставувам од премор се мачи да заспие. Пробај порано заспивај ја.

На Космополитен му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.031
    Допаѓања:
    4.877
    Месец ипол бебе само спие нормално е, не ни треба да го будиш освен за јадење. Тој период јас мислам само во раце спиевме. Исти се сите, се штрекаат, имаат грчеви, не сакаат во хоризонтала да спијат ама тоа е, ќе помине. Богами мачно беше кога ќе се сетам. Јас не ја повивав ич, не ми се свиѓаше да е утуткана. А спиењето на меше е ризично и покрај тоа што го гледаш, мало е. Нема некое решение за жал, да имаш среќа бебето да нема грчеви ќе нема проблем, а вака само гушнати бевме постојано. Уживајте, сега во раце нема шанси да ми спие и да ја гушкам. :)

На Космополитен му/ѝ се допаѓа ова.
  8. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.374
    Допаѓања:
    5.244
    Исто мама. Не бројам ама на две раце се брои. Со ад. И цицка наместо цуцла.

На unearthlysarah му/ѝ се допаѓа ова.
  9. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.330
    Допаѓања:
    5.456
    Ужас ;( ама ќе пројде...

10. medlove

medlove Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2021
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    22
    Kolku dremki imate/imavte na 10 meseci?

11. hotsauce

hotsauce Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2022
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    326
    2

12. BabyGirl10

BabyGirl10 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    220
    Дали има некоја регресија во спиење после 7ми скок? Скоро 11 месеци е сеуште има 3 дремки, навечер ја легнувам во 9 ама многу често станува. Преку ден едвај 2ипол саати издржува будна од дремка до дремка.
    И нешто ново после 7ми скок - додека спие наеднаш се исправа и си седнува и си прави муабет, си игра со цуцлата ама она спие. Некој со сличен "проблем"? Многу лесно се буди така кога е седната и само шета низ креветче. Жива ненаспана сум цела недела.

13. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.083
    Допаѓања:
    4.138
    После 7 скок исто во сон се врти на стомак и си седнува, а спие. Ако не го приметам се раскенкува одма. Нормално е, си повторуваат во сон што правеле дента си вежбаат моторика и во сон. :)

На KonstantinaM му/ѝ се допаѓа ова.
  14. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.374
    Допаѓања:
    5.244
    Ние сме на прагот на 7ми скок.
    Веќе цел месец се буди, лази и седнува во сон (facepalm).
    Ноќе мочање нема за мене. Ќе прелета преку спална.

15. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.173
    Допаѓања:
    10.605
    Мојава 3 месеци веќе лази во сон, 2 месеци седи/стои, аплауз дава, зависи од расположение. И тоа се со затворени очи, спие и "работи" :D

На nevermet18 и Сара Лав им се допаѓа ова.
  16. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.242
    Стана во 4. :)) Си прави муабет и се шета низ кревет. :) Нема, нема па се загледа во мене, не трепнува, абе пронижува со погледот. :D

На Zumbulche, Tea SK и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  17. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.060
    Не си сама :D

На Zumbulche, nevermet18 и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  18. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    2.905
    Мајки синко утре 7 месеци. Не знае сеуште да се заврти ни од стомак на грб ни обратно. Сака да спие на стомаче колку е безбедно да го оставам? Главата ја држи исправена без проблем ја врти ама цел да се заврти не знае. И сега шубе да го оставам. Искуство некој?

19. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.202
    Моето од 5 месеци спие на меше. Дури накај 8 научи убаво да се врти од стомак на меше и обратно. Ми беше шубе на почеток, ама не сакаше да спие никако на грб. Извади од креветчето перница ако користиш, нека спие на душекот само и немај гајле чим ја врти главата :)
    Сега има повеќе рамнотежа и спие на страна, прво неможеше :D

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    2.905
    Нема перница на транспортно спие со мрежи околу. Нема ни оградници. Ново му е ова од сношти се боревме цела ноќ односно тој спиеше на стомак јас стража чував хаха. Па заврти го на грб дремни 15 минути па одново круг. Денски ќе го тестирам денес да видам како ќе се понаша. Фала мама :hug: