Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    4.693
    И ние неколку вечери т.е. јас стражарам многу ми е шубе пошто не знае да се врати на грб. Преку ден ја оставам како заспала така, навечер обично се крева на раце и се раскенкува па се будам ја успивам на грб, она пак трт прт на стомак ќе заспие. И тоа чудно ако не е на стомак се буди, претходно не правеше така. Затоа последни 2 вечери со нас спие, бар полесно ја пратам да не станувам. И да ти кажам двата дена сите тројца сме се успале. :D

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.297
    Допаѓања:
    2.404
    Си викам штом ја крева главата и веќе 7 месеци ваљда ќе се раскемка ќе се расплаче ако нешто ама пусто шубе. За спиење заедно сум многу строга само сабајле последната дремка е со нас инаку во креветче мирна главата. Ако е со нас јас не спијам воопшто. Сношти приметив ова си спиењето на стомак. Се врти на страна и пошто не може да се дозаврти паѓа на грб и плаче. И не знам што ми текна и мене да го дозавртам како легна за стомак кома. Сама си фатив беља. А и во таа црвената фаза е по апликацијата за скоковите исто, а го кренам кома спушти го во креветче плаче. Жива неспана сум како што сум сама периодов како зомби сум хаха

3. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Чим ја вети главата немаш потреба за да се секираш. Ако сака да стане ќњ почне да плаче или ако е нешто сепак се работи за 7 месечно бебе не може ништо да му биде од спиење на стомак.
    А со рацете не се крева?

Него вие мене објаснете ми ова како спие вака? 7+

Прикачени фајлови:

На Калатеа, Kaja991, Marija2007 и 15 други им се допаѓа ова.
  4. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.320
    Допаѓања:
    5.362
    Значи пресмешна :D:D:D Баш како што ја опишуваш цело време, у нејзин стил :D се изнасмеав

На mjay.yyy и Noranora им се допаѓа ова.
  5. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.297
    Допаѓања:
    2.404
    Се крева со рацете без проблем и се држи исправен додека скапне ќе се спушти пак ќе се крене. Значи да го оставам да не го мислам.

Ауу мама извини ама колку слатко се насмевнав кога ја видов сликата злато како спие. Се уморила си заспала. Колку само изненадуваат бебињава чудо едно, единки се со карактер со желби со емоции со се. Нека се живи и здрави само.

На mjay.yyy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Моево нон стоп одскокнуе у нешто, пред некоја вечер како мајмунче кленката на колена на креветчето со рацете се фатило за оградата главата меѓу решетки и спие. Ама неам слика само видео :D

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Не срце, она у спиење вака се наместила, убаво си беше легната, наравоучение допрва ќе го наоѓаш во секакви пози, неможеш да дежураш 24/7

8. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    4.693
    Не знам и мене ми е мнгоу страв искрено, со мене во кревет па полесно ми е, секако не спијам ко што треба вака само поблиску ми е :D ваљда ко што ми беше страв кога почна на страна да спие и ми помина сигурно и од ова ќе се престрашам :D

@Noranora и јас се пресмеав, работава ако спие како сака нека спие, па и на глава:rofl:

9. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Се дуе она спие ја не пипам ништо како и е згодно така ако може и на глава нека спие :D

На nevermet18, Сара Лав и Mucika им се допаѓа ова.
  10. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    А-уф, кое млатење со мокар чорап!

Грчеви после 2ра доза Рота, 4ти скок при крај и РЕГРЕСИЈА во спиење.

Званично ќе се шекнам.
    Малово станува у сред ноќ и почнува да пее со рацете у уста, се врти на стомак (или пробува), стигнува до вртење на страна и дебел газ - оп на грб и почнува да вреска :worried:

Будење на саат ако имам среќа, најчесто само што ќе заспие одма се буди (значи ни 5 минути не спие). Ќе заспие на града и таман да го вратам во креветче, одма отвара очи. Пробано и да спие со/до мене, пак се буди.

Денските дремки му се непроменети, спие на секои 1,5-2 часа по 30-40 минути, ноќе заспива во 20:15-20:30. Не е преморен, весел е денски, си игра, пее, збори исто како ноќе што прави. Заспива со нишање во релаксатор денски, не на града. Исто го успивам и за ноќното спиење, па го префрлам во креветче. Не заспива на града одамна.

Дајте совет како да го презаспивам ноќе а да не цица, пошто не цица реално, само колку да ме осети дека сум тука, а нејќе цуцла да види ноќе. Нема логика да го дојам на пола саат, не е новороденче :sweat:

Има ли чаре или да го оставам да се справува со што и да учи сега, а ја да билдам живци? И може ли да се научи и покасно исто да прави, ако го нудам да цица на секое будење за да не ми пее на пола саат? Или да правам што и да функционира додека помине, ако е период.

Help.

Edit:

Последна измена: 14 јуни 2022
    На LazaLaza и Mom's_life им се допаѓа ова.
  11. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.055
    Прави што и да функционира и чувај сила долг маратон е ова со неспиењево :) На почетокот и јас станував на 45 мин да се презаспиваме, нишкај шшкај, цуцла никад посебно не засака, се додека сфатив дека не можам толку е силата сон ми треба. Сега го заспивам до мене, го презаспивам со цицање и не се секирам до кога ќе биде вака пошто нема вечно да цица. И наспана сум и многу поквалитетно време денски поминувам со него, него претходно ко зомби :)

На marta993, Autumn Love и Jordanovska-K им се допаѓа ова.
  12. BezglasnaBukva

BezglasnaBukva Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    719
    Допаѓања:
    1.952
    Исто вака спие и синко :rofl:
    Негде од 5 месеци, од кога почна да седнува, во спиење си седнува па се мести во истава положба. Еве 10м ќе прави, уште го прави истото. Пресмешен ми е :inlove:

На Noranora му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Моево нема раат ни кога цица.
    Тек сега гледам у кој све пози може да се цица. Мисли ваљда дека градиве ротирачки се. :D

На nevermet18, Kbr и BezglasnaBukva им се допаѓа ова.
  14. BezglasnaBukva

BezglasnaBukva Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    719
    Допаѓања:
    1.952
    Истооо :D едно време дур цицаше рачето ми го пикаше во уста, да се закача. Сега не може зошто се врти на сите страни, ама си цица, нозе у вис и само клоца :D

На nevermet18 и Kbr им се допаѓа ова.
  15. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Раката у уста ми ја ставаше па ногата (ова знае и сеуште да го праи) најчесто се врти на стомак со газот у вис а ако лежи знае и да клечи и да цица или д аморам д алегнам на грб а она од горе (facepalm)

На unearthlysarah и BezglasnaBukva им се допаѓа ова.
  16. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.686
    Допаѓања:
    9.260
    Совет за сите нови мајки, не се оптеретувајте како ги успивате бебињата, ќе тргнете на работа, ќе ви го научат на друго успивање.
    10 мес има од 6 мес со тапкање по газе заспива, фатија баба и дедо да ја чуваат ја научиле на нишкање па навечер се тапкаме по пола саат дур заспие ;(

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    714
    Луѓе готово ќе полудам!
    Од 5 мес, а сега е 8,катастрофално спие.. На саат, помалку од саат, се буди, едвај ретко 2-3 саати да сврзи. Последниов месец ужас. Еве вечерва од 21 до 23h се разбуди 3-4 пати,а од 23 до сега се држевме враце. Не само шо сака враце, и секундарно вришти ако не дај Боже седнам, туку морам станата, ај станата морам да шетам... Значи секоја вечер исто. Ќе спие еден саат, ќе го презаспивам саат и пол, ќе заспие и ќе стани по саат можи и побрзо за цицање.Дај те ми совет, нешто да напрам, да појдам, да му дадам, гатачки, бајачки толку сум очајна шо се би пробала. Немам сила повеќе, телово не ми издржува повеќе, заспивам секаде и на се, на стол, на маса, на шоља, на клупа,стоечки...Задремувам и кога го нишкам в раце од премор. Да се заби веќе не се, пред два три дена му пробија два. Сега шо е? 3 месеци шо е? Буквално се молам барем еднаш неделно да ми дава 4 саати сон, дали барам многу? ;( Ќе полудам:@

18. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.686
    Допаѓања:
    9.260
    Имате вечера воведено? Јас кога и воведов вечера почна да втзува повеќе саати, инаку на саат ми се будеше за цицање. Мојава од глад се будеше, да не е тоа и кај вас?

19. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1.209
    Допаѓања:
    8.869
    Пробај како што вика Теа, исто бевме и ние. Еве 4 ден со вечера си спие. Се буди два пати кај 1 и 4 Али помирно спие.

На Lady..M му/ѝ се допаѓа ова.
  20. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.347
    Допаѓања:
    5.240
    Мама како јас да сум пишувала.
    Самоншо кај мене почна од 5м а сега е 11 :D.

Ама баш исто.

Имам вовеведо вечера, давам мултигреин или млечна житна каша.
    Кое време ја давате кашата, колку време пред спиење?

Мојава не се буди за јадење мислам.