Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Абе мајка ко мајка... си викам од што е буден малтене ни 8- 9 саати во денот дали ќе ги стигне да ги научи сите работи за возраста....
    Девојчево по 6 пати ноќе стануваше, денски беше научна фантастика да врзе сон подолг.
    Гугл вика добри сме, ама вакви бебиња мислев само на гугл постојат Screenshot_20220728-154101_Chrome.jpg

2. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.610
    Допаѓања:
    9.017
    Ќерка ми до 3 мес нема слика со очи отворени, од што спиеше цело време. Ама дојде 4ти скок....
    Ич не се секирај за некоја недела ќе ви почне, нема да спие више.

На WindyWind и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  3. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.723
    Допаѓања:
    14.563
    Да не цитирам наназад никого,само да се надоврзам....нема правила бе луѓе кога да легнуваат и стануваат. Ќерка ми 15 месеци ќе прави 2 пати ако станала пред 8 сабајле,после 9-10 станува а легнува меѓу 9 ипол и 10 и пол,ноќе спие по 12 саати и денската дремка и е над 2 саати фиксно.
    Летово пролонгираме бидејќи е жешко и покасно излегуваме навечер,вчера легна накај 11 и сабајлево во 11 станала :)

На CareTee, brm_brm, Autumn Love и 2 други им се допаѓа ова.
  4. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.156
    Допаѓања:
    22.059
    Не се замарај. Мојата е 8 месеци и спие по 12 саати ноќе и преку ден е секој ден различно.

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    1.673
    Ја бетер од тебе бев, бев крвна слика да и направам да видам анемична да не е случајно. По 20 саати спиеше дневно, еве ја и сега 18 месеци има 12 часа ноќе, дневна дремка 4 часа преку викенд, работен ден 10 часа и 2 часа дремка. Среда и е критичен ден мора да преспие после градинка, мислам дека едвај чека викенд да се наспие. Пу, пу , пу да не ја урочам. Ич не се замарај има бебиња и деца спанковци што се.

На Stressed Out, BezglasnaBukva, TeddyGrey и 2 други им се допаѓа ова.
  6. hotsauce

hotsauce Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2022
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    326
    Ако се анемични децата всушност се будат повеќе пати особено во текот на ноќта и имаат проблеми со будење. Секако не се сите деца исти ама има поврзаност на анемија и ноќни будења.

На Anaksunamoon му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.616
    Допаѓања:
    201.947
    Регресија во спиење, тој период е сега, има и на 4 месеци, и на 8 месеци. Тешка е на моменти, ама ќе пројде.

@TeddyGrey уживај си, нека спие. Кај мене големиот често се будеше, плачеше, кенкаше, малово спанко ми беше, ноќе еднаш ако се разбудеше, за разлика од брат му што на секој саат се будеше, и се чудев и преиспитував, ама ич не требало. И сега повеќе спие од брат му, иако пак рано си станува. Ама и рано легнува, знае и да преспие преку ден, брат му на таа возраст преку ден ич не спиеше.

На ni.na, Speechless и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  8. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.981
    Незнам дали за тука ми е прашањето, ама во врска со спиењето е.
    Како и на што спијат вашите бебиња?
    Користите ли јастуче или нешто под главчето ?
    Знам дека до година не е препорачливо да се користи јастук.

Од како е родено моето бебе имавме многу проблем со враќање на млекото и гушење од истото.
    Страв имам во коски, мада сега веќе ретко има такво нешто.
    Друго исто има секрет од како е роден и му свират и крчат градите додека не го искашла.
    Уште и за тоа не најдов решение.]:)
    Ни препорачаа рефлукс перница, зедовме и имаме едно помало гнездо кое што максимално го искористивме.
    Значи го ставаме над перницата и така не ми се свлекуваше надолу многу бебе.
    Е сега веќе е 8 месеци и му е мало, а гледам вече почна да се врти и на меше за да спие.

Има ли некои доста ниски перници или што би ми препорачале, само така да го ставам на рамно ?

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  9. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.567
    Допаѓања:
    5.549
    Ај да се мењаме со децата? :D

На lovely91, Kaja991 и CareTee им се допаѓа ова.
  10. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.723
    Допаѓања:
    14.563
    Ама не спомнав дека станува ноќе и се беси на града и си дреми чат пат така,како на шанк :rofl::rofl::rofl:

На nevermet18 и le.soleil им се допаѓа ова.
  11. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Ме насмеа, мојава исто беше спанка до кај 2 ипол месеци цицки спиј цел ден ко дете да немав дома, и на сите им викав нели детево многу спие баш пошто првото беше плачко и очи не затварање, ама еве ја смени сега навечер спие од 9 до кај 7 ама преку ден е вака

12. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    720
    Допаѓања:
    1.839
    Добро мами, како спиете со бебиња вртачи? Ја ќе ја наместам на грб, она за минута е на страна или на меше? Око не можам да склопам, само туку ја преместувам, па ќе се разбуди, па цица па пак се преместуваме.. жива ненаспана сум од страв дека не спие на грб. Батко и сега на 5 спие на грб со раце нагоре, ова стуткано на страна, едно раче до обравче ама ја будна до неа сум. Како да се натерам да спијам?

13. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.936
    Допаѓања:
    48.111
    Се препорачува спиење исклучиво на рамно без перница и не само до годината туку и после годината, бидејќи постаро бебе/дете во текот на ноќта многу се врти и да го легнеш на перница ќе се изврти и нема да се врати на првобитната положба, ова се зборови од докторот Антоније, е сега за вашиот проблем со хрчењето најубаво е да се консултираш со стручно лице, тоа ќе ти даде правилни препораки

На Anaksunamoon му/ѝ се допаѓа ова.
  14. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.981
    Ноќеска го ставив на рамно на спална со мене, леле мајко мила толку вртење сите пози пробани.
    Исто како со Кртинче да спиев:x
    Воопшто не сме наспиение мислам ни јас ни бебко.
    Инаку до скоро тој уште незнаеше да се врти од грбче на стомак и затоа немавме проблем.
    Сега по цел ден само тоа вежба, па и ноќ(facepalm)

На elimkd и Anaksunamoon им се допаѓа ова.
  15. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Моето од пред некоја недела стана бебе вртач:| Сите можни пози ги менува во текот на ноќта, од еден крај на друг шета по креветот. За спиењето на стомак по цели вечери почна да спие на стомак, го дежурав првите вечери за да го набљудувам и видов дека си ја врти главата на страна, менува положба без проблем, од една на друга страна крева глава и си се врти и во ниту еден момент главата не му беше зариена во душек. Пробував да го свртам на грб, на страна и џабе си се враќа пак на стомак. И сега го оставам си спие на стомак, сега наполни 6 месеци и без проблем се врти од грб на стомак и обратно. Нормално ќе се подразбудам ќе го ѕирнам од време на време ама гледам главата секогаш му е на страна свртена.

На Dancewere, S.o.F.i и Anaksunamoon им се допаѓа ова.
  16. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.993
    Од 4 м кога научи да се превртува на стомак спие така.
    пробував да го свртам првите пати и само го будев, не спиев јас, и го оставив, тоа е, така му е згодно. Затоа во количка тешко спие, некогаш и на стомак го легнував во количка и не го возев само за да дремне. Нема шанси на грб да спие. 8 м е уште си тера на стомак. Како сака нека спие само да спие.

На Dancewere, Stressed Out, S.o.F.i и 3 други им се допаѓа ова.
  17. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.156
    Допаѓања:
    22.059
    Јас се опуштив така што ( може звучи малку сурово ) јас и ја ставив намерно главата у душек неколку пати да видам дали сама ќе се намести и ќе се сврти за убаво да дише. Од кога видов дека не е така мутава ко шо мислев и се врти сама на сите страни ко пропелер, мирна сум :D

На Marija2007, Dancewere, le.soleil и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Космополитен

Космополитен Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    Здраво, совет како да успијам 3ипол месечно бебе навечер.. преку ден за дремките успева да заспие или на цице или на раме со нишкање ама како сто се стемнува се потешко ми е да ја успијам навечер што се не правам нишкај, скокај на јога топка, на цице, легната со цице .. треба да помине минимум 1 час успивање за конечно да заспие. А плаче вришти од што и се спие. Пробав рутина со бањање да воведам white noise темна просторија, не бива. Од што и се спие плаче штом ја избањам па едвај ја облекувам.. спие со мене на спална во креветче одма се буди. Проблем ми е заспивањето и спиењето воопшто од цело секојдневие.. совет нешто дали ќе смени ова дете мое некоја надеж

19. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    14.131
    Ја оставаш да е будна одреден период пред ноќно заспивање?

20. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    Majki tocno 9 meseci sme, shto e bre ova so nespienjevo? Vcera vkupno 10h od mozni 24h, po 5-6h preku den nemoze da zaspie da dremne 20 minuti, navecer vo 23 zaspiva, nautro vo 6-7 se budi eve ja sega 8 20 e a taa uste spie, nemoze da nadoknadi za vcera, ova nekoja regresija li e, nekoja faza trofazna li e shto e rabotata cel den se kenka i bara da sum do nea...ne se zalam deka mi e teshko si ja cuvam so zadovolstvo ama bolat race, nozi, kicma, ke projde ova da zemam zdiv ili takvo si e deteto i da si se spremam so vreme za pogolema kilaza i nemanje vreme za kafe da svaram?