Мама, мојата е 11++ и сеуште станува во 1 и во 5 за млеко и последниве вечери тоа во 1 не го ни пие (само малку), претпоставувам навика и е. Како успеа да го одвикнеш бебе да станува за млекце? Иначе си заспива до 21ч.
Тоа најтешко ни беше, навечер да не заспива на млеко туку сам, пример јас му го давам во скут млекото со светло и после будно во креветче го префрлам и со шшш заспива. Не прашувај првите пати како беше, 45мин се успивавме..
И моево синче правеше вака сигурно првите 6 месеци. За да спие повеќе во раце ми спиеше или залепени еден во друг ако успеев да го спуштам на кревет. Само така спиеше повеќе, можеше и саат два да поспие. Пробај и не се нервирај, брзо поминува времето, одмори и ти со него ако бидува вака
И ние сме така со дневните дремки по 15 минути и се буди се игра и за два часа пак преспива само 15 минути .. а преку ноќ си спие у 4ти скок сме завршува за брзо се надевам ќе има барем една долга дремка хаха
Јас и пишав на инстаграм, а мислам има и на веб страната за плаќање. Прво и опишуваш отприлика денот, и после самата ти кажува што да би пробала, и секогаш збори дека е многу битно да се држиш строго кон тоа. Совет дава за дневни дремки, како да ги распоредиш, на што да пазиш, која да им е должината... Пример исто ние имавме после 4тиот скок проблеми со рано станување( 4 ипол стануваше ) и го земав го презаспивав на спална и советот и беше секогаш исто да правам, ( пример или ќе го нишкаш секогаш или ќе го тапкаш или ќе шшшкаш или на спална ќе го легнеш) - без зборување Исто и ти помага да најдеш некоја рутина навечер, и секој ден отприлика во исто време истото да го правиш. И како да успееш во тоа само бебето да заспие навечер што е најбитно. Искрено, многу е тешко првите две недели отприлика, јас да бидам искрена и си викав џабе консултација ама одеднаш смени бебуш. Е сега, во скоков што му се има расипсно малце тоа е друга работа ама пак ние си држиме на истиот ред. Мене искрено лично многу ми се допадна пристапот. Ми ја препорачаа мои познаници што полнале со тренинг од кај неа и од бебе ~15мес. што се будело на 40мин стигнаа до спијач на цела ноќ и не е само тоа, доволно било само да ја остават во кревет и да заминат од собата а бебуш да си заспие сам.
@Speechless Фала мама. Ќе мора нешто да се презема. Ова како сеанса т.е. средба е и ти кажува шо како и ти си тераш? И плаќаш за таа средба т.е за советите, така оди?
Има ли некаква регресија во спиењето пред годинка? Во сабота правиме година а синоќа се утепа плачејќи па после се смири скроз и се изнаигра 2 саати и пол време
Да, јас имав консултација мислам дека е 2000, па после она ќе ти препорача што е најдобро, дали ќе ти треба тренинг за спиење, тој знам со неа поскап е, мене лично ми кажа да пробам без тренинг.
Ima nekoe shto spie po 14-15h? Ako ima i podzaviduvam na majkata, nie sme 9m od 11h poveke nema spieno nikako. A od 11 do 14-15h ima mashala...taman toa vreme mene shto mi treba hahaha
Моето Навечер по 11-12 саати, денски една дремка од 2-2ипол саати и една од саат ипол. 10 месеци има.
Мојата на 9 месеци имаше 3 дневни дремки околу 4-4,5 часа вкупно, ама ноќно спиење само 9 часа. Сега на 11++ има 2 дневни дремки околу 3-4 часа вкупно и ноќно спиење 10 часа.
Истото го викам и ја секој ден на мм, ризик е и за инает нема ич да спие, да ни врати за целиов лезет што го уживаме со ова
Da se pridruzam vo klubot.na nespijaci koevo e 6 meseci ke zaspie I posle se vrati na strana na stomak pa kinka grebe po krevetot nemoze da se vrati si bar cuce I mi se faca cel noc stanuvanje.Nie sme na AD I kasicki obavezno pred spienje bara a se budi na 2.5-3 sati za jadenje.