Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    2.505
    Ова остана навика од 4 ти скок, ме потепува значи. Вчера пробав денска дремка, го оставив во креветче, пуштив моцарт, имаше надеж дека ќе заспие, готов беше по пола час и пак додека не го земав не се предаде. Значи само што го земав заспа. Ајде ќе бидам поупорна

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    8.857
    До 6 месеци беше со нишкање. Јас бев убедена дека нема друг начин на заспивање. Маж ми ме испокара еден ден и решив да пробам.Ја легнав на спална и легнав до неа. 5, 10, 15 мин, ред цице ред лажливка и така заспа. Сега само ја оставам ако сака да цица циица ако не лежам до неа додека да заспие и толку. Работава е да пробаме само и да се најде правиот начин

На Knizhevnik11 и Tiny Love им се допаѓа ова.
  3. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.900
    Допаѓања:
    4.669
    За сам да заспие мислам дека треба sleep training односно да оставаш да плаче... Е сега друг начин на контактно спиење е двајцата да лежите на кревет, така си пробала?
    Мојава сега во 6ти скок ме полуде и јас се вратив на нишкање, мислам дека кичмата ми е шината 10кг е. Почнав со седење да ја нишкам, ако ова со лежењево не пали и после префрлам во креветче. Сама да заспие не знам, ми се гледа невозможно за сега, да ја бацам за добра ноќ, а она да замижи и да заспие. :)

4. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    714
    Мами ми доаѓа да избегам ! Немам сили повеќе.Ниту психички,ниту физички.Бебе 10 месеци,од 5 месеци па до ден денес се буди по 100 пати,ќе цица ќе дремни 10 мин ќе стани.Заспива само во раце.Го оставам ,не го кревам,лево десно,лево десно,кемка,ќе се распишти и дур не го земам враце не заспива.Ај шо е враце несмеам да седнам! Па и тешко се успива вака навечер кога ќе се разбуди.Еве од 11 до сега го заспивав.Два саати. Два!!!Раце ми паднаа.А да не кажувам колку сум уморна и поспана.Немам повеќе од 3 саати и тоа сецкани спиено.5 месеци вака.Веќе ми е страв да дишам дури да не го разбудам.Немам проблем шо се буди,ако сака и 80 пати нека се буди,нека цица ама сам да си заспие одма.Ова држењево во раце,па и шо морам станата ме убива ! Знам многу поминувате и сте поминале низ ова,но ми треба некоја сламка на спасот,до кога вака,кога завршуваат овие регресии,скокови,кога се подобрува,шо ни се случува нас (заби не се) ,нешто да можам да се држам и надевам ;(

На Сара Лав му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Истиот проблем го имам;( Уште малку 7 месеци ќе полни. Заспива исклучиво во раце со нишкање. Пробував да го легнам во кревет лежам до него се врти се врти се бутка и не бе не нема абер додека не го нишнам нема шанси да заспие. Многу голем проблем имаме со спиењето и неможам да најдам решение. А сега деновиве и незнам што му е плаче ли плаче кога ќе му дојде време за спиење и ќе почнам да го успивам. Навечер исто се буди цело време ќе испие млеко и не презаспива, па ајде пак во раце нишкај ли нишкај. Незнам кога ќе се оправи спиењево ама зомби сум веќе. Давајте совети, помагајте:worried:

6. Knizhevnik11

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    2.505
    Контактното не упали, не сака така, освен да го оставам подолго да плаче, ама многу вика, не знам дали е нормално така да го тренирам со толку плачење.

7. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.900
    Допаѓања:
    4.669
    Јас ќе речам не би можела, од друга страна ако тебе здравјето ти се нарушува ќе мораш, можда најдобро со некој обучен, има и онлајн од странство сигурно не мора нашата.
    Ама пробај со седење јас така си ја нишкам и заспива, тоа ми успева. Е мојата знае да си цица прст, лажливка не фати, ако сака цуцла пробај.

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Knizhevnik11

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    2.505
    Не сака цуцла, значи заспива со нишкање и мора да е стоење, потоа нема галје си спие на спална преку ден и во креветче навечер, да не се жалам спие по цела ноќ, само кај 4 за млеко стане, ама денски ме убива ова нишкање на нозе. А навечер испива млеко и без проблем заспива гушнат. Значи денското заспивање ни е проблем. Да речам дека е преморен не е, следам будност, си игра се уморува...

9. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.068
    Допаѓања:
    5.513
    Од 11 месеци ќе тргне на подобро, издржи мајка :hug:.

На Lady..M му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Хахаххаха :rofl: :rofl: :rofl:

11. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.068
    Допаѓања:
    5.513
    Што е смешно?

12. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Од мака се насмеав. :D
    Моето до кај 11 мес како така, спиеше. Ама откако влезе во 11ката, ноќ нема преспано како шо треба веќе еден месец. Штом осети дека цицката не му е во уста, се буди и вришти додека не му ја боднам пак. Па станува, па се превртува, па ќе легне на некој друг ќош од креветот, па ме прескокнува.

13. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.604
    Допаѓања:
    9.010
    Зависи од детето.
    Прво пробај намали му денско спиење. Ќерка ми откако намали на една дремка, само цуцла и давам навечер во 8 и кома е. Второ, имам пишано погоре пробај со тапкање по газе. Ќе почнеш со нишкање, па ќе продолжиш со тапкање и така секој ден ќе намалуваш нишкање и зголемуваш тапкање. Кога ќе се научи на тапкање, полузаспано ставај го во кревет и така тапкај го да заспие. И трето, може е клише ама вистина е. Додека цица ќе се буди. Тоа е.

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    714
    Не спие денски многу,два пати вкупно 2 -2,5 саати,а навечер најчесто 9 саати вкупно од кои 2-3 сигурно губиме во станување,презаспивање.Премалку за бебе.
    Тоа со тапкањето веќе сум во фаза три дена ,барем да дојдиме до цел да неморам в раце да го нишкам.
    И за крај,повеќе од 3 год нема да цица секако,шо значи уште 2 год па ќе спиеме раат :D
    Фала на советите :l:

15. Krismare

Krismare Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2022
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    27
    Majki sto moze d bide bebe pocna noke spie I place I probuva da stane od krevetce vo skok li e Ili neznam 12 meseci I'ma

16. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.874
    Допаѓања:
    13.508
    Бебе ми е еден месец. Повеќе од 20 дена од 04 и нешто, 05 наутро не спие. Нишкам, нишкам,но по 10 минути предремува и се буди. Еве сабајлево заспа од 6 и пол до 7 и 20 и толку. Душа немам. Зошто е ова вака? Плачам за сон. Имал ли некој вакво искуство? Ќе смени ли?

17. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.318
    Допаѓања:
    5.362
    Бебе од месец дена нема некој ред за спиење. Ќе се смени, како растат се ставаат во ред. Кога го легнуваш да спие? Легнувај порано со него за да бидеш понаспана пример. И денски спиј да надокнадуваш. Затемни ја собата кај што спиете скроз, да не го буди сабајле светлина.

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.900
    Допаѓања:
    4.669
    Оно ќе смени секако и нема никогаш да престане да менува. Јас не се сеќавам првите 2 месеци да имав врзано повеќе од 2-3 саати сон, ама се учи организмов да функционира, претпоставувам дека е тоа нормалниот природен тек на работите, па во овој момент не важи правилото 8 часа сон.
    Како и да е, се уште е мало, сега ќе почне да разликува ден и ноќ. А може да го мачат и грчеви. Ако спие во раце тогаш бара близина, не знам во тој случај што може да направиш освен да се стрпиш затоа што поминува.
    Навечер имајте си рутина и спуштај ролетни и гаси светло. Да се научи побрзо дека ноќта е за спиење, па така полесно ќе презаспива. А кога се буди ако не плаче туку си кенка остави го не го нишкај, мојата презаспиваше така. Поминува. А за сега направи си реорганизација, легнувај порано со бебето ако можеш, нека те замени некој на едно станување навечер.

На Black girl и Autumn Love им се допаѓа ова.
  19. Temena

Temena Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2021
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    15

Мајка мало е за да има ред, уште 100 пати ќе смени. Не е некоја утеха ама до 6 месеци ќе си поплачеш за сон. Се навикнуваш после некое време. Јас во тој период ја легнував накај 10. Види да не е какано или да не сака да јаде.

20. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    714
    Има ли бебе шо спие многу малку? Бебчо 11 месеци скоро, 8 саати навечер,и тоа и неполни 8 спие.Ретко 9.Зар не е малку ? Преку денес,кај 8 саати неполни навечер,а прва дремка 30 мин.Ќе полудам.А доста е активен,постојано сака да патка ,да си до него ,да го држиш в раце.Цел ден само кемка,2 мин се премија ако седни да поигра со играчки.
    Стана во 6,прва дремка кај 9,и само 30 мин ! Преку ден спие два пати,се на се 2 саати до 3 макс вкупно.
    Јас веке немам ни сили ни нерви