Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.898
    Допаѓања:
    4.666
    Кога му е последна дремка да не му е мн касно? Јас затемнувам просторија, пуштам бел звук, цица и заспива, спие до сабајле со 1-2-3 станување за цицање, тоа нема правило. Тогаш и полесно ми заспиваше него сега. Помести ја последнадремка, види колку треба да има прозор на будност и пробај така. Ако има дремка 6-7 прилагодија да му е тоа термин за легнување кај 7-8.

2. Majaaaaaaaaaaaaa

Majaaaaaaaaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2022
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    55
    Posto sme na kombinirano doenje+ad mnogu vreme me faka jadenjeto,znaci odprilika pola cas cicame so molenje to sho ke iscica i posle dodavam ad(10 min duri da gk ispie) pa posle da zdrigni obavezno oti inace mi povraka,se na se toj proces 1 cas me faka gledam ba 3 3ipol casa da i davam da jadi,i stalno razlicno mi se godat terminite navecer za uspivanje... nekogas ke stani od pladnevnata dremka vo 19h primer pa duri se najadime pa i se igra ne i se spie...i zato me faka tolku kasno... eksik samo kalkuliram koga da jadi koga da spie..

На Избришан профил 156253 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.898
    Допаѓања:
    4.666
    Па ако ти напредува добро малку опушти се. Уште ти повраќа ако не ја ждригнеш? Јас од кога прекинав со држење за да ждригне се преродив. Повраќа или бљуцка? Ако бљуцка може е од прејадување, така што тоа ад може и не е толку неопходно. Можда навечер може да е само на цицање.
    Многу касно ти станува од последна дремка затоа легнува во 22-23. Пробај да ја поместиш таа дремка, да стане кај 17:30 за да легне кај 19:30, макс 2 часа прозор на будност им е на таа возраст. Еве еден пример за распоред на дневни дремки и ноќно спиење.
    Мораш да пробаш, секое дете е различно. И постојано има пореметувања во спиењето, ама ако станува неиздржливо ќе пробуваш што ќе упали.
    upload_2022-9-27_10-39-58.png

4. Majaaaaaaaaaaaaa

Се зачлени на:
    16 септември 2022
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    55
    Ke probam so poslednata dremka da i ja pomestam sekoj den po malce. Inace napredva granicno na tezina,ako treba primer od 700g do kilo e taja faka 700,mozda tuka sum malce ispanicena pa zatoa pratam samo sati da jadi tocno na tolku. A za povrakanjeto retko i se slucva da povrati poke,obicno e kako bljuckanje.
    Falaa ti sepak,ke pisam kako ke odi rabotata

5. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.898
    Допаѓања:
    4.666
    Некогаш може повеќе да качи, некогаш помалку, до 6 месеци би требало да ја има дуплирано родилната тежина.

6. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    564
    Како што пишав дека конечно фативме ред со денските дремки, бебчево се смени преку ноќ. Неколку дена веќе многу тешко заспива денски, со плачки и кратко спие 30 мин негде. Дури вчера и вечерта едвај заспа, а претходно барем навечер сам заспиваше без проблем. Се надевам дека е некоја регресија после четврт скок.
    Како сте со искуство тие што сте ја поминале? Има ли надеж дека ќе помине?
    Иначе е 4++.

7. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.281
    Ние сме 4+
    Пред четврти скок сами се успиваа и двајцата, будни беа по 1-1.5 час првата дремка им беше по 2-3 часа другите две по 60-40 минути.
    Е сега се се смени, едното со врескање и со нишкање во раце заспива ( дур го смирам и успијам другото си се успеало :) )
    Сега се будни по 2-3 часа, прва дремка им е по 1-1.5 часа другите две по 40-30 минути.
    Рано се будиме накај 6-7, ама затоа и рано легнуваме накај 6-7-8 зависи, се будат 1-2 ноќе за млекце пијат и си продолжуваат со спиење!

На cocopuff му/ѝ се допаѓа ова.
  8. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    564
    Мојов легнува накај 20:00-20:30 ама секој ден во 5 е станат. Имам пробано и да поместам накај 21 да ленува ама јок во 5 или малку пред 5 е станат. Да спие бар до 7 ќе му бидам најблагодарна на свет :D

На Inamya му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.169
    Допаѓања:
    5.728
    Може звучи чудно, но пробај да го легнеш порано. Некогаш се преморени што легнуваат доцна и затоа стануваат рано.

10. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    564
    Ајде ќе пробам и тоа, се ќе пробам и на глава ќе стојам ако треба :D

11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.874
    Допаѓања:
    13.508
    Ќе се радувам и до 06 да спие. Ама кога ќе стане пред 05 ми се плаче и ми иде главата од ѕид да си ја мавнам.

12. Sonchulka

Sonchulka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    422
    Може некоја мајка да ми пише распоред на јадење, дремки и спиење на 11м бебе? И дајте ми предлог за ужина.

13. Majaaaaaaaaaaaaa

Се зачлени на:
    16 септември 2022
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    55
    Majki kako spijat vasite bebinja na 4 meseci? Utre prajme 4 i uste nemam nikakov red za spienjeto..

14. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    2.892
    Моето е така. Се буди накај 4h, го зимам до мене го држам за рака и добивам некои 30-45 мин., после пак се буди го дојам и го ставам на гради и така уште 30 мин. добивам. Е веќе станува во 05:45 и тоа е тоа. Пред тоа цела ноќ се буди за доење на 1-1,5h. :drunk: Ја врескам во перница ако ти е за утеха.

15. sweetgirl92

sweetgirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    1.915
    И моето 4+ исто се смени преку ден заспиваше само со цицање сега мора во рака да го нишам. А ноќите ми станаа ужас се буди на секој саат и само со цицање презаспива. Од бебе кое што од прв ден спиеше ноќе и се будеше само два пати за цицање сега мислам цело време сум разбудена и се осеќам преуморно. Една добра страна е што си спие преку ноќ одприлика 12 сати барем тоа не го смена. Се надевам дека кога ќе заврши оваа регресија ќе се врати во нормала колку толку.

16. le.dentiste

le.dentiste Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    544
    Некој совет како да се продолжат кратки дневни дремки од 30 мин кај 3.5 месечно бебе?
    Исто кога би можела да скратам ноќен оброк?

17. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.281
    Ако е будно 1 час држи го да е будно до час ипол два, измори го ( нека лежи на меше, вежбајте рачиња ножиња, избања), кај нас тоа ни помага за сега!

18. le.dentiste

le.dentiste Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    544
    Седи будна час и пол максимум два, цело време е активна. Кога заспива, заспива толку цврсто што ми се чини дека ќе спие 2 саати ама ете ја по 30 мин будна, насмеана за нова тура :D

19. Marija2007

Marija2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2009
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    678
    Soveti za prodolzuvanje dremki?
    Bepki denski spijat samo po 20minuti...
    Isto taka me interesira koja tehnika ja koristite za zaspuvanje navecer... race mi pagaat od niskanje, prvo edno pa drugo :(

20. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    5.548
    Најдолго ми спијат ако се во количка. Во креветче или во гнездо се будат побрзо. Така да ако ми треба подолга дремка ги ставам во количка. За успивање зависи од расположението. Некогаш и јас шетам и нишкам по пола саат ама некогаш се фини, ги ставам во креветчиња, пуштам музика ако се мирни или бели звуци ако се раскенкани, фаќам за рачиња и нишкам креветчиња нежно.

На Marija2007 му/ѝ се допаѓа ова.