Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Дениција21

Дениција21 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    360
    Здраво :) Дали на 9 месеци ви успева бебињата да преспиваат цела ноќ, на пример од 21 ќ. до 7 сабајле без будење или со 1-2 за јадење? И КАКО?
    Моево се буди на секои 3 саати од 9 до 3, после тоа на секој саат до 7 за потцицнување по 10 сек, не за јадење, туку место цуцла, ја отфрлина 7 месеци. И хронично ненаспана сум... секоја вечер истото.... не е фаза, скок, пошто веќе 2 и пол месеци трае... помош?:?:

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Elena.

Elena. Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2022
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    1.148
    Моето е вака уште од 4ти скок, а уште малку 10 месеци ќе е. Дури и почесто се буди. Почнав со работа и ми станува ептен мачно ненаспиена. Ама тоа е, ќе се издржи.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    До бебето си е. Малата спие цела ноќ од новороденче,освен кога е болна или и растат заби. Еве овие ноќи се буди плачејќи сред ноќ. Мислам дека ѝ растат тројки. Година и осум месеци е.

Последна измена од модератор: 8 октомври 2022
    На Бебек му/ѝ се допаѓа ова.
  4. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    4.901
    Моето бебе спие,јас го будам за цицање,во 12 па во 3 па во 6 сабајле, има 1 месец, страв ми е да го оставам така.Дали му стварам лоши навики?И преку ден исто ми се случува ако видам дека се поминати 3 саата без да бара го будам да цица.Напредува супер.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.094
    Допаѓања:
    3.833
    8ипол мес, уште се буди на 2 или 3 саата за цицање. Има доручек, ручек и лесна вечера и пак се буди, со вечерата од пред 3 дена сега се буди на 3 саата место на 2. Јухуу

6. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.094
    Допаѓања:
    3.833
    И јас го будев, премало е да стане само, ќе видиш ти кога оно ќе почне да се буди тогаш ќе го оставиш само да бара.

На Knizhevnik11 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.952
    Допаѓања:
    4.835
    Мало е сеуште. Јас би го будела. После 2 3 меесеци би го оставила ако спие без да го будам.

На Knizhevnik11 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    2.505
    Кога сме кај ноќното спиење од бебе спие до сабајле. Како мал го будев еднаш до двапати за јадење, сега веќе не. Никогаш не сум била ненаспана, и шубе ми е да кажувам, да не ме потепа некој. Овие вечери почна да седнува во креветче и морам да го земам да го презаспијам, ама сума сумарум наспиени сме, затоа дење ме потепува, по цели денови се стои и лази. Мислам дека по цели денови викам не, не, не, дури и мене ми е незгодно од толку не.

На zverkica и unearthlysarah им се допаѓа ова.
  9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Нема зошто да го будиш ноќеска ако супер напредува.

На Sweetheart87 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Candyyy

Candyyy Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    45
    Majki kade moze dq najdam rance za vo gradinka po internet stranive? Blagodaram odnapred

11. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    6.550
    Што има врска ранче за во градинка со темава за спиење на децата?! :^)

12. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.345
    Допаѓања:
    5.238
    Ако најдете чаре кажувајте.
    Ние сме 14 месеци и уште сме вака.

13. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Majki abe so se slucuva so bebinjava so se budat u sred son i placat i nisto ne gi smiruva? Moevo e 5+++ i taka mu se ima deseno 4 5 pati do sega, a i mnogu nemirno spie kako vo poluson, postojano preta mizejki ja bara cuclata, za jadenje samo ednas se budi.Me interesiraat iskustva :)

14. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.318
    Допаѓања:
    5.362
    Добро, што се дешава околу 12 месеци со спиењево? Лудница не ми бега, нервно попуштам.
    Денски нејќе да спие, борби е заспивањето. Ќе заспие и за пола саат до саат се буди со плачење и шанси нема да го презаспијам, се пробав.
    Навечер рутината си ја тераме како до сега и ќе ми заспие во раце пиејќи млеко, го носам во соба и одма вришти, се исправа да стои во креветчето. За ноќе не ни зборам, будење по 100 пати. (facepalm)

15. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.345
    Допаѓања:
    5.238
    Мајка кај нас е вака од 4ти скок.
    *ти текнува на муабетот дека ноќе седиш и вршиш домашни работи, нели.
    Е вака ич немаме за ништо. И денски и ноќе се презаспиваме.
    Се надевам кај вас е пролазно
    Кај нас уште нема мирен сон.

:hug:

16. unearthlysarah

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.318
    Допаѓања:
    5.362
    Алал ти е мајка како издржуваш, најсериозно. Ова неколку дена е вака (сигурно ти е смешно) ама збудалев начисто. Прееска излегов еден саат низ паркчено сама да се излуфтирам пошто на раб бев, уф.
    Се заредија работите кај нас, прво мм беше болен па све падна на мене, па детево се разболе со температури со крајници со све, па сега јас и неспиењево ме докрајчи. Ама ај што не спие туку вришти мислиш го колеш. А му се спие, зева, трие очи. Плус работам од дома, од 7 до 3 и ни р од работа не можам да постигнам, а не па домашни обврски. :rofl: Отворив боледување зошто стварно не можев.
    Се надевам дека е пролазно и стварно се надевам дека и вие ќе се опраите, баш прееска те помислив во лудилото, си викам алал како издржуваат другите што нон стоп е така.
    Тоа е, што да праиме. Гушки и поддршки :hug:
    Едит: ама ти се испожалив :angel:

На brm_brm му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.898
    Допаѓања:
    4.666
    Епа да видиш како е и кога не ти е спанко де. :rofl:
    Ајде, дете мења, жив доказ. :)

На unearthlysarah му/ѝ се допаѓа ова.
  18. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.345
    Допаѓања:
    5.238
    Ќе помине.
    Мали добар е сега? Знам бевте систина.
    Како издржувам?
    Се навикнав.
    Дома лудило, ништо не можам да завршам. На штрек ако стане брзо да ја презаспијам.
    Абе дете да нејќе да спие. Не можам да поверувам.Жал ми е што не може мирно да спие.

Ехеее ти еднаш се пожали. И оправдано дека имаш мирно дете.
    Јас секој втор пост ми е ова од што не можам да си помогнам себеси во оваа ситуација.

19. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    564
    Ја не знам ова мое дете зошто станува толку рано. Ај што станува рано, па и често се буди навечер. Ако поминале 3 саати од цицање, му давам пак, ако не со нишкање некако ќе презаспие. Ама а чукне 5 саат сабајле ко аларм да има во газот. Го презаспав 3 пати ама по 10-15 мин се буди. Еве денес од 4ипол е станат со презаспивања до 6 негде, ама јас око не склопив.
    Денски фаќа 2-3 дремки зависи од ден. Накај 10 и накај 1 си ги спие без проблем, ама третата често ја утнува ништо живо не може да го успиеме, а идеално би било околу 5 пола саат бар да дремне.
    Иначе е 5 месеци.
    И ова е оддамма вака веќе. Пробано и со порано и со покасно легнување исто е.

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  20. unearthlysarah

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.318
    Допаѓања:
    5.362
    Да да, да не останам покуса, мисли он на мене. :rofl:
    Добар е, скоро оздравен.
    Ани денски не ти спие, се буди и ја презаспиваш? Како ја презаспиваш денски?
    Иначе не е прв пат и кај нас се дешавале вакви ствари, да нејќе да спие и да се буди често ама трае недела до две.
    Мислам дека дури не научат да заспиваат и презаспиваат скроз сами ќе се будат и ќе чекаат на нас. А можда треба во градинка да одат да се стават во некој ред малку. :?: