Здраво Дали на 9 месеци ви успева бебињата да преспиваат цела ноќ, на пример од 21 ќ. до 7 сабајле без будење или со 1-2 за јадење? И КАКО? Моево се буди на секои 3 саати од 9 до 3, после тоа на секој саат до 7 за потцицнување по 10 сек, не за јадење, туку место цуцла, ја отфрлина 7 месеци. И хронично ненаспана сум... секоја вечер истото.... не е фаза, скок, пошто веќе 2 и пол месеци трае... помош?
Моето е вака уште од 4ти скок, а уште малку 10 месеци ќе е. Дури и почесто се буди. Почнав со работа и ми станува ептен мачно ненаспиена. Ама тоа е, ќе се издржи.
До бебето си е. Малата спие цела ноќ од новороденче,освен кога е болна или и растат заби. Еве овие ноќи се буди плачејќи сред ноќ. Мислам дека ѝ растат тројки. Година и осум месеци е.
Моето бебе спие,јас го будам за цицање,во 12 па во 3 па во 6 сабајле, има 1 месец, страв ми е да го оставам така.Дали му стварам лоши навики?И преку ден исто ми се случува ако видам дека се поминати 3 саата без да бара го будам да цица.Напредува супер.
8ипол мес, уште се буди на 2 или 3 саата за цицање. Има доручек, ручек и лесна вечера и пак се буди, со вечерата од пред 3 дена сега се буди на 3 саата место на 2. Јухуу
И јас го будев, премало е да стане само, ќе видиш ти кога оно ќе почне да се буди тогаш ќе го оставиш само да бара.
Кога сме кај ноќното спиење од бебе спие до сабајле. Како мал го будев еднаш до двапати за јадење, сега веќе не. Никогаш не сум била ненаспана, и шубе ми е да кажувам, да не ме потепа некој. Овие вечери почна да седнува во креветче и морам да го земам да го презаспијам, ама сума сумарум наспиени сме, затоа дење ме потепува, по цели денови се стои и лази. Мислам дека по цели денови викам не, не, не, дури и мене ми е незгодно од толку не.
Majki abe so se slucuva so bebinjava so se budat u sred son i placat i nisto ne gi smiruva? Moevo e 5+++ i taka mu se ima deseno 4 5 pati do sega, a i mnogu nemirno spie kako vo poluson, postojano preta mizejki ja bara cuclata, za jadenje samo ednas se budi.Me interesiraat iskustva
Добро, што се дешава околу 12 месеци со спиењево? Лудница не ми бега, нервно попуштам. Денски нејќе да спие, борби е заспивањето. Ќе заспие и за пола саат до саат се буди со плачење и шанси нема да го презаспијам, се пробав. Навечер рутината си ја тераме како до сега и ќе ми заспие во раце пиејќи млеко, го носам во соба и одма вришти, се исправа да стои во креветчето. За ноќе не ни зборам, будење по 100 пати.
Мајка кај нас е вака од 4ти скок. *ти текнува на муабетот дека ноќе седиш и вршиш домашни работи, нели. Е вака ич немаме за ништо. И денски и ноќе се презаспиваме. Се надевам кај вас е пролазно Кај нас уште нема мирен сон.
Алал ти е мајка како издржуваш, најсериозно. Ова неколку дена е вака (сигурно ти е смешно) ама збудалев начисто. Прееска излегов еден саат низ паркчено сама да се излуфтирам пошто на раб бев, уф. Се заредија работите кај нас, прво мм беше болен па све падна на мене, па детево се разболе со температури со крајници со све, па сега јас и неспиењево ме докрајчи. Ама ај што не спие туку вришти мислиш го колеш. А му се спие, зева, трие очи. Плус работам од дома, од 7 до 3 и ни р од работа не можам да постигнам, а не па домашни обврски. Отворив боледување зошто стварно не можев. Се надевам дека е пролазно и стварно се надевам дека и вие ќе се опраите, баш прееска те помислив во лудилото, си викам алал како издржуваат другите што нон стоп е така. Тоа е, што да праиме. Гушки и поддршки Едит: ама ти се испожалив
Ќе помине. Мали добар е сега? Знам бевте систина. Како издржувам? Се навикнав. Дома лудило, ништо не можам да завршам. На штрек ако стане брзо да ја презаспијам. Абе дете да нејќе да спие. Не можам да поверувам.Жал ми е што не може мирно да спие. Ехеее ти еднаш се пожали. И оправдано дека имаш мирно дете. Јас секој втор пост ми е ова од што не можам да си помогнам себеси во оваа ситуација.
Ја не знам ова мое дете зошто станува толку рано. Ај што станува рано, па и често се буди навечер. Ако поминале 3 саати од цицање, му давам пак, ако не со нишкање некако ќе презаспие. Ама а чукне 5 саат сабајле ко аларм да има во газот. Го презаспав 3 пати ама по 10-15 мин се буди. Еве денес од 4ипол е станат со презаспивања до 6 негде, ама јас око не склопив. Денски фаќа 2-3 дремки зависи од ден. Накај 10 и накај 1 си ги спие без проблем, ама третата често ја утнува ништо живо не може да го успиеме, а идеално би било околу 5 пола саат бар да дремне. Иначе е 5 месеци. И ова е оддамма вака веќе. Пробано и со порано и со покасно легнување исто е.
Да да, да не останам покуса, мисли он на мене. Добар е, скоро оздравен. Ани денски не ти спие, се буди и ја презаспиваш? Како ја презаспиваш денски? Иначе не е прв пат и кај нас се дешавале вакви ствари, да нејќе да спие и да се буди често ама трае недела до две. Мислам дека дури не научат да заспиваат и презаспиваат скроз сами ќе се будат и ќе чекаат на нас. А можда треба во градинка да одат да се стават во некој ред малку.