Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Moevo e 6++ si ima 3 dremki ama poslednata nedela sekoe spienje e so placki,vristenje, mizi i place mu se spie ama ne se dava nikako ne saka ni vo race ni samo rita so noze i vristi... Ne znam sto se desava kazete nekoj ako minuval niz takov period ocajna sum da go nosam kaj maticnata, dusa mi se kine ne mozam nikako da go smiram

2. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.954
    Допаѓања:
    6.214
    Мамички има некој искуство кај новороденче кое сака да спие само на меше? Опција ми е да го ставам на меше да спие во креветче или кај мене во раце па не знам што е подобро. На грб, на страна, со моја мајца до него, се друго е пробано никако не сака одма се буди. На меше си спие цврсто ама многу ми е страв

3. *katja*

*katja* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2016
    Пораки:
    420
    Допаѓања:
    955
    Не се препорачува воопшто, може најрано откако ќе почне само да се врти зошто опасноста од СИДС е голема. Ја би го држала во раце, што впрочем и правев скоро 4 месеци откако се роди оти инаку се будеше веднаш.

На nevermet18, Anturium и Tiny Love им се допаѓа ова.
  4. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.905
    Допаѓања:
    4.671
    На грди кај тебе нека спие ем на меше ем подисправено. Не се става бебе да спие на стомак, на стомак спие бебе кое само може да се врти затоа што не можеш да го спречиш. Ќе пројде период е кај сите.

На Anturium и Tiny Love им се допаѓа ова.
  5. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.954
    Допаѓања:
    6.214
    Фала ви ке си спие кај мене во раце тогаш. Ќе издржиме некое време

6. Majaaaaaaaaaaaaa

Majaaaaaaaaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2022
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    55
    Majki dobar den :) koga legnuvaat navecer vasite bebinja? Nie sme 5 meseci i legnuva kon 10..nikako ne uspevam porano da ja zaspijam :( sovet?

7. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.318
    Допаѓања:
    5.362
    А кога станува сабајле? :)

8. Majaaaaaaaaaaaaa

Се зачлени на:
    16 септември 2022
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    55
    Pa 11 sati gi spie so ednas ili 2 pati za jadenje so ke stani

9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Кога ѝ е последната дремка?

10. Majaaaaaaaaaaaaa

Се зачлени на:
    16 септември 2022
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    55
    Kasno mu e...oon 7 i 15 ili 7 i pol. Probvam taja da ja smenam ili pa ja imam zaspivano vo temna prostorija kako za nokno so i pram ama se razbudva posle pola sat

11. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.318
    Допаѓања:
    5.362
    Чим си спие 11 саати, што има врска ако легнува накај 10? :) Ако вас како семејство ви одговара тој ритам, не мораш да поместуваш.
    Моето има 1 година и до пред 1 месец заспиваше накај 10, 10ипол. Летово дуро и до 11 седеше буден, шетавме. Сабајле стануваше во 10-11ч. Не чепкав ништо зошто супер си функциониравме сите така. Сега сам помести откако остана со 1 дремка, заспива во 8ипол-9, а се буди во 7ипол.:)

На Bebuli, Majaaaaaaaaaaaaa и joy1 им се допаѓа ова.
  12. Discovery

Discovery Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    228
    Мамички како препорачувате да спие новороденче? Знам дека треба на грб, но мене ми е страв кога е цицано да го ставам на грбче да спие да не поврати. Обично го ставам на страна, но не знам колку е правилно?

13. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.905
    Допаѓања:
    4.671
    Не е правилно. Најбезбедно е на грб.

На Tiny Love му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.169
    Допаѓања:
    5.728
    На грб е најбезбедно.

15. Cinderella92

Cinderella92 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2021
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    19
    Мајкички, здраво. Барам помош и искуства. Имаме 3 месеци и 7 дена. На доење сме. Арно ама цицето ни е проблем, без него не можеме, особено навечер. Грешката е кај мама. Од раѓање ќе заспиеше навечер,спие 2 до 3 часа во креветче,се буди и мама го зема на спална со неа да цица и да презаспие за да може и она да спие,и после веќе не го враќа назад до сабајле. Сега само до првото будење спие во креветче. После се буди и почнува да се губи, лево десно ја бара цицката почнува моментално да плаче ако не му ја дадеш. После ќе заспиеме и он си ја шмата цела вечер, се буди пак на саат ипол до два-два ипол,некако веќе и немирно спие,а и расте па ми станува и проблем со просторот не бутка со татко му на страна. Спремни сме да жртвуваме колку вечери треба и да трпиме вриштење само да го одвикнеме и да го вратиме назад да ја преспива ноќта во своето креветче. Но се плашам да не е касно. Ве молам за совети и идеи како полесно да се справиме со ситуацијава. Плус дали е нормално да се буди волку често навечер?! Читам многу бебиња си спијат по цела вечер со едно до две будења...

16. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.954
    Допаѓања:
    6.214
    Знам дека е рано за фаќање ред ама јас сум веќе преуморна и сакам да пробам да сменам нешто со спиењето. Бебе е еден месец и се буди 4-5 сабајле и едвај дремнува по малку се до 5-6 поручек. После 6 си заспива и се буди на 2-3 часа ама многу брзо презаспива па. Тоа е супер ама да го поместам некако времето покасно. Многу е рано 4-5, јас ненаспиена, а тој веќе се наспал. Како да поместам вечерно спиење покасно ако дремките ни се катастрофални без ред?

17. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    714
    Тие бебиња шо спијат цела вечер а цицаат,се многу поретки од другите .
    Моево е 13 месеци,тек дури на 1 год почнав со некој тренинг за спиење,за да не заспива на цице,да не се буди по 899 пати...Дури сега после 13 месеци, му укинав едно доење засега па ги спие првите 4 часа,после се буди на 2 часа,некогаш помалку...се на се, се буди 3 -4 пати,шо за разлика од тие небројни будења,ова за мене е одлично хахах
    За тренинг за спиење сте премногу мали,зошто ве чекаат многу регресии во спиењето,посебно сега во 4ти месец.Можеби ќе смени тогаш.
    Така да,не си крива ништо ,едноставно бебињата се бебиња,ја сакаат мама во близина и тоа е :D
    Само многу трпение :l:

На Cinderella92 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.618
    Допаѓања:
    9.040
    Тешка работа дека бебе на цицање цела ноќ ќе спие. Мало е многу. Тек ви иде 4ти скок. И да го научиш некако, тоа скокови, заби, чуда, пак ќе смени.
    Ќерка ми се будеше 100 пати навечер дур не ја одбив на година. После почна цела ноќ да спие.
    Колку побрзо се помириш дека нема спиење една година, толку полесно ќе ти е.
    Јас многу се фрустрирав, од многу читање, волку толку требало да спие. Мислам дека од 4 до 6 месеци секоја ноќ на секој саат се будеше. Среќа си се помирив иначе мислам психички ќе попуштев.

На Kolache na mama и Cinderella92 им се допаѓа ова.
  19. Cinderella92

Се зачлени на:
    21 ноември 2021
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    19
    Последниве денови многу слабо ми спие и преку ден. Покажува знаци за спиење,ќе почнеме со нишкање,музика дете паѓа ама нејке да заспие,плаче многу,двете рачиња ги брца во уста у плаче,бара цицка да заспие,иначе многу тешко,може и еден саат да се нишкаме за да дремне 15 минути и тоа ретко. Чаре?

20. Cinderella92

Се зачлени на:
    21 ноември 2021
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    19
    Последниве денови многу слабо ми спие и преку ден. Покажува знаци за спиење,ќе почнеме со нишкање,музика дете паѓа ама нејке да заспие,плаче многу,двете рачиња ги брца во уста у плаче,бара цицка да заспие,иначе многу тешко,може и еден саат да се нишкаме за да дремне 15 минути и тоа ретко. Чаре?