Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.951
    Допаѓања:
    6.205
    Ќе видам деновиве ако не спие ќе морам и јас вака. Фала ти :D

На anngelique му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Amora

Amora Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2022
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    274
    Добро дали само моето дете седи и не сака да спие до 1 саат:drunk: умирааам за сон ама буквално:nod: 10+ месеци е.

3. Butterfly1212

Butterfly1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    438
    Допаѓања:
    122
    Исти сме и ние :|

4. Amora

Amora Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2022
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    274
    Една недела по ред е вака :whew:

5. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    4.182
    Мајка во тој случај одмарај и ти со неа :D пушти си серија и уживај па додека е будна ќе завршиш нешто работа. Јас пред да се породам си го откажав членството на нетфликс викам да не плаќам за џабе ќе немам време и кога се роди пак го активирав по цели серии гледав во 2 дена додека спиеше во мене :D

На pamelche, Anturium, Freckles. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Majaaaaaaaaaaaaa

Majaaaaaaaaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2022
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    55
    Po kolku denski dremki i po kolku vi traat kaj tie so imate 6 meseci bebinja? Nie pred nekoj den naprajvme 6 meseci ama poke od pola saat na dremka ne spie..nekolku takvi dremki vo denot ima a prozor na budnost poke od 2 sati ne izdrzva

7. Freckles.

Freckles. Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Златен Нетфликс на мобилен, без звук нормално.
    А што убаво ќе беше да можев тв да пуштам, ама не, му сметало светлото. И така со спуштени ролетни и бели звуци мама гледа серии дури бебо дреме на цицка. Некад спие по пола саат, некад по саат ипол.
    Предлог за серии? :D само што ја завршив Wednesday.

На Ladybug98 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. jance

jance Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    102
    Мајки, многу малку ми спие бебе, незнам дали е од грчевите, но ретко да поспие, или неспие како растревожено е или по пола саат саат, еден месец сме..

9. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.951
    Допаѓања:
    6.205
    Цело време е вака или сега само? Има скок тогаш, може поради тоа е ако не е долго време. Кај моето беше така 3 дена само

10. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    4.182
    :)
    Хахах е моето сега е 15 месеци па немам време преку ден не спие многу и навечер имам малку време да гледам па сум “назад” со трендот на нетфликс :D само што ја завршив From scratch, а во меѓувреме ја гледам и inventing Anna.

Како ви спијат дечињата на таа возраст иначе? Преку ден со дремките не можеме да воведеме ред, оди и во градинка па се му е измешано. Воглавно вкупно макс. 3 часа спие. До скоро спиеше цела вечер и сега почна да се буди и по 2-3 пати навечер од кои еднаш мора со млеко да заспие. Легнува во 19-19:30 и се буди во 5 (facepalm)
    Денес се разбуди во 6, ама беше буден еден саат од 4 до 5.

На Freckles. му/ѝ се допаѓа ова.
  11. jance

jance Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    102
    Цело време, од коа знам за него дома бевме дојдени после една недела, два пати до сега има поспано 2 3 часа,

12. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.059
    Допаѓања:
    4.029
    Тоа што јас не го правев, а што серии ќе се изнагледав :D Имаш и низ темите за филм посебна тема Нетфликс види си препораки.

Викинзи топ серија ако можеш да гледаш крв и војни.
    Барбарианс е одма после нив:D
    From scratch лимонада на која многу се плаче.
    Love is blind риалити за тепање време топ.
    Lupin

13. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.981
    Јас ќе умрам за сон дефинитивно, ова вака не се издржува веќе:shake:
    Мислам никој не ме разбира освен сопругот, кога е тука па ја гледа ситуацијата каква е.
    Вака кога објаснувам на нашите, одговорот е па расте така ќе биде.:@
    Детево саат-два ако спие добро во текот на ноќта, веќе ми е жал за него, а богами и за мене;(
    Каде грешам?
    Како да му помогнам?
    По цела ноќ се врти лево-десно, па станува па се презаспиваме галиме, пееме и ете ќе поспие уште еден час и ете го пак.
    И така синоќа заспа дури 22часот, сабајле во 5:30 веќе стана.

Дали би имало некаков ефект чајот на бекутан за добра ноќ?
    Почнав веќе така да размислувам...

14. Gloss

Gloss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Мајки бебето ми е 6 месеци, еве веќе еден месец не спие навечер. Сега последниве вечери и плаче дури во текот на ноќта кој го презапивам. Многу се поти навечер, не знам како да го облечам. И со помалку спиење преку ден и со повеќе часа спиење пак не спие. Ја бара цуцлата, се превртуе, кенка. Совет некој.

15. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    1.748
    Онлине вебинар

Прикачени фајлови:

16. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Majki ve molam za bilo kakov sovet,vekje sme izmoreni I ne znaeme so so sebe.
    Bebe e 2 meseci,I poslednava nedela drasticno se promeni.
    Stana premnogu kenkav I ne saka voopsto da spie nokje. Sekoe utro vo 6 h si legneme nautro,do togas vo race po cela vecer se niskame. Posle legnuvanjeto vo 6h,spie do 11h,so edno stanuvanje za mleko. Vo tek na denot ima nekoja kratka dremka vo race,podolga voobicaeno ima popladne od okolu 2h.
    Kako da fateme red?
    Inaku samo na ad sme.

17. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.951
    Допаѓања:
    6.205
    Ај пробај вака, мене ми успеа и веќе бебе си има ред. Околу 7 избањај го, масажи кремче се тоа, ова прави го во светло. Крени го во раце гушкај го некои 10 минути, во мегувреме затемни малку просторија, може и тивко да му пееш. Ние вака правевме и 15 за 8 го носев во спална (собата каде што спие), пуштам погласно бел шум (врнење на дожд) и му давам таму млеко со минимална светлина. Кога ќе заврши со пиење го држам уште малку налегнат и му пејам тивко, па го држам некои 15 мин исправено, исто пеејќи приспивна песна (нашата е мама воли бебу). После го ставам во креветче ама јас речиси цела влегувам над него, со двете раци го галам на челото. Ако се расплаче ќе го земеш да го смириш па пак ќе го спуштиш, така неколку пати ама биди упорна, битно е да не ги заспие во раце. Ова го правев 3-4 дена со бањањето, после веќе немаше потреба, само рутината со пиење млеко, бел шум, песничката ја правам сеуште. И веќе си заспива сам во креветче во 9

На sadgirl21, Freckles., see.emily.play и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    760
    Допаѓања:
    1.107
    И ние исто , 6 месеци сме, ама ноќе по 12 часа спие

На Majaaaaaaaaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. pineapple93

pineapple93 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2019
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    179
    И моето на два месеци така само заспиваше а сега во последното време сака да ја нишкам да ми заспие во раце ја оставам, гледа дека е во креветчето и си заспива пак. Шо убаво си заспиваше сама а сега некако со плачот како тажно да ме моли да ја земам дека и треба помош да заспие и на мајка одма срцето тука и се кине и ајдее ке се лулкаме ке си пееме :inlove:

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  20. pineapple93

pineapple93 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2019
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    179
    Денес нешто мојава бејби ми стана во 7ч сабајле а инску станува 9ч и денес имаше две дремки едната од два часа а другата од два ипол шо не се случувало баш бев во шок мислев нешто не и е во ред и еве сега во 7ч заспа. Обично спие по полаа саат не повеќе со два саати будност. Незнам зошто ми се успа денес толку, нормално ли е? 4 месеци е..
    Таман сега јас дур си легнам она когае стане ќе биде весело до сабајле

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.