Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.951
    Допаѓања:
    6.205
    Офф немам искуство да ти помогнам, ама начинот на успивање може многу да помогне да. Баш ја слушав на телма сања зборуваше за ова, дека кога се разбудат бараат да се на исто место каде што заспале, па заспивањето сам во креветче ти е најдобра опција. Пробај да работиш на тоа. Со галење, пеење, шумови. Со лесно :*

На Bizbiz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    6.550
    Моето заспива во креветче со нежно клацкање на креветчето а пак ноќе е иста песна и кај нас, на секој саат два се буди па го призаспиваме. Скоро е 7 мес и јас се мислам што да правам

3. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    783
    Допаѓања:
    3.095
    Не мора да значи. Мојата навечер често заспива сама во креветче, па се буди за половина час со плачење. Па ја заспивам во раце или со цицање, ја оставам во креветче, и тера неколку сати. Мислам до бебето си е...

4. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.951
    Допаѓања:
    6.205
    Можно е. Затоа реков дека немам искуство, само кажувам што сум чула од Сања Dr. Goodnight. Моето како и да заспие навечер, се буди еднаш до два пати само за млеко и веднаш презаспива

На see.emily.play и Bizbiz им се допаѓа ова.
  5. Bizbiz

Bizbiz Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2017
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    155
    Благодарам :*
    Во план ми е да пробам, дај боже да има ефект. Барем да е како вие што викате, да стане за цицање ама да си продолжи да спие :)

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bizbiz

Bizbiz Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2017
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    155
    @anngelique
    Со лесно и на вас, барем супер си се заспивате - во креветче, мислам така е и правилно.
    Можда и фази се, скокови во развој, заби, свашта ....а можда и некогаш до самото бебе си е како што вика @see.emily.play
    Ќе видиме.
    Јас би била среќна ако ми сврзе барем 2-3ч :D

7. Cinderella92

Cinderella92 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2021
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    19
    Заспиваме докај 20:30,21 часот најкасно навечер, имаме едно будење накај 2:30 или 3:30 часот, и следно 5:30 часот наутро фиксно преку ден, како алармче да има во него Има ли некој совет како да се помести тоа станување толку рано наутро? Барем да е 6:30,7 часот, се трпи, ама вака...прерано е за мама Инаку имаме скоро 6 месеци

8. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.169
    Допаѓања:
    5.728
    Можеби е чудно, но баш кај dr.goodnight читав дека раното будење може да се реши со легнување порано. Не можам да го најдам објаснувањето сега, ама погледни на insta профилот може ќе најдеш некој совет во врска со тоа.

На Bizbiz и Cinderella92 им се допаѓа ова.
  9. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    1.010
    Која недела ви се научија бебињата кога е ден а кога ноќ (моето ги има помешано)?

10. angel11

angel11 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2017
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    10
    Nie sme 3 meseci nokje ne saka da spie cela nokj sedime okolu 05:00 zaspiva a preku den spie neznam kako da napravam da go promeni spienjeto.. veke 2 nedeli sme vaka ne se izdrzuva
    Dali nekoj znae kako da mu go promenam vtemeto na spienje

11. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.846
    Мајки мили,само издржете,фази се,тантруми се,скокови и триста чуда,но запамтете,све поминува.
    Знам тешко се издржува,поминав низ тоа,моево жабче имаше период дење спие,ноќе сакаше да игра,му викам на мм,ние имаме студент или бебче:rofl:,ама помина,правев обиди јас на дневните дремки,не то оставав да спие многу,го будев(ми беше жал,ама не се издржуваше),а јас сабајле од 7 на работа,а цела вечер неспиење,абе хорор:whew:

12. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    564
    Ја не знам што дете ќе беше ова, лав ќе скротев побрзо отколку денски да го успијам.
    Навечер прилично лесно заспива, станува еднаш или ниеднаш со тоа што ако не стане се буди во 5. Ако случајно стане може да поспие до 6.
    Ај тоа и не е така страшно ама дремките се невозможни.
    До пред месец лесно го успивав со нишкање или во количка, сега никако. Такви борби да се треска да пишти да плаче. А му се спие пошо ако го оставам да си игра сам или и јас со него писка цело време. Може само да го држиш и да шеташ друго ништо.
    Еве денес од 5:15 е станат, од пред саат време се бориме и не и не и не. Нервно ќе попуштам. Ни во количка нејќе да спие само вришти не можам ни да го прошетам.

13. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.951
    Допаѓања:
    6.205
    Касно го успиваш. Нареден пат пробај еден саат од кога е станат. Во овој случај 6 и 15

14. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    564
    Па не е касно, маж ми пробуваше и порано да го успие околу 6:30 ама не се предава. Па као ај да поигра пошо прилично активен беше. Ниту знаци за спиење не покажува ни ништо.
    Обично го чекам да почне да зева или прави еден звук што знам дека му се спие.
    Немавме проблем претходно, го успивав за 10 мин. Сега борби.
    Иначе е 8ипол месеци.

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  15. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    783
    Допаѓања:
    3.095
    Има регресија во спиењето околу 8-9 месеци. Стисни заби, ќе помине :)

На Bizbiz и cocopuff им се допаѓа ова.
  16. Mamule

Mamule Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2022
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    18
    Mamicki
    Da ve prasam dali e normalno tolku spienje ... mojata lepotica e mesec ipol i ovie dva dena non stop spie .. ja budam za da ja presoblecam i doenje toa kako vo bunilo e pospana .Ova se slucuva ovie 2 dena samo . Fala vi

17. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.951
    Допаѓања:
    6.205
    Аа извини мислев помало ти е бебчето. За негова возраст е таман да

На cocopuff му/ѝ се допаѓа ова.
  18. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.710
    Допаѓања:
    11.240
    Мајки, ајде совет ве молам.

Дали практикувате навечер да давате вештачко млеко за да спие бебето подолго, а преку ден доење?
    Дали ќе има ефект овој начин?

Бебе ми е неколку дена, дојдовме дома и некако ноќново не сакам кошмар да ми се претвори.
    Да преземам нешто со време. И плус многу се штрека со рачињата, до кога трае овој моров рефлекс?

19. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    2.685
    Тоа со ад как мене немаше ефект бебе пак не спиеше и не спие ни сега на секои 2 3 сати се буди.
    Ова за рачињата нормално е и моето до 2 месеци штрекаше со рачињата.

20. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.710
    Допаѓања:
    11.240
    Колкаво е сега твоето?
    И што правиш, колку време спие?
    2 3 сати среќна ќе сум да поврзе сега

Последна измена: 8 февруари 2023