Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    882
    Допаѓања:
    1.671
    Има ли некоја мајка со слично или исто искуство? Бебе е 40 дена, веќе 2 недели се бориме со спиење. После јадење заспива мнооооогу тешко со држење дункање во раце, го ставам во креветче спие 30-45мин и се буди со врескање. Некогаш успевам да го презаспијам некогаш не и спојува оброци. Не е гладен, нема грчеви. Нон стоп вреска и е претепан за спиење а не спие! Почнавме во кола да го возиме од што немаме сила за држење во раце. Ама кај и да е заспан за 30 до 45 мин макс се буди

2. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    1.010
    Слично искуство освен што врз мене или пак во слинг може да спие со саати.. 8ма недела е моето.. ноќе во кревет до мене спие, по саат/саат ипол се буди или пак ако станам јас (извини што немам совет, коментирам за да видам дали некој ќе сподели слично искуство).. освен да пробаш да го носиш во кенгур/слинг, ти нема да се одмориш ама барем бебе ќе преспие убаво

3. Secret-Angel7

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    882
    Допаѓања:
    1.671
    Исто навечер знае да заспие со саати на мене. А се буди одморено твоето? Имате будни моменти? Моево само плаче не сме го виделе буден

4. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    1.010
    Има чат пат будни моменти, почна да се смешка но не трае долго убаво расположение, најчесто наутро има така мирни моменти, а после 5 часот па додека заспие околу 8 обично е многу нервозен и не може никако да го смириме ;(

На Secret-Angel7 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Secret-Angel7

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    882
    Допаѓања:
    1.671
    Дали сменивте или си остана сеуште така? Ние сме 40 дена идентично. Очајна сум

6. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    1.010
    @Secret-Angel7 а дали повраќа многу твоето?

7. Secret-Angel7

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    882
    Допаѓања:
    1.671
    Не повраќаше воопшто, последниве 2 недели поприлично

8. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    564
    Ова неспиењево ќе ме полуди, ми иде глава во ѕид да треснам. Навечер прилично лесно заспива иако некогаш по 2-3 пати морам да го земам па ќе му позборам па ќе го легнам и се трае пола саат.
    Ама денскииииии готово ќе полудам. Му се спие капнат е и не се дава. Вришти мислиш кожа му дереш, мижи и се препелка. Во раце не можам да го додржам, во креветче многу прета за да заспие, во количка се буни и веќе не знам. Ама ова дерење истоштува. Којзнае и комшииве што ќе си помислат веќе непријатно ми е. Од 5 како стана еве го 2 саати се дере.

9. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.710
    Допаѓања:
    11.240
    Како сте со спиење минативе ноќи?
    Мојов нешто потешко заспиваше вчера сабајлево
    @gothchick @Lina-Detelina ?

10. Lina-Detelina

Lina-Detelina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    Оваа ноќ добро поминавме за цицање стануваше на неколку сати. Ама минатата си дежурав. Многу лесно спиеше, оставија во кревет се будеше одма, па ја земав пак и така цела ноќ.
    Се случува како да спие со отворени очи. Вашите прават така?

11. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.710
    Допаѓања:
    11.240
    И ја враќаш назад во креветче или до тебе?
    Да, ги држи отворени очите некогаш а спие. И трепка брзо, некогаш и мимики прави. Тоа е рем фаза од спиењето. Кога спијат цврсто, не се мрдаат толку, помирни се.

12. Lina-Detelina

Lina-Detelina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    До мене ја оставам.
    Колку често ти кива бебето? Мојава утрово на неколку пати кивна.

13. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.710
    Допаѓања:
    11.240
    Паа киваше, сега вчера и до денес не. Ама и поткашлуваше, мислам дека и до воздухот е дома. Инаку по неколку пати на ден киваше, 5 6 можда
    Нормално е да кива, сосема во ред, така реагира имуниот систем и се навикнува на бактериите од средината.

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ladystardust

ladystardust Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.829
    Дали некоја мајка ја уплатила програмата на dr.goodnight или некоја друга слична програма што се нуди online да сподели искуство со методи на sleep training на бебе? Ме интересираат конкретно искуства со сертифицирани програми/консултанти што користат Ferber или слични методи на sleep training. Какви искуства имате (доколку имате), кога сте започнале, колку време траел тренингот да се постигнат резултати, колку сте задоволни?
    Би била благодарна за секоја споделена информација.

15. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    2.685
    Бебе 5+ од колку до колку ви спие навечер? И колку будења има.
    Ние сме уште крш со спиење и 5 скок не дрма сега :D

16. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    783
    Допаѓања:
    3.095
    Мајки јас да се испукам... ова не е нормално. Скоро два месеци, откако ја фати регресијата во 4ти месец, по не знам колку пати се презаспиваме.
    Во 8 навечер легнува и до сабајле до 6 скоро на секој сат се буди.
    Понекогаш врзува 2-3 сати ама тоа е само еднаш во ноќта. Ќе полудам. Веќе 2 месеци не сум спиела повеќе од 3 непрекинати сати, и тоа е реткост.

Во потешките ноќи сум приметила и кркори мешето, веројатно ја боли откако почнавме со вкусови.
    Ама не е така секогаш. Како да се навикна да се буди на 1 сат. Додека ја заспијам, па не знам колку време треба да ја држам за рачињата да се успие длабоко, па само што сум заспала ете ја пак се разбудила.

На три месеци спиеше по 8-9 непрекинати сати, редовно. На 6+ месеци спие полошо од новороденче.
    Па на моменти мислам ќе ме стегне нешто од толку неспиење. Ова е тортура.

17. ladystardust

ladystardust Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.829
    Моето е точно 5 месеци, спие од кај 20-21ч. до 7-8ч. сабајле. Се буди мин. 5-6 пати во текот на ноќта и презаспива само на цицка. Спие до мене. Вака е од самото раѓање, јас сум очајна од неспиење и умор, спиењето ми е ужасно, испрекинато, не сум врзала повеќе од 2 и пол саати сон откако е роден. На почеток си викав, му треба близина, гладен е, ќе се подобри, ама сега сфаќам дека ќе мора нешто да се преземе зашто нема подобрување и сѐ додека има цицка до уста, ќе ја третира како цуцла (цуцла неќе да види). За максимум 2-3 месеци од сега ќе почнеме со sleep training, погоре баш пишав за искуства за програми.

На perlaa1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    6.550
    Кај нас е исто од 4ти скок до денес еве скоро е 8 месеци. Синоќа спиеше од 9 до 11 како што треба и после до 7 сабајле на секој саат се будеше. Повеќе бев седната до креветче него легната. Не знам чаре ама при крај сум со силите:headbang:

Последна измена: 20 февруари 2023
  19. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.874
    Допаѓања:
    13.508
    Јас би го легнала до мене. Креветче кај нас е невозможно. Пробав првиот месец и пол и само бдеев над него и нишав.

20. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    783
    Допаѓања:
    3.095
    @anngelique те читам и тебе на мака си... Мислев дека е до доењето, ама ете ти си со формула па пак истиот проблем. Ако се сите бебиња олку проблематични со спиење јас ќе си останам со ова едново -.-
    Маж ми нека си прави второ трето со друга, гајле ми е. :@

На anngelique му/ѝ се допаѓа ова.