Здраво мамички. Имаме 6 месеци и е на цицање а навечер заспива со АД некогаш со цицање и цела ноќ ми станува на 1 саат,саат ипол и без да цица не призаспива
Спие еве пред 10тина минути заспа. Ќе спие сигурно докај 12 најкасно до 1ч па околу 4-5 пак ќе дремне, околу 7-8 пак. Има 3 дремки последните 2 и се кратки.
И јас мислев помало дека е. Добро, супер било. На таа возраст син ми поголем ме скина од станување, на секое. Веќе ви 9ти месец го тренирав и имаше успех. За потоа за два месеци со скок некој, пак да почне да бара цицање со помалку станување и веќе на година и 3 месеци сам се стабилизира. Ох синко, те обожавам, тоа лето како си спиевме, за мерак! А како бебе мало, колку ти спиеше, мислам на месец два? И каква рутина имавте имате?
До 40дена повеќе се будеше, спиеше немирно едвај заспиваше кога ќе се разбудеше со тек на време сакаше некогаш и цела ноќ да ја спие ама ја будев, местев аларм за да станувам. На почетокот пиеше од шише млеко немав јас доволно после преминавме на екслузивно доење. Да се пожалам не можам наспан сум и кога станува за цицање на цицето спие и цица и сега е така, рутина немаме некоја. Заспиваме со песнички и пуштам и ја шетам во рака и тоа заспива исправена, стоејќи легната нема шанси освен некогаш на цице ако заспие, ама почна ретко за заспива на цице.
@elenaklasik како е ситуација со бебе? Смени нешто во спиење? Моево е уште исто, не сврзува ни ден ни ноќ, се корне од врескање од премор. Кога е буден како здивен е! Не знам веќе што да правам
Бебе 2+ месеци во овие 24 часа е толку поспано колку што не било последните недели. Не знам дали е причина за загриженост и дали јас повеќе се нервирав кога спиеше малку или денес кога спие многу. Во 24 часа дали 4 комплетно имаше будни, а можеби ни толку не. Температура нема, во периодите на будност си е весело, си јади како и досега. Имавме неколку денови со повеќе активности, можеби сега и треба повеќе одмор, но сепак сето ова спиење ме загрижува.
Zdravo majki, moeto bebe e 4 ipol meseci da li e normalno zaspiva 21h do 21 30 zavisi nekogas i 22h i cela nok ja spie do 9 sabajle eve 10 e uste spie, ili go budam ili stanuva za jadenje. Mnogu nekako mi e toa spienje.
Ех мајка биди среќна. Ние сме скоро 7 месеци заспива во 21 22 часот и до 8 наутро 10 пати станува со плачење. Така да уживај.
Јас дојдов да кажам само дека повиено бебе спиеше мирно ноќе Стануваше ноќе на 2ипол саати инаку па и измеѓу онака само, ни гладен ни ништо, или измеѓу ќе преткаше ќе кенкаше, а мајка ко мајка ќе се буди на се Е бидејќи бев веќе очајно sleep deprived, реков ќе го повијам па што сака нека е Бањат, најаден, повиен и успан во 9, стана во 2 за млеко, и следно во 6:20, што и најнормално ден ни почнува Само искуство мое да споделам, може ќе успее и кај друго бебче вака
Ние бевме така 2 3 недели. Заспиваше во раце и само што ќе ја ставев во кревет, креветче со рефлексот со рацете се будеше. И во повивањето го најдов спасот. Сега спие и неповиена, а за будење си се буди 2, 3, 4 часа зависи, за цицање.