Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.274
    Допаѓања:
    18.393
    Ова ми падна во очи од твојот пост.
    Ништо злонамерно,ама не е ли мало бебето за да заспива само?
    И место да гушка ќебе да ја гушка мама или тато?

2. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.951
    Допаѓања:
    6.205
    Ќе се умешам, ме иритираат вакви коментари. Мама и тато само пред спиење ли се гушкаат? Денот има 24 часа. Ако бебе му е убаво да заспива гушкајќи кебенце, тоа немајка ја прави?

На Kikikikiri0405, anngelique, Ouravanture и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.274
    Допаѓања:
    18.393
    Никој не рече дека е немајка,не извртувај зборови.
    Од ќебето бебето нема да почуствува емоции,од мама и тато да.

4. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    3.254
    Сме пробале и тоа верувај :D
    Посебно маж ми е страден за да се мази со деца
    Ама најубаво си заспива така, кај нас неќе, или да го галам по главчето на челото ако е вознемирен, а во раце за спиење или стиснат се лути ептен
    Големата беше иста до одредена возраст скроз сама, а сега сака да ме гледа само покрај неа, маж ми бил ист вика свекрва ми, сам во соба инаку нц :D
    Сигурно ќе смени и овој, или нема, ќе си остане дивјак :D ама сега за сега ок функционираме вака

Инаку се деца пораснати во раце, па дали игра улога што по цел ден е прилепен до мене, доволен физички контакт како беше тоа нешто :drunk: или едноставно ми се такви двете деца
    И големава ден денеска на 4год заспива со ќебенце да се гали, зошто, не знам стварно

Инаку мајка, не, не сме имале тренинзи за спиење со cry it out метод или што и да е, мразам да плачат деца, ми се пара срцево мислам, не би поднела такво нешто

На Ouravanture, Anturium и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  5. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Мене па ми падна во очи гушкање ќебенце од безбедносен аспект. Сепак препораките се во креветче да нема ништо.
    Како изгледа спиење со гушкање ќебе?

Последна измена: 8 септември 2023
  6. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    3.254
    Па јас сум тука мајка додека заспие, на камера го гледам кажав, после земам ќебенце, ни оградица имаме ни ништо во креветче
    На големата не и земам нормално
    Него му треба да заспие, мало ќебенце бебешко си го стиска со рачињата легнат на грбче или на страна, како ќе се намести сам, така
    Не знам што има чудно, јас гушкам перница пример еве и заспивам така, без перница
    не можам

Ако е нешто погрешно океј, упатете ме, дајте алтернатива, отворена сум за предлози

7. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.135
    Допаѓања:
    21.904
    Тоа и до бебе е срц. Ќерка ми никогаш нема заспиено со гушкање, ја нервира тоа. А пример зајци, перници, глупости гушка. Дифтар

На Ouravanture и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  8. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.951
    Допаѓања:
    6.205
    Да, ама зошто да будеме грижа на совест кај мајки со вакви коментари. Ете пример и мојот заспива сега гушкајќи перница, а јас тој период користам да се гушкам со мм :)

На Kikikikiri0405, Ouravanture, Secret-Angel7 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Зошто па да имаш грижа на совест? :)
    Ако сте вие задоволни така, што има врска што се напишало на форум.
    Моето поголемо дете спие само во соба од 7 и пол месеци. Наспан и тој, наспани и ние, цел ден сме сите заедно и се гушкаме по цели денови. Сигурно нема да имам грижа на совест поради мислење на форум, ништо страшно не е тоа што напишала Софи свое мислење.
    Е, сега, и мене малку шубе ми беше сите кога пишуваа дека си спијат со децата и колку им било најубаво, се запрашав да не сум му одзела нешто што добиле тие деца коишто спијат со родителите, да не сме му зезнале нешто со тоа, да не му фали и да не се одрази понатаму во животот. Но опсипан е со внимание и љубов преку цел ден, одморени, наспани и полни со енергија сме за цел ден да му се посветиме и да имаме сила да го издржиме денот.
    И тука може да дојде сега да ме цитира некоја мајка и да каже што, сега испаѓа ние што спиеме со децата не ги опсипуваме со љубов преку ден, не им се посветуваме дење на децата? :D
    Муабетот ми е дека секогаш некој може да се пронајде во нечиј муабет и да не му одговара напишаното. :D

Сите правиме за децата како што сметаме дека треба. Може да имаме спротивставени мислења, да се преиспитуваме поради нешто напишано, да прифатиме совет, нешто да нè натера да земеме да прочитаме нешто повеќе за развојот како е најдобро, да посетиме доктор за второ или трето мислење и да не набројувам. И сето тоа е океј, мене лично различните мислења од моето ме тераат да се преиспитам и да се информирам зошто така мисли некоја мајка, па ќе прочитам околу тоа, ќе прашам доктор на следна контрола и сл. Ама нема потреба да си земаме при срце за тоа што некој напишал нешто, не значи дека пишал за да ни набива на совест.
    Не верувам дека во овој подфорум некоја пишува злонамерно. :)

Последна измена: 8 септември 2023
    На Kikikikiri0405, elenaklasik, Anturium и 6 други им се допаѓа ова.
  10. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.135
    Допаѓања:
    21.904
    А ние што не се гушкаме ни преку ден ни навечер за која група сме? :rofl::rofl:

На Kikikikiri0405 и Vanilla15 им се допаѓа ова.
  11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Вие спаѓате во раат група, не можете да се пронајдете во ниедно мислење :rofl:

На elenaklasik, doubleinfinity и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  12. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    3.254
    Затоа и прашав, ако е нешто погрешно, кажете ми, мене ми е океј да слушнам/прочитам што и да е, може поубаво ќе функционираме на тој некој друг начин, за сега ова ни е, поинаку не ми заспива, освен да го нишкам во количка или да го возам, ко за дневна дремка што заспива, ама неприфатливо ми е и навечер да го возам :D

13. Amore123

Amore123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    573
    Допаѓања:
    904
    Дали е грешка бебе да заспива навечер 23/ 23:15 и да се буди наутро 9/10 часот? И во денот спие до 4 часа .се работи за 5 месечно бебе

14. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.633
    Поубаво е да заспива порано,но ете некои бебиња се такви,кај мене ќерка ми беше така,касно заспиваше што и да правев,а наутро сакаше да си поспие,за разлика од неа синко во 19 е легнат и наутро 6 часот е станат.Пробај со успивање се порано,ако небива следи си бебе,со тек на време ќе намали нема да е се до 23,како ќе крати дремки така ќе заспива и порано.

На Amore123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Ако сакаш порано за заспива, пробај секој ден по 10 минути порано заспивај го додека не стигнеш до саатот што сметаш дека е соодветно време за спиење. Постепено ќе се навикне.
    Никогаш наеднаш не сум пробувала да му сменам.
    Или, саатот на пример кога се менува, почнувам една недела пред да се смени да го легнувам по 10 минути порано од претходниот ден.

16. Panovic

Panovic Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2020
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    545
    Оли супер спомнала со менување на сатор, луѓе дали сим единсвена ама и кога ќе се промене јас си функционирам најнормално како да не настанала промена мислам одма се прилагодувам на новото време.
    @Amore123 да е идеално дете да заспива во 23 не би се сложила, сепак е бебе,дете за толку касно да седи.
    Ама почни од некаде доколку сакаш промена. Спомнаја погоре што би било најдобро.

На oblace1, Amore123 и 0ли им се допаѓа ова.
  17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    И јас немам проблем, никаква мака. Не ми пречи промената, не забележувам разлика.

На oblace1 и Panovic им се допаѓа ова.
  18. Amore123

Amore123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    573
    Допаѓања:
    904
    @Zumbulche @0ли @Panovic ве разбирам мајки, тој си станува покасно и си легнува покасно, исто и со дремките денски покасно му завршува и покасно после легнува, иначе си спие по негде 15 часа во денот, значи нормала, зборот ми е што го има така фатено редот да не му штети нешто со легнувањето покасно ?

19. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.951
    Допаѓања:
    6.205
    Терај така ако на вас ви одговара тој ред. Најбитно е бебе да спие.

На oblace1 и Amore123 им се допаѓа ова.
  20. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.633
    Тоа веќе си ги исполнува часовите за спиење така да нема проблем,како ви одговара вас ,тоа е најдобро.За раното легнување е дека е подобро бидејќи ќе стане порано и ќе искористи добар дел од денот ,а и рано легнување може да е бенефит и за цела фамилија, тоа кога ти останува време и за самата себе .
    Јас имам две различни искуства,и далеку подобро ми е да станам во 6 со синко,а навечер од 19 часот да имам време да средам по дома и да се релаксирам некој час ,сега двајцата ги легнувам тоа време.(ќерка ми е 2 год и 7 месеци,престана да спие преку ден и дури сега легнува рано а бевме ист случај како вашиот,син ми е 4 месеци и си спие како по книга).