Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.973
    Допаѓања:
    45.677
    Некој совет за моево, само да кажам уште сеа јас не можам да се инаетам со бебе, не ми е во ред, му пружам што му треба и што бара во моментот па макар и од галење и не ми пречи, па не ме советувајте да го тренирам вака. Моево уште не спие во креветче, планирам да почнам со некој тренинг скоро, знае да преспие цела ноќ во последно време, ама проблем имам со заспивањето. Денски заспива супер, брзо и лесно, спие 40-45мин и сега ми накачи на 2ч будност, проблем ми е последната дремка која уствари треба да е легнување, а он некако ја смета за дремка и се буди по 45мин и продолжува да игра и да е весел и со тоа му се фаќа после да заспие покасно пример 10, што не ми се свиѓа.
    Како да го сменам ова? Да напоменам дека рутината е константна пред таа дремка, прошетка, бањање, јадење и спие ама не за долго. Каде грешам?

2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.148
    Допаѓања:
    26.040
    Го земаш да го однесиш во друга соба кога ќе стане? Ако да, пробај да легните на кревет одма и да презаспие без никакви анимации, темна просторија. Пример мене ми е заспано сега, ќе стане за саат негде и ќе презаспие чим ја стаам на града ( мене не и пречи така да заспива) и не ја расонувам, продолжува после до 3-4ч. Моментално сме во регресија и кај нас денските дремки се скроз пореметени, еве денес бевме сами со бебе дома, као да се наспие ама не, неѓа врска, јас мислев дада ја буди ама оно крева газот и вежба.
    Кога се буди сабајле? Според една на инстаграм што е, треба во 7 да станат за да сњ фати некој ред :whew:

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.973
    Допаѓања:
    45.677
    Ете баш вчера пробав така да лежам до него и да чекам да заспие, ама не, 2.5 саата си наоѓаше занимација во кревет, сам. Си гугаше, збореше, се обрќаше низ спална, игра со цуцлата, со етикети, буквално како да е наспиен, а не сака да цица, многу му е, вајда најаден.
    Сабајле обично како навиен ако заспие многу покасно во 8:45 е буден, а онака во 7:40 обично, и до минута е точен што ми е многу смешно.

4. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.175
    Колку дремки има преку ден? Да пробаш да му зголемиш прозори на будност, па оваа последнава "дремка" да ја исфрли?

5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.148
    Допаѓања:
    26.040
    Тек ќе е лудница кога ќе стој на 4ри и ќе се клати за да лази:rofl: би те советовала да го поместиш саатот на станување и со тоа сите дремки, последната да му дојде пример 5 саат ( зависи коли спие) за кај 8-8:30 да е спремно за спиење

6. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.973
    Допаѓања:
    45.677
    Па има 4, ама дури сега почна да покажува интерес да е буден подолго, предходна недела немаше шанса да го држам буден подолго од 1.5ч, може дека се ближи крај на 5ти месец па е спремем за промена на спиењето:^) Ај ќе пробам вака да ги ресетирам дремките, може до тоа е.

7. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.175
    Мене баш во 5ти ми ја исфрли 4тата дремка. Сега во 6ти мака мачиме да погодиме дал се 3 дал 2 (facepalm)

8. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.545
    Допаѓања:
    7.333
    Не се сеќавам моево колку дремки имаше ама генерално си е спанка.
    Ниту сум тренирала дете, ни ништо. Не знам и колку е правилно моево. Ама во овие 8++ месеци сме поминале низ седење од 2-5 наутро, и после спиење до 10-11. Сме поминале во заспивање во 1 по полноќ, во заспивање околу 23:00. Сега веќе подолг период си заспива помеѓу 21:00-21:30.
    Пак ќе речам без тренинг.
    Сега е сеуште во фаза 2 до 3 дремки. Најчесто се 2 подолги сега.

9. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    813
    Допаѓања:
    3.195
    Прозорот на будност пред bedtime обично треба да е најдолг, за негова возраст 2-3 сати. Пробај да го држиш буден уште малку, 15-30 минути. Тоа можеш да го направиш или со кратење на последната дремка, или со поместување на времето за спиење малку подоцна.

10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    @1209 Ова ми излезе пред некој ден.

11. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.184
    Допаѓања:
    2.073
    Ми требаше ова да го прочитам. Сакав да почнам порано со успивање, но пишува дека пред 5 месеци е нормално да заспиваат доцна. Моето уште нема ни 2 месеца и секоја вечер заспива меѓу 22 и 23ч. Пробав да биде околу 9 но тотално неуспешно :yawn::D

На 1209 и 0ли им се допаѓа ова.
  12. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Башка тоа наеднаш не се постигнува :)
    До вчера ако заспивало во 23, не може веднаш да се направи таа промена.

@Panovic Сега забележав на Napper дека и' се зголемил прозорецот, 1 саат и 45 мин и' е. Постепено и' се зголемува, ама јас уште го гледам како 1,5 саат бидејќи не е некоја голема разлика.

13. Panovic

Panovic Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2020
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    571
    Оли приметив дека 2 сати мн е да е будна па вчера пробав на 1.40мин да ја заспивам и ок е некако макар шо со последната пак мака мачиме одвајј сосила 15мин:sweat:

14. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Да, да, тамам е саат и 40 минути, полека им се зголемува.
    Последната дремка е ужас, мачење живо.
    Нормално е тогаш да се раздразливи, понервозни. Вчера 30 мин и' беше, едвај заспа, едвај.

На Panovic му/ѝ се допаѓа ова.
  15. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    141
    Колку е WW за бебе точно 2м денес прави.. како се зголемува и колку дневни дремки треба да има

16. Anculce

Anculce Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2021
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    91
    Здраво мамички имам едно прашање до вас дали некоја мама била во иста ситуација. Малата има 20 месеци навечер си заспиваше до 10ч најкасно, е сега овие два дена заспива крај 23 и се буди за еден час со плачење стенкање како нешто да ја боли и по пола сат почнува да се смее лудва игра и заспива накај 4-5ч сабајле ќе спија до 10 и потоа цел ден скоро е будна, дали е ова некој скок дали е нешто др ствв нз пошо ја знам како детенце што ќе се разбуди за млекце од навика и не плачела доо сега во текот на ноќта никогаш ве молам за одговор позз

17. Eellyy

Eellyy Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2023
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    32
    Здраво мајки,бебе има 8месеци но веќе 2мес навечер станува со благ плач бара млеко на 2саати,не дека е гладно туку од навика,преку ден јаде,млеко и плус 2-3 оброка и се е во ред.
    цуцла никако несака,ставам навечер за да го излажам но гледа дека не тече ништо и ја плука..
    Некој совет ?

18. Toffyyy98

Toffyyy98 Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2022
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Кај нас е исто .8м сме две денски дремки не повеќе од 3часа. Исто се некои ноќи се буди ,вика ,игра и не спие 2 3ч . И пак станува во 7. 8... незнам но често сме хаос со спиење ...

На Eellyy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    2.134
    6ти скок. Издржи мајка! Ист беше и мојот. Се будеше и не презаспиваше по саат-два

На Eellyy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.545
    Допаѓања:
    7.333
    Кај пишав пред некој ден дека спие, кај се зафркнав. Еве сме 3 ден со ред борби за заспивање. Триеше очи и бараше млеко. Ајде процедура пред спиење. Испи млеко и стана како на стероиди.

1,5 час имаме исправање низ креветче, вртење, пискање. Тоа не книги, не песни, уште бели звуци да пуштам, па може нешто ќе упали да се заспиеме.