Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Mia.milicka

Mia.milicka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    205
    @elcezelce @Igle колкави ви се бебушите? Моево е 6 и пол месеца и последниов месец е исто така. Ај викам до забите е, и му излегоа два но уште ми правеше така навечер. И решив да му воведам уште еден оброк, со консултација со педијатар и еве посмирен е ноќеска веќе четврта ноќ по ред. Планирав ручек со 7 полни месеци да воведам, но не секогаш се оди по табела. Докторот рече бидејќи напредува, си бара и повеќе оброци. Бил гладен.

На elcezelce му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.160
    @Вереничка грчеви може и до 6 полни да има, не е правило дека до 3 месеци траат. Кај твоето грчеви ми личат, кај останативе ко да е скок во развој, повеќето околу 6тиот месец. Мене така ми беше со првото, со второво не толку изразено.

На Вереничка, elcezelce и Igle им се допаѓа ова.
  3. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    За една недела полни 6. Ќе одиме и на контрола, па ќе прашам за втор оброк. Иако не би брзала, и овој сега кога како го јаде :)

На Mia.milicka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Моето е 6 месеци и 9дена, ние баш вчера бевме на педијатар и ни кажа да воведам втор оброк и еве почнав да пробам само новите намирници по неколку дена и ќе воведам и оброк па ќе видиме како ќе биде.

5. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    995
    Цел ден ти го чуваш? Или ти доаѓа бар некој близок да те замени малце да поспиеш едно 2-3сата? Дали го уморуваш убаво детето за да заспие порано?

6. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    За бебињата кои цицаат, ако сакате да се наспиете земете ги да спијат со вас на спална. Кога ќе закенка малку само му ја даваш градата и тоа си цица ти си спиеш. :lol:
    Јас можам да кажам дека од како почна да спие со нас, а тоа беше некаде околу 6тиот месец се наспав ко човек. Се буди и сега по неколку пати во ноќта, ама не му дозволувам да се расони, само му ја нудам градата (и така ми е цело време надвор) ќе цицне некогаш помалку, некогаш повеќе и продолжува да си спие. И бебе среќно и мајка среќна! (fingers)

На sofi2107, Annath, pandelka и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Го чува и мм, доаѓа понекогаш сестра ми или некој, не е тоа проблем... како д ауморам 6 месечно бебе? Се глед адека пп три триипол саати е веќе уморен и му се спие, ама не сака да спие :/
    @Lolipop23 мојов не цица легнат :( нит мене ми е така удобно...нит него... :( и секако не с ебуди за цицање цело време па плаче ако понудам, а не му се цица...

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    995
    Вака на пример кај мене е следнава ситуација бебе легнѕва во 7 максимум 8 часот и спие се до 6 или 7 сабајле зависи, во текот на ноќта јас станувам за млеко моето е на ад и се буди околу 3пати и продолжува со спиење, кога станува сабајле се пресоблекуваме и станува мм,и го превзњма со чување а јас поспивам 3-4 сата обавезно, (среќа што мм има своја фирма) па може да си дозволи да биде дома кога сака, потоа станувам и ги почнувам обврските секојдневни јадење пиење играње и бебе заспива околу 12 и спие саатипол, (прва дремка), потоа станува играме пееме се галиме вежбаме и доаѓа време за ручек, после ручекот повторно играме и знае некогаш да го фати втора дремка околу 5 но нркогаш и не, после одиме кај баба му и дедо му или кај тетка му колку воздух да го фати бидејќи не го изнесувам мн надвор и тие многу го играат и детево се уморува бара млеко и заспива сам и тера до сабајле нели како што ти кажав по редослед со неколку пати станување за млеко, те прашав за уморување бидејќи некогаш и самите бебиња имаат вишок на енергија и потребно им е навистина да ја истрошат истата целосно за да би можеле да заспијат мирно :) инаку во спротивно се кенкави, бараат почесто во рака, итн итн

На Igle му/ѝ се допаѓа ова.
  9. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    @Igle и јас спијам со бебче и дојам, исто воопшто не ми е згодно легнати да се доиме, но се поткревам, бебе во раце и го дојам. Тој уште не е расонет, го сеќам уште штом закенка, па само ќе се нацица, пак го местам до мене и си продолжува. Моментално спие од 18.30ч ќе спие до 06 - 06.30ч сигурно ^_^

Како да измориш 6м бебе! Јас моево 2.5м успевам да го изморам, а не пак ти. Го шеткам, со тропалциња си играме, некоја светлечка играчка му пуштам, му пеам и го закачкам и чекам сам да клапне, инаку не успивам. Ти со 6м бебе можеш и многу повеќе, па биди креативна (fingers)

На mal.ecka, karibian, Lolipop23 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    995
    Во право си, инаку заборавив да пишам дека ние сме 7+ месеци, го потседнувам и во мало послужавниче метално му ставам тропалките и тој само тропа со тоа играчките врз послужавничето ама и дека е металик уште толку му е интересно или пак обожава ќеси шарени што шушкаат многу, му ги врзувам неколку или за дубачето или за нешто што има стабилна рачка и тој само ги фаќа жив среќен е, ете ние така се заигруваме

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Си игра така, тропалки, џампер, подлога, на меше поминува време...верувам се изморува...
    Браво за бебето на емкаемка :)

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    Некои бебиња се едноставно такви
    Мојата во 1 ке заспиеше и во 3 се будеше свежа и играше до 6_7сабајле,така до пред некој месец ми правеше
    И сега се буди до душа ама макар не си играме :lol:
    Значи година дена секој ден,спиев вкупно од 2 до 4 часа

На stevemila, emkaemka и Igle им се допаѓа ова.
  13. Skorpija989

Skorpija989 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2016
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    4.783
    Ве читам и исто како јас да сум пипувала. Еве и ние почнавме да не спиеме навечер. Бебе е за некој ден 7 месеци. И точно како што кажавте почна накај 6ти месец. Се надевам дека е некој скок што ќе помине за кратко. Еве вчера сам заспа на кревет што до сега не ми се случило. Се заспиваше во раце. Го оставив на кревет да се врти да се измори малце и планирав да го успивам. Се вртеше се вртеше и сам заспа. Ама затоа ноќта се будеше на секој саат. Тоа е ќе се надеваме дека ќе помине, а ако не помине ќе се навикнеме.

На Sofronko, emkaemka и Mari* им се допаѓа ова.
  14. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    995
    Мора да се учи и сам да заспива :)

15. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Јас многу работи сум пробала ама нема никакви шанси да заспие сам ,значи преуморно е го играме го закачаме занимации еден куп има ама заспивање сам никако ,заспива или со цицање или со нишање(второво во последно време почесто) .Сум пробала приспивни песни ,проџектор му пуштам го оставам не заспива резултатот е само се разлутува и почнува да плаче .Така кога ќе ми речат некој роднини ти си крива ти сама си го научила така ,глупости и јас сакам само да заспие ама едноставно не сака ,а несакам да го оставам бебето да ми плаче зашто да го вознемирувам дополнително .

На Mimmi39, karibian и emkaemka им се допаѓа ова.
  16. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    995
    Да бе да знам мајката е крива за се, може да заспива со шише сврти го на страна шишето до него и нека си цица и така ќе заспие.

17. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.702
    Допаѓања:
    40.077
    Мојата мома кога ја свртам на страна одма заспива. Пробајте и вие така.

На Sofronko му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.722
    Isto i jas, i davam mleko so sise go ispiva mlekoto ja vrtam na strana i zaspana e..u slucaj da pocne da kenka samo za glavata ke ja pogalam,ne ja zimam da ja niskam ili pa ke i zboruvam deka sum tuka i se smee pa ke zaspie..

19. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    17.947
    Јас прва сум за тоа бебе да спие во креветче. Ама во последно време се почесто се будам со извадена цицка и бебе до мене. Душа немам.
    Станува секој саат некогаш и помалку од саат. И цело време вади, стави во кррветче. :sweat:
    Не знам што ќе беше ова... Кај нас трае 2/3 недели. Ама ај си викам,нека е жива и здрава. Како сите така и јас. Инаку сме врсничиња со @elcezelce 2 дена разлика. :D

На Lolipop23 и karibian им се допаѓа ова.
  20. Skorpija989

Skorpija989 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2016
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    4.783
    До сега несакаше, се имам пробано. Ама еве сега може ќе се научи. Сега го ставив во креветчето си го испи млекото и си заспа.