Спиењето на вашето бебе

Discussion in 'Бебе' started by captivating, Oct 2, 2013.

1. Carolin.

Carolin. Популарен член

Кај нас вика дека завршил пред 2 дена 3 скок ама може и покасно да почнал. Буквално од бебе што ми заспиваше на цицка и одспиваше по 3 саати од 10 до 1(тука си спојуваше две дремки мислам дека) , после втора дремка од 3 до 4ипол 5 па трета од 5ипол до кај 7 ипол, секако со пола саат разлика не баш стриктно ама тоа време. Сега сум изгубена со детево еве го денес стана во 9, во 10ипол го заспав 30мин и се опули. Во 12 побара да цица пак заспа 30мин и еве сме среќни и весели на подлога јас му возам камион а тој се смее како во слика :lol:

lackygirl likes this.
  2. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Тие се циклусите на спиење до кај 8/9 месеци. 30 или 45 мин. За да поспие повеќе, на 29мин земи го во раце да врзе два циклуса. После 9м би требало сами да врзуваат пивеќе од 1 циклус. Инаку ко тајмер се, нема утка до минута :)

Kaja991, MeryS and Carolin. like this.
  3. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

6+ сме, спиеше цела вечер со будење за цицање, сега почна да станува и да си седи така едно саат време. Најадена е, чиста пелена, поминавме скок, докторката вика нема абер за заби.
    Што може друго да биде?

4. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Вие со 8 месечни бебиња што спијат ко што треба, може ли да ми кажете отприлика каков распоред имате во текот на денот. Детево мое крај не му се фаќа. Не знам веќе што да направам и сменам за да почне да спие. Има денови има дремки по саат ипол , два. Има денови само пола саат и се. Некогаш навечер само 1,2 пати се буди, некогаш на 1 саат. Стварно не знам што да правам веќе. Ама почнувам со работа уште малку и така страв ме фаќа како ќе функционираме.

5. Mandela

Mandela Истакнат член

Регресија во спиење има тој период.
    Имаше денови ни еден саат не врзуваше навечер моево, а и најдолго траеше таа регресија. Хаотично беше.

Secret-Angel7 and Thinkerbell. like this.
  6. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Не ме утеши :D Малку така ми се плаче веќе

lackygirl and Mandela like this.
  7. Mandela

Mandela Истакнат член

Ми се плачеше и мене искрено. Ама ќе помине :D
    Па ќе дојде регресија на 12 месеци :drunk:

Thinkerbell. likes this.
  8. Dpokahontas

Dpokahontas Истакнат член

Дали е нормално бебе скоро месец дена старо немирно да спие? Ќе заспие па почнува да кемка и да си го трие лицето со рачињата и да се тегне, па ќе се смири и за неколку минути пак исто.

kozuf likes this.
  9. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Тоа е активна фаза на спиење кај новороденчињата, и е скроз нормално.

Dpokahontas likes this.
  10. Eli23

Eli23 Форумски идол

Кажете тактики за заспивање на 16 месечни деца бебиња тодлери, шо и да се...

11. Anturium

Anturium Популарен член

Има некој искуство со индивидуална програма за спиење кај Сања, др Гуднајт? Решена сум да земам, па да ми кажете дали кај некој стварно има помогнато?

sandza, strelec231992 and kozuf like this.
  12. kozuf

kozuf Истакнат член

Мајки кога бебињата почнаа да ви спијат денски настрана од вас?
    Читам многу често новороденчиња денски спијат само во скут, на гради, во раце.. Како се одвикнавте потоа од тоа, и кога? Моето е 2 месеци и само така дреме, во креветче 5-10 минути само спие откако ја ставам цврсто заспана. Слушам различни мислења, едно дека мала е и сака гушкање, друго дека стварам лоши навики за понатака...

AlchinovaR1979 likes this.
  13. kozuf

kozuf Истакнат член

Да не има грчеви? Слично правеше, ама и се будеше скроз многу често навечер, со кенкање и тегнење, и кога објаснив на педијатарот даде дијагноза грчеви.

14. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Моето искуство вели дека нема да се навикне.
    Јас ја држев да спие некаде до 4ти месец постојано, потоа кога видов дека не се буди толку често почнав да ја оставам. Инаку секое оставање се будеше за 5мин.
    Кога ќе научи убаво да спие сама, нема да сака веќе во раце, такада мислам дека не е до држењето туку до самото бебе и неговото спиење.

Kaja991, AlchinovaR1979 and kozuf like this.
  15. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Мало е уште, гушкајте се.
    Нема да му создадеш лоша навика.

AlchinovaR1979 and kozuf like this.
  16. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Околу 4-5 месеци, веќе и поголемко ќе стане и ќе си сака простор, ќе почне да се врти
    Не е лоша навика, ќе се навикнете после во креветче, јас го гушкав/нишкав и после спуштав во креветче, се бунеше и сѐ така додека се измори.. ама за неколку пати се научи

kozuf and AlchinovaR1979 like this.
  17. Carolin.

Carolin. Популарен член

Моето уште има една до две дремки на мене, сега до душа се сите со мене зошто не знам со спиењево преку ден што му се дешаваше ваљда е последица од скокот па изгубивме ред некако и пак се учиме. Инаку сме 3++ ама обавезно една дремка ја спие кај мене на гради и веќе гледам дека уште малку и нема да го збира и сака да се тегне повеќе, ќе ми фали многу да ми биде гушкалче за дремки. Гушкај додека можеш :inlove:

AlchinovaR1979 and kozuf like this.
  18. Miss_S

Miss_S Популарен член

Од кога почнаа вашите бебиња да имаат само една дремка?
    Цел 9ти месец теравме со две дремки и тоа скоро во исто време, за по еден месец буквално 1 дремка да и е малку, две многу.

Спиеше на пример денес од 16:00-17:00 втора дремка и тоа и на неа успивањето хорор и еве сега за жива глава не сака да заспие. Значи 6+ часа е будна. Ни без светло, ни бели звуци, ни со млеко, никако.
    Или пак има некоја регресија во 10ти месец?

19. Shaya

Shaya Истакнат член

Пред вакцината моето бебо спиеше прилично ок (заспиваше пред 9, будење од 2 до 4 некој момент, па околу 5 - 7).

После вакцината пред 2 недели се се поремете, ама еве последниве неколку дена си се враќа во нормала.

Прашањево ми е, дека сега сме 3 месеци и недела, дали таа фамозна регресија околу 4 месец е иста кај сите бебиња; со неспиење и све тоа и трае долго?? ептен ме фаќа паника за неспиење :(

20. Shaya

Shaya Истакнат член

жПред вакцината моето бебо спиеше прилично ок (заспиваше пред 9, будење од 2 до 4 некој момент, па околу 5 - 7).

После вакцината пред 2 недели се се поремети, ама еве последниве неколку дена си се враќа во нормала (пу пу!!) или барем така изгледа.

Прашањево ми е, дека сега сме 3 месеци и недела, дали таа фамозна регресија околу 4 месец е иста кај сите бебиња; со неспиење и све тоа и трае долго?? ептен ме фаќа паника за неспиење :(