Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.882
    Допаѓања:
    18.094

Кај нас вика дека завршил пред 2 дена 3 скок ама може и покасно да почнал. Буквално од бебе што ми заспиваше на цицка и одспиваше по 3 саати од 10 до 1(тука си спојуваше две дремки мислам дека) , после втора дремка од 3 до 4ипол 5 па трета од 5ипол до кај 7 ипол, секако со пола саат разлика не баш стриктно ама тоа време. Сега сум изгубена со детево еве го денес стана во 9, во 10ипол го заспав 30мин и се опули. Во 12 побара да цица пак заспа 30мин и еве сме среќни и весели на подлога јас му возам камион а тој се смее како во слика :lol:

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.983
    Допаѓања:
    26.375
    Тие се циклусите на спиење до кај 8/9 месеци. 30 или 45 мин. За да поспие повеќе, на 29мин земи го во раце да врзе два циклуса. После 9м би требало сами да врзуваат пивеќе од 1 циклус. Инаку ко тајмер се, нема утка до минута :)

На Kaja991, MeryS и Carolin. им се допаѓа ова.
  3. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.497
    6+ сме, спиеше цела вечер со будење за цицање, сега почна да станува и да си седи така едно саат време. Најадена е, чиста пелена, поминавме скок, докторката вика нема абер за заби.
    Што може друго да биде?

4. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    2.825
    Вие со 8 месечни бебиња што спијат ко што треба, може ли да ми кажете отприлика каков распоред имате во текот на денот. Детево мое крај не му се фаќа. Не знам веќе што да направам и сменам за да почне да спие. Има денови има дремки по саат ипол , два. Има денови само пола саат и се. Некогаш навечер само 1,2 пати се буди, некогаш на 1 саат. Стварно не знам што да правам веќе. Ама почнувам со работа уште малку и така страв ме фаќа како ќе функционираме.

5. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.825
    Регресија во спиење има тој период.
    Имаше денови ни еден саат не врзуваше навечер моево, а и најдолго траеше таа регресија. Хаотично беше.

На Secret-Angel7 и Thinkerbell. им се допаѓа ова.
  6. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    2.825
    Не ме утеши :D Малку така ми се плаче веќе

На lackygirl и Mandela им се допаѓа ова.
  7. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.825
    Ми се плачеше и мене искрено. Ама ќе помине :D
    Па ќе дојде регресија на 12 месеци :drunk:

На Thinkerbell. му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Dpokahontas

Dpokahontas Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    125
    Дали е нормално бебе скоро месец дена старо немирно да спие? Ќе заспие па почнува да кемка и да си го трие лицето со рачињата и да се тегне, па ќе се смири и за неколку минути пак исто.

На kozuf му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    4.580
    Тоа е активна фаза на спиење кај новороденчињата, и е скроз нормално.

На Dpokahontas му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.967
    Кажете тактики за заспивање на 16 месечни деца бебиња тодлери, шо и да се...

11. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.947
    Допаѓања:
    6.189
    Има некој искуство со индивидуална програма за спиење кај Сања, др Гуднајт? Решена сум да земам, па да ми кажете дали кај некој стварно има помогнато?

На sandza, strelec231992 и kozuf им се допаѓа ова.
  12. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    637
    Мајки кога бебињата почнаа да ви спијат денски настрана од вас?
    Читам многу често новороденчиња денски спијат само во скут, на гради, во раце.. Како се одвикнавте потоа од тоа, и кога? Моето е 2 месеци и само така дреме, во креветче 5-10 минути само спие откако ја ставам цврсто заспана. Слушам различни мислења, едно дека мала е и сака гушкање, друго дека стварам лоши навики за понатака...

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    637
    Да не има грчеви? Слично правеше, ама и се будеше скроз многу често навечер, со кенкање и тегнење, и кога објаснив на педијатарот даде дијагноза грчеви.

14. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.497
    Моето искуство вели дека нема да се навикне.
    Јас ја држев да спие некаде до 4ти месец постојано, потоа кога видов дека не се буди толку често почнав да ја оставам. Инаку секое оставање се будеше за 5мин.
    Кога ќе научи убаво да спие сама, нема да сака веќе во раце, такада мислам дека не е до држењето туку до самото бебе и неговото спиење.

На Kaja991, AlchinovaR1979 и kozuf им се допаѓа ова.
  15. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.169
    Допаѓања:
    5.728
    Мало е уште, гушкајте се.
    Нема да му создадеш лоша навика.

На AlchinovaR1979 и kozuf им се допаѓа ова.
  16. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.006
    Околу 4-5 месеци, веќе и поголемко ќе стане и ќе си сака простор, ќе почне да се врти
    Не е лоша навика, ќе се навикнете после во креветче, јас го гушкав/нишкав и после спуштав во креветче, се бунеше и сѐ така додека се измори.. ама за неколку пати се научи

На kozuf и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.
  17. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.882
    Допаѓања:
    18.094

Моето уште има една до две дремки на мене, сега до душа се сите со мене зошто не знам со спиењево преку ден што му се дешаваше ваљда е последица од скокот па изгубивме ред некако и пак се учиме. Инаку сме 3++ ама обавезно една дремка ја спие кај мене на гради и веќе гледам дека уште малку и нема да го збира и сака да се тегне повеќе, ќе ми фали многу да ми биде гушкалче за дремки. Гушкај додека можеш :inlove:

На AlchinovaR1979 и kozuf им се допаѓа ова.
  18. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.816
    Допаѓања:
    5.806
    Од кога почнаа вашите бебиња да имаат само една дремка?
    Цел 9ти месец теравме со две дремки и тоа скоро во исто време, за по еден месец буквално 1 дремка да и е малку, две многу.

Спиеше на пример денес од 16:00-17:00 втора дремка и тоа и на неа успивањето хорор и еве сега за жива глава не сака да заспие. Значи 6+ часа е будна. Ни без светло, ни бели звуци, ни со млеко, никако.
    Или пак има некоја регресија во 10ти месец?

19. Shaya

Shaya Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    375
    Пред вакцината моето бебо спиеше прилично ок (заспиваше пред 9, будење од 2 до 4 некој момент, па околу 5 - 7).

После вакцината пред 2 недели се се поремете, ама еве последниве неколку дена си се враќа во нормала.

Прашањево ми е, дека сега сме 3 месеци и недела, дали таа фамозна регресија околу 4 месец е иста кај сите бебиња; со неспиење и све тоа и трае долго?? ептен ме фаќа паника за неспиење :(

20. Shaya

Shaya Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    375
    жПред вакцината моето бебо спиеше прилично ок (заспиваше пред 9, будење од 2 до 4 некој момент, па околу 5 - 7).

После вакцината пред 2 недели се се поремети, ама еве последниве неколку дена си се враќа во нормала (пу пу!!) или барем така изгледа.

Прашањево ми е, дека сега сме 3 месеци и недела, дали таа фамозна регресија околу 4 месец е иста кај сите бебиња; со неспиење и све тоа и трае долго?? ептен ме фаќа паника за неспиење :(