Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. ija

ija Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    981
    Допаѓања:
    723
    Ние сме 10 и пол месеци значи се пореметив со ова спиење исто ко јад да имам пишано една малку дремка две многу, колку ти спија вкупно во денот,иначе 7 скок трае од кај 9 и пол месеци до кај 10 и пол и овај скок ми е најтежок скок до сеа другите скокови не ги ни осетивме овај не поремети скроз.

2. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.816
    Допаѓања:
    5.806
    Севкупно спие сигурно 13-14 часа.

На ija му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sandza

sandza Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2019
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    179
    Што убаво си спиеше бебе до пред недела дена, заспиваше со цицање и врзуваше 5-6 часа. Ми се плаче ако ме чека истото ко со првото ќере преталче и нон стоп цице. Што да превземам со време? За една недела 4 мес ќе прави.

4. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    1.987
    Што се случи? Моето прави 4 за 2 недели.

5. strelec231992

strelec231992 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    844
    И мене ме интересира, би било добро ако некој има искуство да сподели..

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sandza

sandza Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2019
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    179
    Почна да се буди на неполни 2 часа од заспивање и потоа цела ноќ е така а може и на пократко се буди не гледам секогаш саат и прета цело време.

7. popins

popins Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    251
    Moeto ima 4meseci i 2 nedeli. Spiese i vrzivase po 5 saati. Sega kako saat na dva saati stanuva i nema utka veke dve nedeli toa go pravi. Legnuva u 9 stanuva vo 11 ,02,04 ,06 i ako imam sreka prezaspiva do 8

8. sandza

sandza Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2019
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    179
    Да се буди на 2часа ќе се препородам, моево има сега интервал од 1час и 20 мин, цела ноќ.

9. popins

popins Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    251
    I jas ocajno baram son i i go merkam profilot cela nedela....daj nekoj neka kaze nokive ne se noki veke. Stanuvame na 2 saati. NeZnam dali e regresija ili toa ato pocnavme ao vkusovi. Inace sme 20 nedela

10. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.882
    Допаѓања:
    18.094
    Јас имам приметрно дека ако го заспијам ви 9и30 станува во 1ипол, во 4ипол и во 7 е буден. А го промашам времето станува на 2 саати цела ноќ.
    Преку ден се препородивме со следење на прозорци на будност, саат ипол буден 2h ги спие само последната дремка му е од 1 саат и пред спиење е 2 часа буден.

11. sandza

sandza Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2019
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    179
    Вие сте топ. Следам прозори на будност спие само по 30мин, некогаш и многу тешко заспива, вчера во раце ја нишкавме со мм 1ч 30мин, едвај заспа). Ноќе беше бебе што спие од прв ден дома, врзуваше најчесто по 6часа. Се до пред 10 дена. Се буди на час и 20мин. Крш сме. За 5 дена прави 4 месеци.

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  12. hope123

hope123 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    35
    И ние сме катастрофа, за една недела 11 месеци, имам близнаци, замислете макс што сум врзала е 3.5 саати. Преку ден се супер ама ми се плаче кога доаѓа ноќта. Посебно сега се во некој скок ваљда, па се будат у 3:30 и журка е до 5:00-6:00 никако да заспијат.

На Zumbulche и јolene им се допаѓа ова.
  13. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.585
    Допаѓања:
    52.695
    На 15 месеци колку дремки имаат вашите деца?
    Мојата моментално е во 9ти скок, предвреме родено бебе е,во 34та недела.
    Мака мачам со заспивањево.
    Две дремки има.од кои нишам околу 40 мин, во тоа нишање таа се гура, се бори, после заспива и спие ,пола саат, 40 мин.
    Максимум ,но ретко саат ипол.
    Навчер знае често да се разбуди кај 4,5 па ја презаспивам.
    Се мислев од утре да и ја скратам утринската дремка.Да остане со една. Ама си викам да не е уште малечка за тоа.

14. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.947
    Допаѓања:
    6.189
    13++ е иста мака имаме со 9ти скок. Еден ден сме со една дремка, друг со две. Еднаш заспива во 8, наредниот во 11 вечер. Се буди сред вечер и си седи буден 3 саата никако не можам да го заспијам. Заспивањето преку ден е тешко многу ама среќа свежрзува саат до саат ипол. Јас само се надевам дека е скокот ваков, ако продолжи вака не се трпи не знам што ќе правиме

На Kate Rina 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kate Rina 93

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.585
    Допаѓања:
    52.695
    Баш, кој што прави,јас само успивам дете. Греота поголемкава, не можам да и посветам внимание. Се мислам да пробам утре како ќе поминеме со една дремла па што биде биде(lalala)

16. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.947
    Допаѓања:
    6.189
    Читав баш една на пинтерес, советува кога ќе кратиме од два на една дремка да правиме преку еден ден. Пример денес спие два пати, утре еднаш, наредниот ден пак два пати итн. И во времето кога треба да е втората дремка да правиме некои смирени активности, ама јас ретко можам да го скротам. Сега јас пробувам така па ќе видиме

17. Kate Rina 93

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.585
    Допаѓања:
    52.695
    Ај ќе пробам и јас. Може полесно ќе е.
    Еве 20ч. Мојте од 19.30 се заспани. Ама мака голема имаме со дневниве дремки:sweat:

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    395
    nie za 4 dena pravime 5 meseci...posledniov mesec dena zaspiva od 9 do 10 i na sekoj saat navecer se budi,cica 5 10 min i prodolzuva da spie...cela nokj taka i vo 7 veke se smee guga i nema spienje

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.947
    Допаѓања:
    6.189
    Арно вие имате супер тајминг за заспивање. Мојот веќе беше почнал и 11 вечерта да заспива. Сега и со тоа мака мачам, почнав да го поместувам секое станување за 15 мин порано, сега стигнавме до супер време сабајле во 7 да се буди, а се будеше 8-9. Белки и тоа ќе го средиме во сред скок (facepalm)

20. Roxy1991

Roxy1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2019
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    149
    Sakam i jas da spodelam edno iskustvo. Za dve nedeli ke pravi 4 meseci. Poslednive nekolku dena mn kasno zaspiva oti preku den mn prespiva. Ne mn normalno e spored mene od sabajle koa ke stane znae i da si pospie nekogas posle na pladne spie do 4 saati i navecer ne se budi ama pred zaspivanje place za hranenje strasno dodeka ne se nacica ubavo iako ne e mn gladna postojano da e na grada i zaspiva a ja trgnam place. Nz iskustvo dali e mala da i dadam melatonin oti vristi pisti edvaj se smiruva ja niskam ja guskam place kako da e tepana oci crveni strasno. Ne i odreduvam vreme koa da si legnnue ama sepak e bebe koa saka neka si spie ama pred da zaspie e horor.