Ние само цицаме ,шише неке ни да помириса а не па во уста да стави ,инаку ние на меше спиеме така најбрзо заспиваме . Инаку моево си спие во креветче ,сакам да спие со мене меѓутоа не се осеќам комотно кога е до мене ми е страв да не го повредам ,па затоа секое станување ми е вади стави во креветче потешко е ама јас сум си помирна .Јас сум непоправлив оптимста секоја ноќ си се тешам и си викам ајде уште ноќва и ќе помине @Luna91 моето е родено на 22 јули ,а твоето ?
I jas velev nema sansi bebe so mene da spie, na pocetok si spiese vo korpa, posle vo krevetce. Stanuvav po 5-6 pati vo nokta i mu davav da cica, nisav, peev za da prezaspie. Koga bevme na odmor tamu cela nedela spiese so nas i tolku trebase, se oduci da spie sam. Koga se vrativme se obiduvav nekoe vreme da go vratam pak da spie vo krevetce, ama ne i ne, samo sto ke go stavev se budese i pocnuvase da vristi. Pa taka neplanirano pocna da spie so nas, se naviknavme veke, spijam na rabot od krevetot, so gradite na megdan, koga ke zakenka nokta samo se mestam da mu dadam da cica i prodolzuvame. Mnogu retko ke se razbudi i da ne moze da prezaspie. Taka da mene mi doaga isto kako da ja prespiva cela nok. E koga sum 3ta, mm si znae, nekogas i po 2 saati go drzi buden.
Бебката ми е дваесетина дена. Пишав веќе по темите дека е спанка невидена, до скоро за цицање ја будев едвај, сега сама станува да си цицка и одма се презаспива. Цел ден спие и цицка, спие во кревече, на спална, во релаксатро...ма каде сакаш остави ја не се буни, спие мака нема. Се ова е супер, ама ете ја почна да менува... и тоа, навечер сме будни од 3 со 9 сабајле, па заспиваме пак во 9 и тераме пак со спиење, цицкање, бањање и наредно станување во 3 сабајле... Ова е период од 3 до9 часот кога не може да го преспие оти ја мачат грчеви, па се држиме во раце, па се галиме, цицкаме и плачкаме. Бебката не е проблематична, самоо, се плашам дали ќе промени, дали ќе може да и го сменам редот навечер да спиеме па дење да сме будни. Знам, многу е малечка и не знае за ден и ноќ, ама некако си велам ова на време да го решам, оти јас вака нема лесно да функционирам. Пусто, се плашам да не се метне на дада и во спиењето, патем она се будеше на пола саат, спиеше во раце и се нишкавме до лудило. Ама ај помина тоа со дадата, се надевам бебката да си тера добар ред на накање.
Mojata princeza ja spie cela nok.Si fati red,jade i od 7 pocnuva da kenka za spienje.Najkasno vo 9 taa spie.Se budi duri sabajle.Zavisi,nekogas 7ipol,najkasno do 9.Site mi vikaat deka treba d ai davam da jade.Deka mnogu bilo cela nok gladna.Jas mislam ubavo i e pa so si spie.Ako e gladna sigirno nema da spie mirno.Nejkam da i stvaram takva navika so budenje da jade.Sovet,da i davam ili da prodolzam vaka?Inace vo krevetce si spie.Dali ima 2,3 pati do mene spieno i toa koga nemase ni mesec dena od raganje.Sakam da si go znae nejzinoto mesto za spienje.Ubavo si se navikna sega jas ke i go rasturam redot.A dobivam i komentari do mene da si spiela.Ne deka ne sakam,koja majka ne si go saka bebeto do nea.Ama dobro e so si spie vo krevetceto
Ако напредува добро, а верувам да, терајте вака. Ретко која мајка ја има привилегијата да и спие бебето цела ноќ Те наградува бебка за маките со неспиење на почетокот Уживајте, нема што да с егрижиш и да се мислиш. Големка е веќе, може без храна. Се изначиѕав стати кои велат дека ноќта секако не е за хранење и што поскоро се научат бебињата така тоа подобро
Toa vikam i jas.Preki den saka po sekoe jadenje da si prespiva.Ama se maci ili inat vodi ne znam uste.Place se protivi a spie.Taka da vo tekot na denot prespiva 2 pati po saat(toa prvite pati otkako ke stane sabajleto)a drugite pati se po pola sat.Veke si igrame mnogu, peeme znaes kakvi smesni zvuci ispusta.Nemozam da i se iznaraduvam.Kamo da moze da go zapram vremeto.Nostalgija me faka se poveke.Moeto bebe gluvce raste
Интересно, нели? И мене ме фаќа носталгија, а нецели три месеци има, не дека пораснала или нешто. Дури и некогаш помислувам дека едвај чекам да ми се роди второ . А, за спиењето денски- иста е и мојата. Мижи, не може да издржи од што и се спие ама не се предава, мора прво да се исплаче па да заспие. И тоа плаче, па ќе подзаспие, па пак ќе продолжи да плаче. И обавезно мора да и се испее песничка за да заспие .
Vtoro spomnaotkako se porodiv pocnav so zborenje za vtoro.Sakam Daria da ima bratce pa posle edno sestrice Abe sakam mnogu deca.I posle se ne mi doaga pamet.So peenjeto veke mi doaga da se prijavam u Zvezde Granda hahah.Site pesni gi nauciv
Големка е и супер си напредува така да според мене не треба да ја будеш ноќеска за јадење. Мојава мала се буди 2 пати, ретко кога еднаш само. Знаеш каква мака е тоа? Колку пати ми се случило додека ја држам да ми падне главата од што ми се спие и одеднаш срипам. Некогаш кога ја слушнам да мрда и дадам цуцла и си продолжи да спие и после имам грижа на совест што не сум и дадела да цица. Има денови кога не се ни сеќавам дали ноќеска сум станувала да ја доам. Се ми е како во сон некогаш. А преку ден убаво си спиеше па после почна само по пола час да спие. Ама најдов една финта, штом се разбуде одма ја ставам на града и пак презаспива и може да си спие плус саат време. Многу пргава стана, а порано беше како бајче, глас не и се слушаше. А облекувањето ми е научна фантастика. Кога ја скарам само се смее. Живи комедии сме.
Jas mislev deka sum samo jas nostalgicna ovolku rano Daria suler si napreduva nema potreba da ja budis. Po kolki ml mlekce pie na edno jadenje?
Ние на 21 Јули инаку до 5 месеци сама ми заспивање ќе ја ставев во кревет и гледаш заспала,после што бидна што не стави ја во кревет плаче па почнавме со нишкање и уште сме така со нишкање се заспиваме стави ја во кревет се буди пак ја земи и се така едно 3-4 пати е после тоа веќе и таа се изморува и заспива.
P0 150ml na tri sati.Pocnuva pak da Nemoze da doceka,pa se slucuva nekogas i malku Porano da i dadam.Napreduva super.Poveke duri od so treba.Na den po 55gr kacuvasr. Posle se normalizira.Ke vidime sledno merenje kako ke e
Majki sto bebencata spijat so vas na spalna . Sto postilate vrz carsavot za spienjes? Kebence ili tetra ili nisto ?
Имам мекано тенко 40×60 перниче ни 1см не е дебелината и му ставам навлака ( негови навлаки имам ) и главата му е над перницата. Долниот дел си е на самиот чаршав/ластичарка на која спиеме и ние. На 4дена мењам чаршав и на 2-3дена навлаки, некогаш и на 1ден ден зашто мојов е склетџија и многу се поти некогаш иако не е топло у спална. Инаку под делот каде спие он т.е. под ластичарката имам ставено од подметачите од Бекутан ( оние над кој го пресоблакам кога мењам пелена ) зашто се десило да пропушти пелена па да не се напраи душекот лом.