Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.921
    Допаѓања:
    26.151
    Кај мене е 25/26С зошто сме на парно и со исклучени радијатори не може повеќе да изладиме. Спие само по шпихозни, покриен со мн тенко кебе.

На Mila_Mia му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    3.253
    А кога го легнуваш и кога се буди наутро?
    Ова нашево е веќе ко една дремка, што се 7 минути спиење (facepalm)

3. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    1.759
    Станува 6.30-7ч, заспива 19.30-20ч.

Пробај помести го првото заспивање покасно па ќе видиш како ви оди.

На Vanilla15 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.458
    Допаѓања:
    7.667
    Сум пробала и покасно страшно нервозен станува, не се трпи буквално, тешко го заспивам тогаш и пак спиеше 40 мин. Значи не се водам по саат многу за таа дремка туку знаците што ги дава дека му се спие. Првата дремка ни е со краток прозорец на будност. Другите се 3 саати.
    Ама да има две ми е невозможно кај моето дете барем за сега.

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Моето од 12 месеци тргна во градинка и имаше 2 дремки на година и пол веќе само 1 таа од 12 саат до 3. Секогаш успивањето ни било 22 или 22 и 30.

На Vanilla15 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Кога кратат дремка се страшно нервозни додека се навикнат на тоа темпо после е полесно и ќе си спие поубаво. Вака му е многу спиење, а без 1 дремка му е малку али почесно се навикнуваат на тоа помалку и ќе се среди одколку да го држиш со иати дремки преспан и нервозен да станува. :) Ова од првото ми е научено :)

На Dpokahontas му/ѝ се допаѓа ова.
  7. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.633
    Допаѓања:
    11.056
    Каква среќлика си, две деца што убаво од мали ти спијат. :$
    Мене стварно ми е мисловна именка бебе да спие цела ноќ без будење.
    Фантазија. Нереалност. Некој паралелен свет. Недостижност.

Ај ќе биде и кај мене еден ден...:angel:

На 0ли, lackygirl и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.458
    Допаѓања:
    7.667
    Здрави живи како ќе биде така. Само јас ништо не можам да завршам по дома ради таквото спиење (facepalm):wasntme:

9. Mila_Mia

Mila_Mia Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2022
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    155
    Мајки давајте совет:(
    Бебе буквално преку ноќ се смени. Навечер многу бара млеко да пие,на еден саат скоро може некогаш два. Плаче со солзи додека не му дадам. Овие 2-3 ноќи е така,пред тоа во 1 пиеше и сабајле во 5-6. Денски си внесува доволно храна и млеко.

10. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.458
    Допаѓања:
    7.667
    Колку месеци е? Да не е регресија на сон во прашање

11. Mila_Mia

Mila_Mia Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2022
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    155
    Скоро 9 месеци сме. Незнам мила што е само знам дека сум како зомби и сенадевам ќе поминеза брзо.

12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Не плаче за јадење туку од други работи. Следи го плачењето дали интезивно со саати плаче,дали пократко, се тегне, се грчи, кога се случува. Знам дека кога ќе заплачат наеднаш спојка ни се случува во главата и од паника за да го смириме не ги гледаме другите побитни работи.

13. Mila_Mia

Mila_Mia Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2022
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    155
    Отвара уста за јадење како и секогаш кога му се јаде. Не пие многу околу 60 гр.и се смирува

14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Можеби е во скок и затоа е тоа така се случуваат промени. Ако лази и пробува да оди, се фаќа за да стане итн и тогаш знаат да плачат додека не усовршат. Ако даваш адаптирано на секој саат не давај 60мл пие новпроденче. Твоето над 210мл пие. Дај цуцла да видиш дали ќе се смири. Или чај,вода.

15. Giinna

Giinna Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    4.247
    Како успевате да ги следите прозорците на будност? Ние сме 2 месеца и неколку дена и со спиење сме сеуште катастрофа, дури и се полошо станува мислам. Преку ден по 2 часа се успиваме, нишкаме, галиме и се што треба за да заспие и пак се буди по пола саат и така по 2-3 дремки. Од 19часот веќе е пренервозна, плаче, нема шанси да заспие до 22, некогаш и 23часот. Спие до накај 2, се биди најчесто сама а ако не ние ја будиме да јаде и да смениме пелена. 2 часа ни поминуваат со сите тие активности и заспива после па се буди 6:30-7.
    Од 7 до 9 е будна, после легнуваме заедно во кревет и така знае да дремне уште еден час. Стануваме и цел ден до вечерта ни е само држење ќе во раце, нишкање, јадење, предоблакање и тоа е тоа. Нема спиење, нема одмор, не можам да се мрднам додека маж ми ме заврши со работа за малце да ја причува. Мислам дека е мн мала за да не спие по цел ден или само по 150-30 мин дремки. Не знам што да направам за да преспие по 2 саати бар и попладне.

16. Giiirl23

Giiirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2021
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    386
    Мислам дека предолго останува будна, па после е преизморена и затоа тешко заспива. Првите знаци за спиење кога ќе ги покаже (триење очи, црвени веѓи, кенкање, прозевање) , почни со заспивање.
    Еве ѕирни и тука https://huckleberrycare.com/blog/2-month-old-sleep-schedule-and-development

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Giinna

Giinna Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    4.247
    Ја успиваме ние, не ја држиме будна ама заспива по пола саат само и се буди

18. Giiirl23

Giiirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2021
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    386
    Дека прочитав по два сати ја успивате и сфатив пред тоа е будна некое време, па два сати ја успивате што е предолго за таа возраст.

Како и да е, се надевам ќе се средите. Издржи мама, менуваат брзо.:l:

На Giinna му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    2 саати успивање не. Очигледно не и осговара нешто. Од кога ќе дремне пола саат остави ја пола саат будна и пак пробувај да успиваш ако оставиш да плаче џабе е. Нормално она ќе е будна нема да е нервозна и многу лесно ќе заспие иако и се ширум очите отворени.Навечер нема потреба да ја будиш за јадење па и пелена да смениш ако е гладна ќе се разбуди ако не нема, не буди лава док спава ти се вика тоа. Можеби ради тоа што ја будите цел ден ви се заебува.

На Giinna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Giinna

Giinna Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    4.247
    И да не ја разбудам, се буди сама отприлика исто време. Вчера цел ден не уништи, денес цел ден спие...страв ми е утре да не ни наплати. Стана сабајле во 7, едвај цицаше од што и се спие, заспа у 8, стана во 9 пак и накај 10ипол пак заспа па до 1ипол попладне. После тоа стани, јади и спиј беше цел ден, впрочем ко што треба да биде. Ама вакви денови за 2 месеци на една рака се бројат.... Сите ми коментираат " што сакате да спие и навечер и преку ден. Биди среќна еднаш што ти се буди навечер. " Ама знам дека не треба да е така, бебе треба да спие повеќе а не повеќе будна одошто спие.