Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Zulejha993*

Zulejha993* Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    5
    Чааре нема ваљда, до кога ке биде тај 5ти скок

2. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.771
    Допаѓања:
    17.720

Ние сме при крај веќе, скоро месец трае скокот. Од 5ипол месеци до 6ипол.

3. Венерче❤

Венерче❤ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2021
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    7
    Мајки ми треба помош. Нова сум на форумов ве читам редовно па викам ајде да си прашам и јас. Бебушот денес направи 8 месеци супер си е си спие навечер без будење уште од 2 месец но оваа недела,две почна навечер многу тешко да ми заспива по 2 саати го успивам и касно заспива. Што може да е проблемот?

4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Во скок треба да сте. :)

5. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.428
    Допаѓања:
    8.659
    3 денови денски спие многу малце јас мислам подолго се успиваме отколку што спие детево (facepalm) на мене спие ама мрда со прстите цица цуцла свесен е за секое мрдање го префрлам и толку е одма очи отворени и плачење цело време. Мислев дека скокот го пројдовме претходнава недела а и да е оваа недела веќе сме на крајот ништо не ми е јасно освен дека секој ден чекам да пројде 20.30 за да заспие и да спие по 4ч до сабајле 8 зошто денски ме преморува :worried:

6. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.874
    Допаѓања:
    4.605
    Fenixce i vie ste vo vtor skok mislam. Spored Dr.Goodnight e sredina na 7ma nedela. Mislam vie ste tolku.
    I mojov od pred 3-4 dena (a tolku se razlika nasite, moevo e na 01vi tvoevo na 05ti ko so se sekjavam), preku den ne spie za ziva glava, edvaaaj vo race go uspivam, a crveni vegji mu se spie mu se place. Se streka na sve zivo, pocnavme da sepotime denski, za sto bev mnogu protiv, ama si vikam neka spie inace race ke mi padnat od setanje niz dnevna.
    Prvo ic ne spiese prvite 2 dena od skokov, pa posle spiese den i nokj, sega denje edvaj zaspiva pa i nokje spie do 3 vo krevetce, posle 3 mu teknuva vo race deka saka 8-| I cica na dva saata, nekad i na cas i polovina, mi gi isushi :D

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.428
    Допаѓања:
    8.659
    Леле да цица како темпиран, денски тешко заспива и тешко останува заспан, кратки дремки од сè мрда се буди, вчера едвај заспа 1.5ч викам ќе стане расположен да поседи буден, не.... плачеше на града не сакаше ни да цица од нервоза го нишнав пак заспа и така веќе вечерно спиеше 4ч. Веќе не знам ни кој скок ни што му е ни што сака. Ако го земам да го успијам во раце плаче до зајдување затвара очи ама не заспива, го ставам на кревет со нишкање цуцла, шшкање така па се смее не заспива со саати и пак во круг :x не знам дали повеќе гради кичма или глава ме боли од променливово расположение

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  8. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    1.861
    Не велам дека ова е правилното решение, но кај нас уште пред да наполни месец се активираше количката по дома. Знам дека е лошо да се научи да спие во движење, но барем не ме боли грб.. 6++ е на две раци се брои колку пати заспал носејќи. Сега веќе како поголем почна да заспива и во креветчето, но уште е доста користена количката по дома. Тој едноставно ја обожава. Пробајте се' , носењето во раце нека биде последна опција.

9. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.428
    Допаѓања:
    8.659
    Моево за жал во количка не заспива и тоа корпата му ја местам си разгледува околу па плаче :worried: завчера на тераса го наместив нишкај нишкај количка џабе
    Еве денес го успав на нозе легнат ама реткост е да заспие а да не е во движење

10. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    Не знам што е добро да спие или не :rofl::rofl::rofl::rofl:
    Скоро 3 месеци сме ( 13 недела ), до сега многу ретко имаше дневни дремки освен кога сме надвор цело време спие, навечер немавме проблем .
    Е сега вчера и денес ептен си спие преку ден , да не ми смени да не не спие навечер сега :?::?:

Едит : колку дневни дремки треба да има по колку време за оваа возраст?

Последна измена: 21 февруари 2024
  11. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.428
    Допаѓања:
    8.659
    Screenshot_20240221_122530_Instagram.jpg

На DaisyDream и Maja1986. им се допаѓа ова.
  12. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
  13. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    1.861
    3 дремки во денот по 35мин. (facepalm) 6++ бебе, ок навечер спие по 11 часа со едно или две будења за млеко, но сепак многу малку е тоа спиење преку ден. Акција цело време и шетаме и се изморува но не... никако да поспие повеќе од 35мин. Има ли нешто во овој месец што сум пропуштила?

14. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.428
    Допаѓања:
    8.659
    Screenshot_20240221_184900_Baby Tracker.jpg
    Мајки јас ќе полудам бебево скроз смени денски дремки месец и 2 недели е
    Од 5ч почнува со плачење не заспива на града се нервира не влече подолго од 3мин и плаче до 8.30 9 кога заспива и спие 4 4.5ч
    Овие саати ми се многу стресни ни сака да го нишкам ни да лежи ништо не сака, само гол да седи на тоа за преоблекување тогаш е мирен се смешка а го фатам плаче зајдува
    Каде грешам ;(

15. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.356
    Допаѓања:
    13.332
    Прв скок е на 5 недели. Така ми личи ова.

16. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.428
    Допаѓања:
    8.659
    И по термин за пораѓање и роденден вика дека е поминат прв скок, избезумена сум веќе
    Цел ден и ноќ не ме заморуваат толку психички колку овие 3 4 ч

17. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.356
    Допаѓања:
    13.332
    Тогаш грчеви или witching hour. Како и да е, на оваа возраст од денес за утре се менуваат работите, може ќе поминат уште 2 дена и да преќине од нигде никаде.

18. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.386
    Допаѓања:
    25.015
    Нели сте и вие во втор скок веќе?
    Мојава спиеше по цел ден,сега веќе дреме будна или заспива по 20-30минути и се буди, цел ден така.
    Буквално сме исти.

19. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.428
    Допаѓања:
    8.659
    По раѓање втор скок ни е за 5 денови
    Се надевам ќе пројде брзо што и да е...давам капки за грчеви веќе не ни препознавам дали има или нема

20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Имаш на др гуднајт колку треба да се скрати времето за наредно успивање. Ако спие 35 минути тогаш наредното успивање треба да го скратиш за пола саат. Уште пред да почне да кенка и стенка и во затемнето скроз. Препорачуваат апла темпно да им е за дремките. Според мене секоја опција е подобра за успивање од раце.