Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Giinna

Giinna Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    4.247
    Колку месеци е? Првите 2 месеци пожелно е да го будиш на околу 4 часа, а после не, мене така ми кажа матичната

2. Macimaxi3

Macimaxi3 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2023
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    75
    2 meseci e odkako napolni pocna da ne stanuva i koga go budam spie i jade, i mene mi rekoa da go budam ama se so sila 2 saata mi treba za da go razbudam.

На Giinna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.356
    Допаѓања:
    13.332
    Освен ако не е новородено со жолтица, нема потреба. Нека спие, ќе надомести со цицање додека е будно.

На kozuf му/ѝ се допаѓа ова.
  4. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.084
    Допаѓања:
    1.856
    Колкаво е бебето? Ако добро напредува не го буди. Моето од две недели почна да сврзува по 5 6 саати и не го будев.

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Не го буди веќе. Нека врзува и во сон ќе му даваш кога ќе се подразбудува. Со 3 месеци веќе ќе почне и така да функционира денски повеќе да јаде, а навечер да спие и да не се буди.

6. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    Совет за како самостојно да заспива и од која возраст е пожелно:)

7. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.084
    Допаѓања:
    1.856
    Моето е 7++.
    За успивање по дома користевме строго количка. Веднаш откако ќе заспиеше го префрлав во креветче, не се будеше. Од 6мес сам си покажа дека не сака да спие во количка. Преку ден не прави проблем една дремка му е надвор, но за навечер ќе испие млеко и го ставам во креветче ако веќе ептен покажува знаци дека му се спие, седам до него на фотелја се врти едно 10-15мин, вади става цуцла, јас не реагирам само го гледам и заспива. Ако случајно кинка го дигам го гушкам и пак го спуштам. Собата е темна иде малку светло од друга соба преку ходник. Не знам како сте правеле до сега каде спиело бебето итн?

На Maja1986. му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    Денски дремки си ги спие во креветче без проблем , а навечер претежно е со мене . Сакам да пробам да го оставам сам да заспие па не знам од кај да почнам :rofl:
    Кога гледам дека му се спие 2 - 3 пати занишкувам и си легнува без проблем

На atz1995 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Од 3 до 6 месеци е идеално најлесно се адаптираат. Мојата се научи да ја легнам и да си го најде палецот да го шмука не ја сака цуцлата веќе дека и паѓа па во текот на ноќта кога и да се подразбуди одма си ја наоѓа раката и презаспива исто е и за дремките. :)

На Maja1986. му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Giiirl23

Giiirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2021
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    386
    Скоро 9 месеци сме и мислев дека се префрливме веќе на две дремки ама последниве неколку дена повторно има три, ептен ме збуни. Кога имаше две дремки пред првата беше будна 3 часа и повеќе, а сега едвај два издржува. Малку ми е чудно. Некоја со слично искуство?

А најчудно е што навечер спие подобро ако дремнала три пати.

11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Значи рано и е за 2 дремки. Има периоди кпга се веќе поголеми кога мислиш дека ќе намалат на дремка и дрка тоа им одговара но по некое време пак се враќаат на старо. Ако веќе навечер убаво спие и годат тие 3 дремки ако почне покасно да заспива тогаш ќе кратиш дремка обавезно можеби малце нервозна ќе биде но ќе се адаптира брзо.

На Giiirl23 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Giiirl23

Giiirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2021
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    386
    Да, очигледно и е рано. Само се зачудив зашто може повеќе од една недела функционираше со две и мислев тоа е тоа. Нормално, таа го води темпото, јас не и ја скратив третата - едноставно подолги и беа прозорците и не ни имаше време за трета, а и двете дремки и беа доволно долги.
    Сега заспива околу 9, 9 и пол, ако почне покасно од 10 пример ќе мора кратење.

13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Тоа е исто како нас некогаш имаш повеќе енергија па колку и да ја трошиш како да не се троши. Така и они имаат периоди. Мојот е 3 и пол години големиот без дремка сеуште не функционира драма бој е :) и на сила мора да заспива за да биде смирен одреден период.

На Giiirl23 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Amore123

Amore123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    875
    На која возраст се преминува на една дремка?

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Кога е дете спремно мојот на 1 и пол година премина на 1 дремка и уште тера така.

На Amore123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Dpokahontas

Dpokahontas Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    125
    Дали да се надевам дека бебе од 5 месеци ќе се научи да спие сам в креветче? Од пред еден месец почна некогаш денски да спие во креветче јас над него да му зборам ама неколку дена и после пак на старо во раце и тоа не легнат туку исправен да заспие. и така неколку дена в креветче неколку дена во раце

17. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.356
    Допаѓања:
    13.332
    Да се самоцитирам. Синко е 1 месец денес, ставен на распоред од 2 недели. Синоќа прв ден имаше подрастично подобрување, заспа во 20:30, се разбуди во 2 и 6, цица и заспива одма, и во 9 стана и почнуваме со денот. Со оглед дека пред една недела ноќе цицаше на 2 часа, па и почесто, а денски едвај издржуваше по 2ипол саата мегу доења, баш е подобрена ситуацијата.
    Се обидов да го измерам денес, има качено преку 1300гр и 5см, не можам точна бројка да одредам, ама супер напредува за 4 недели. Чисто го кажувам ова за да биде јасно дека воведување на распоред воопшто не му смета на количината на храна што ја внесува, иако е многу лакомо бебе, мислам дека цел ден да го оставам на града, цел ден ќе цица.

На Brpbrp, Carolin., Fenix05 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.730
    Majki dali pri dnevni dremki na novorodence gasite tv, tivko e i slicno?

i dali posle sekoj podoj zadolzitelno treba da zdrigne
    Pa da se stavi vo krevetce?

19. Emilija28

Emilija28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2024
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    246
    Kako voveduvate red vo spienjeto na bebe.
    Eve veke sme 3.5 meseci i preku den spie pomirno a navecer vo krevetce se razvrtkuva , spie i kenka.
    Ako go zemam vo race prodolzuva da spie ako ne se budi.
    Eve denes stana vo 7 da jade pa spiese:
    08.45 - 2.5 h
    13.19 - 40 min
    16.00 - 27 min
    18.00 - 26 min
    I eve sea zaspa vo 21.00 pa ke vidime kako ke bide nokeska.
    Dali so ovie dremki e okej ili treba da mu menuvam nesto.

20. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.356
    Допаѓања:
    13.332
    Денски не би требало да спие повеќе од 2ч, јас дури и на саатипол сум ја будела. Ама не треба и 20-40мин, ако стане толку брзо треба да се презаспие. Само последната дремка може да е така ептен кратка.
    Ама ако не ти станува често ноќе, не дека мора нешто да смениш, како ти одговара така терајте.

На Emilija28 му/ѝ се допаѓа ова.